'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güveniyor!

'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güveniyor!

'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında ça... Türkiye’de işyerlerinin ancak yarısına yakını, virüs salgınına karşı kriz yönetimi planına sahip. Uzaktan çalışmaya hazırlıklı işyerlerinin oranı yüzde 26... Dört kişiden biri, virüs tehlikesinin ‘iki aydan fazla-altı...

Türkiye’de işyerlerinin ancak yarısına yakını, virüs salgınına karşı kriz yönetimi planına sahip. Uzaktan çalışmaya hazırlıklı işyerlerinin oranı yüzde 26... Dört kişiden biri, virüs tehlikesinin ‘iki aydan fazla-altı ay’ süreceğini düşünüyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Strateji Co’nun Dünya Gazetesi‘yle beraber gerçekleştirdiği saha araştırmasına göre işletmelerin ancak yüzde 45’i kriz yönetim planına sahip, yüzde 45’inde ise plan yok.

YÜZDE 36

Ankete katılanların yüzde 18’i virüs salgınından ‘hiç’ endişe etmiyor. Endişe duymayanların oranı yüzde 26. Yüzde 20’lik kesim ‘Ne endişe duyuyorum ne de duymuyorum’ diyor. Endişe edenlerin oranı yüzde 27, ‘çok’ endişeli olanların oranı ise yüzde 9.

EN GÜVENİLİR KAYNAK TELEVİZYON

Koronavirüs hakkında en güvenilen kaynakların başında yüzde 60’la televizyon geliyor. Bunu yüzde 38’le Sağlık Bakanlığı ve sağlık bakanı, yüzde 19’la internet ve yüzde 16 ile sosyal medya izliyor.

Gazetelerin güvenilirliği yüzde 3, dini kaynakların güvenilirliği ise yüzde 1 seviyesinde kalıyor. Televizyonlar yüzde 85’lik oranla en sık bilgi alınan kaynakların da başında geliyor. İnternet yüzde 45 ile ikinci, Sağlık Bakanlığı ve sağlık bakanı da yüzde 43’le ikinci en sık bilgi alınan kaynak.

ORTALAMA BEKLENTİ ÜÇ AY

Virüs salgının yarattığı tehlikenin ne kadar süreceğine ilişkin soruya ‘bir aydan az’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 7, ‘bir ay’ diyenlerin oranı yüzde 23, ‘bir aydan fazla – iki ay’ yanıtı verenlerin oranı da yüzde 26.

Katılımcıların yüzde 25’i tehlikenin ‘iki aydan fazla-altı ay’ süreceğini, yüzde 5’i de ‘altı aydan fazla’ süreceğini düşünüyor. 18-35 yaş arasında iki aydan daha uzun süreceğini düşünenlerin oranı diğer yaş gruplarından daha yüksek.

İLK SIRADAKİ ÖNLEM KALABALIKTAN UZAK DURMAK

Anket katılımcılarının çoğu, ‘kalabalıklardan uzak durmayı’ ve ‘yurt dışı seyahatleri iptal etmeyi’ ilk sıradaki önlemler olarak görüyor. Her iki önlem için de oran yüzde 76. Bunu yüzde 73’le ‘yurt dışından gelenlerle görüşmeme’ ve aynı oranla ‘toplu taşıma araçlarının kullanımını azaltma’ izliyor.

Araştırmaya göre çocuğunu okula göndermemeyi önlem olarak görenlerin oranı yüzde 59, işe gitmemeyi önlem olarak planlayanların oranı da yüzde 26.

Market alışverişini online ya da telefonla yapmayı planlayanların oranı yüzde 18’de, eve yiyecek ve içecek depolamayı düşünenlerin oranı ise yüzde 20’de kalıyor.

TERCİH DUYARLI MARKADAN YANA

“Bu süreçte satın aldığınız ürünlerin markası sizin için önemli mi?” sorusuna ‘Evet’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 68. Erkekler kadınlara göre daha yüksek oranda markaya önem veriyor.

Markayı önemsiz görenlerin oranı ise yüzde 32’de kalıyor. ‘Duyarlı’ markaları tercih edenlerin oranı yüzde 65, böyle bir tercihi bulunmayanların oranı da yüzde 35 düzeyinde.

UZAKTAN ÇALIŞMA HAZIRLIĞI YOK

“İşyerinizin teknik olarak, işler aksamadan, uzaktan çalışmaya ne derece hazırlıklı olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 19 ‘Hiç hazırlıklı değil’, yüzde 36 oranında da ‘Hazırlıklı değil’ yanıtı verildi. ‘Hazırlıklı’ diyenlerin oranı yüzde 21’de, ‘Çok hazırlıklı’ diyenlerin oranı da yüzde 5’te kalıyor.

"'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve." haberi, 18 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Salgına karşı kriz plan'ı araştırmasında çarpıcı sonuçlar: İnsanlar, Bakanlıktan çok TV'lere güve.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  2. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  3. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  4. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  5. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  6. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  7. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  8. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  9. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  10. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  11. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  12. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  13. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  14. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  15. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  16. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  17. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  18. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  19. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  20. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
Haberleri