Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH Projesi kapsamında 18 bin etkileşimli tahta alınacak

Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH Projesi kapsamında 18 bin etkileşimli tahta alınacak

Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH... 'Fatih' projesi kapsamında okullara 18 bin etkileşimli tahta alınması tepki çekti. Okulların kapalı olduğu bir dönemde ihaleye çıkılmasına tepki gösteren

'Fatih' projesi kapsamında okullara 18 bin etkileşimli tahta alınması tepki çekti. Okulların kapalı olduğu bir dönemde ihaleye çıkılmasına tepki gösteren Eğitim Sen’li Bozdoğan, “Kaynak varsa süreçte mağdur olan öğretmenlere aktarılsın” dedi

Çocuklara idam görüntüleri izlettirilen uzaktan eğitimin ilk gününün sorumlusu olarak gösterilen Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 18 bin adet etkileşimli tahta alınmasına ilişkin 17 Nisan’da ihale yapılacağını duyurdu.

Müdürlüğün, ‘FATİH Projesi’ kapsamında yapacağı etkileşimli tahta ihalesini eleştiren Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, “Kaynak varsa eğitime verilen ara nedeniyle mağdur olan öğretmenler için kullanılmalı” dedi. Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'e konuşan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel de başarısızlığı tescillenen projede ısrar edilmesini eleştirdi.

Kamuya maliyeti 2 milyar TL olan ve 1 milyon 438 bin tabletin depolarda çürümeye terk edilmesi ile ilk etabı sonuçlanan FATİH Projesi kapsamındaki hizmet alımlarının hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık, okulların tatile girmek zorunda kaldığı bir dönemde proje kapsamında 18 bin adet etkileşimli tahta almak için harekete geçti.

Böyle bir dönemde MEB’in ihale yapmayı planlamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, “Ücretli öğretmenler, usta öğreticiler, özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunların, kaynak yokluğundan kaynaklı çözülemediği bir zamanda, bu ihalenin yapılmasını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

CHP: BUGÜNÜN GELİNEN SÜREÇ PLANSIZLIK KRİZİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel de 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitimin MEB’in uzaktan eğitime ilişkin kapsamlı bir eylem planı olmadığını söyledi. Eğitimde bugün gelinen süreci plansızlık krizi olarak tanımlayan Açıkel şöyle devam etti: “Bugün yaşanan sorun, bir plansızlık krizidir. Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümünü kolaylaştırmak için çok daha verimli geçirilmesi gereken yıllar, AKP iktidarınca plansız şekilde tüketilmiştir. Eğitim konusunda AKP, Türkiye’yi küresel liglerde rekabet edemez bir noktaya sürüklemiştir.”

ÖZEL OKULLAR SORUNU

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından merak edilen özel ücretlerine ilişkin açıklama geldi. Türkiye Özel Okullar Derneği’nin açıklamasına göre özel okullar eksik kalan eğitimi, okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle verecek. Ancak açıklamada okulların açılması yeni eğitim dönemine sarkarsa ne olacağına ilişkin bir ifade yer almadı.

"Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH Projesi kapsamında 18 bin etkileşimli tahta alınacak" haberi, 26 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH Projesi kapsamında 18 bin etkileşimli tahta alınacak haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Salgın nedeniyle kapalı olan okullara, FATİH Projesi kapsamında 18 bin etkileşimli tahta alınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  2. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  3. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  4. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  5. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
  6. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  7. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  8. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  9. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  10. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  11. 13:43 Monica Lewinsky, siber zorbalık konusundaki deneyimlerini paylaşmak için İstanbul'a geliyor
  12. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
  13. 13:42 Son dakika: Bakan Yerlikaya, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu
  14. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  15. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  16. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  17. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  18. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  19. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  20. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
Eğitim Haberleri