Salgına karşı tedbir istediği için patronları tarafından dövülen tarım işçisi, görme yetisini kaybetti

Salgına karşı tedbir istediği için patronları tarafından dövülen tarım işçisi, görme yetisini kaybetti

Salgına karşı tedbir istediği için patronlar... Antalya’da tarım işçisi Altın Erdoğan, 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesine tepki gösterince, patronları tarafından darp edildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde oturan ve 6 yıldır Serik ilçesinde nar toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan Altın Erdoğan, yanında çalıştığı ‘çavuş’ olarak adlandırılan kişi ve çalışanlar tarafından darp edildiği iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, suç duyurusunda sağ gözünün görmediğini, uğradığı şiddet nedeniyle sol gözünü de kaybettiğini belirtti.

Altın Erdoğan, 28 Ekim’de S.A. tarafından çalışmak üzere işçi servisine alındığını ve işe götürüldüğünü aktardı. Mesai bitiminde S.A.'nın yine kendisini almaya geldiğini ifade eden Erdoğan, “İşçi servisinde 15 kişi olması gerekirken 30 kişi vardı. Hepsi de maskesizdi. Buna tepki gösterdim ve herkesin maske takmasını istedim. Uyarım dikkate alınmayınca, araçta balık istifi yolculuk eden 30 kişiyi cep telefonu ile kameraya aldım. Görüntüleri işçiler benden almaya çalıştı. Araçtan indiğim sırada, S.A. ve eşi H.A. tarafından darp edildim. Araçtaki göçmen işçiler de etrafımı sardı. Kargaşada çavuşun eşi H.A., 'Öteki gözünü ben kör edeyim de gör' diyerek tokat attı. Sol gözüm kanadı. Şikayetçi olacağımı söyleyince de beni, 'Biz mafyayız. Sen bizim kim olduğumuzu bilmiyorsun. Şikayetçi olursan çocuğunu kaçırırız, onları yaşatmayız' diyerek tehdit ettiler" diye konuştu.

DOKTORLARA ‘GÖZÜME NAR DÜŞTÜ’ DEMİŞ

Korkudan hastanede doktorlara ‘Gözüme nar düştü’ dediğini ifade eden Altın Erdoğan, “29 Ekim'de gözümden ameliyat oldum. Sol gözümde yüzde 97 görme kaybı oluştu ve işlevini yitirdi. 3 Aralık'ta ikinci kez ameliyat oldum, ancak doktorlar gözümün tamamen görmeyeceğini söyledi. Hastanede olup biteni kardeşime anlattım. Onun da cesaret vermesiyle Kepez Polis Merkezi'ne giderek S.A. ve eşi H.A.'dan şikayetçi oldum" dedi.

Yaşadıklarını unutamadığını ve yediği dayağın hala etkisinde olduğunu sözlerine ekleyen Altın Erdoğan, şunları söyledi:

“Benim iki katım olan işverenin eşi H.A. boğazıma yapıştı. Beni tekmeledi. Minibüsten inince de etrafımı sarıp yüzüme, kafama, nereye denk gelirse vurdular. Gözüm kanadığı için hiçbir şey göremiyordum. Titreyerek hastaneye gittik. Şimdi de gözümü kaybettim. Beni bu hale sokanların cezasını çekmesini istiyorum. Hiçbir şey benim gözümü geri getirmeyecek."

Altın Erdoğan'ın avukatı Bilge Yılmaz ise konunun takipçisi olacağını ifade ederek, “Burada müvekkilime karşı aynı anda birden çok suç işlenmiştir. Adeta bir çete tarafından müvekkilim mağdur edilmiştir. Aynı zamanda müvekkilim sigortasız çalıştırılmıştı. Olayın sosyal güvenlik hukuku ve iş kazası boyutu da vardır. Gerekli davaları açacağız" dedi.

"Salgına karşı tedbir istediği için patronları tarafından dövülen tarım işçisi, görme yetisini kayb." haberi, 14 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Salgına karşı tedbir istediği için patronları tarafından dövülen tarım işçisi, görme yetisini kayb.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Salgına karşı tedbir istediği için patronları tarafından dövülen tarım işçisi, görme yetisini kayb.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  2. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  3. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  4. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  5. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  6. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  7. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  8. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  9. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  10. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  11. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  12. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  13. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  14. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  15. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  16. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  17. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  18. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  19. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  20. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
Gündem Haberleri