'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güveniyor!

'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güveniyor!

'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında ça... Türkiye’de işyerlerinin ancak yarısına yakını, virüs salgınına karşı kriz yönetimi planına sahip. Uzaktan çalışmaya hazırlıklı işyerlerinin oranı yüzde 26... Dört kişiden biri, virüs tehlikesinin ‘iki aydan fazla-altı...

Türkiye’de işyerlerinin ancak yarısına yakını, virüs salgınına karşı kriz yönetimi planına sahip. Uzaktan çalışmaya hazırlıklı işyerlerinin oranı yüzde 26... Dört kişiden biri, virüs tehlikesinin ‘iki aydan fazla-altı ay’ süreceğini düşünüyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Strateji Co’nun Dünya Gazetesi‘yle beraber gerçekleştirdiği saha araştırmasına göre işletmelerin ancak yüzde 45’i kriz yönetim planına sahip, yüzde 45’inde ise plan yok.

YÜZDE 36

Ankete katılanların yüzde 18’i virüs salgınından ‘hiç’ endişe etmiyor. Endişe duymayanların oranı yüzde 26. Yüzde 20’lik kesim ‘Ne endişe duyuyorum ne de duymuyorum’ diyor. Endişe edenlerin oranı yüzde 27, ‘çok’ endişeli olanların oranı ise yüzde 9.

EN GÜVENİLİR KAYNAK TELEVİZYON

Koronavirüs hakkında en güvenilen kaynakların başında yüzde 60’la televizyon geliyor. Bunu yüzde 38’le Sağlık Bakanlığı ve sağlık bakanı, yüzde 19’la internet ve yüzde 16 ile sosyal medya izliyor.

Gazetelerin güvenilirliği yüzde 3, dini kaynakların güvenilirliği ise yüzde 1 seviyesinde kalıyor. Televizyonlar yüzde 85’lik oranla en sık bilgi alınan kaynakların da başında geliyor. İnternet yüzde 45 ile ikinci, Sağlık Bakanlığı ve sağlık bakanı da yüzde 43’le ikinci en sık bilgi alınan kaynak.

ORTALAMA BEKLENTİ ÜÇ AY

Virüs salgının yarattığı tehlikenin ne kadar süreceğine ilişkin soruya ‘bir aydan az’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 7, ‘bir ay’ diyenlerin oranı yüzde 23, ‘bir aydan fazla – iki ay’ yanıtı verenlerin oranı da yüzde 26.

Katılımcıların yüzde 25’i tehlikenin ‘iki aydan fazla-altı ay’ süreceğini, yüzde 5’i de ‘altı aydan fazla’ süreceğini düşünüyor. 18-35 yaş arasında iki aydan daha uzun süreceğini düşünenlerin oranı diğer yaş gruplarından daha yüksek.

İLK SIRADAKİ ÖNLEM KALABALIKTAN UZAK DURMAK

Anket katılımcılarının çoğu, ‘kalabalıklardan uzak durmayı’ ve ‘yurt dışı seyahatleri iptal etmeyi’ ilk sıradaki önlemler olarak görüyor. Her iki önlem için de oran yüzde 76. Bunu yüzde 73’le ‘yurt dışından gelenlerle görüşmeme’ ve aynı oranla ‘toplu taşıma araçlarının kullanımını azaltma’ izliyor.

Araştırmaya göre çocuğunu okula göndermemeyi önlem olarak görenlerin oranı yüzde 59, işe gitmemeyi önlem olarak planlayanların oranı da yüzde 26.

Market alışverişini online ya da telefonla yapmayı planlayanların oranı yüzde 18’de, eve yiyecek ve içecek depolamayı düşünenlerin oranı ise yüzde 20’de kalıyor.

TERCİH DUYARLI MARKADAN YANA

“Bu süreçte satın aldığınız ürünlerin markası sizin için önemli mi?” sorusuna ‘Evet’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 68. Erkekler kadınlara göre daha yüksek oranda markaya önem veriyor.

Markayı önemsiz görenlerin oranı ise yüzde 32’de kalıyor. ‘Duyarlı’ markaları tercih edenlerin oranı yüzde 65, böyle bir tercihi bulunmayanların oranı da yüzde 35 düzeyinde.

UZAKTAN ÇALIŞMA HAZIRLIĞI YOK

“İşyerinizin teknik olarak, işler aksamadan, uzaktan çalışmaya ne derece hazırlıklı olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 19 ‘Hiç hazırlıklı değil’, yüzde 36 oranında da ‘Hazırlıklı değil’ yanıtı verildi. ‘Hazırlıklı’ diyenlerin oranı yüzde 21’de, ‘Çok hazırlıklı’ diyenlerin oranı da yüzde 5’te kalıyor.

"'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve." haberi, 18 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  2. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  3. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  4. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  5. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  6. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  7. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  8. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  9. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  10. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  11. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  12. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  13. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  14. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  15. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  16. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  17. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  18. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  19. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  20. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
Haberleri