Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince belediyeye dava açtı

Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince belediyeye dava açtı

Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince... Adana Karaisalı Belediyesi'nin düzenlediği yağlı güreşlerde üç yıl üst üste şampiyon olan pehlivan İbrahim Bölükbaşı'na altın kemer verilmedi. Bölükbaşı, belediyeye dava açtı.

Gazete Duvar'dan Armağan Kabaklı'nın haberine göre, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında ihale yoluyla satın aldığı 910 gram 24 ayar altın dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi’ne teslim edildi. Ardından düzenlenen 2018 yılındaki müsabakayı pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Bölükbaşı, 2019 yılında düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri müsabakalarından da şampiyon olarak ayrılırken, 2020 yılında korona virüsü salgını nedeniyle müsabakalar yapılamadı. Kurallara göre altın kemer, şampiyona bir yıl boyunca taşınmak üzere veriliyor. Üç yıl üst üste kazanması durumunda ise şampiyon pehlivan kemerin daimi sahibi oluyor. 

Davaya konu olan kemer

Salgın nedeniyle ara verilen Karakucak Güreşleri 2021 yılında yeniden düzenlendi. Son iki yılda da müsabakaları İbrahim Bölükbaşı kazanarak şampiyon oldu ancak MHP’li Karaisalı Belediyesi 3 kez üst üste şampiyon olan Bölükbaşı’na 910 gram altından oluşan kemerini teslim etmedi. Karaisalı Belediyesi İbrahim Bölükbaşı’nın taleplerini yanıtsız bırakınca olay Türkiye Güreş Federasyonu’na taşındı. Federasyon, Genel Sekreter Tahir Yılmaz imzalı bir yazıyla altın kemerin pehlivan İbrahim Bölükbaşı’na teslim edilmesi yönünde görüş bildirdi. Ayrıca MHP’li belediyeye gönderilen resmi yazıda konunun yargıya taşınması halinde de görüşlerinin bu yönde olacağının altı çizildi.

"Maddi değeri 1 milyon TL'yi geçti"

Dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince ihale ile satın alınarak MHP’li Karaisalı Belediyesi’ne teslim edilen altın kemeri tüm çabalarına rağmen teslim edilmeyen İbrahim Bölükbaşı konuyu yargıya taşıdı. Görülen üç duruşmada karar çıkmazken, 1 Eylül’de yeniden görülecek duruşmada Ankara’dan atanan bilirkişi raporu mahkemeye sunulacak. Kemer mağduru olan pehlivan Bölükbaşı, altın kemerin belediyedeki akıbetinin ne olduğunun bilinmediğinin altını çizerken,  yaptığı açıklamada altınların günümüzdeki değerinin kemer ile birlikte 1 milyon lirayı aştığını kaydetti. Bölükbaşı, Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın taleplerine somut bir cevap vermediğini vurgulayarak, "Kemer ve altınlar ortada olmadığı için beni yıktırmak için İran’dan sporcu getirdiler. Adana Büyükşehir Belediyesi kemeri teslim etmiş. Karaisalı Belediyesi’nin kemeri ne yaptığı belli değil. Biz avukatımla davamızı açtık. Üç mahkeme görüldü lakin sonuç çıkmadı. Adana’da bilirkişi olmadığı için Ankara’da bilirkişiye gitti. 1 Eylül’de yeniden davamız var. Dava sonucunda hak ettiğim kemeri almayı bekliyorum” diye konuştu.

"Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince belediyeye dava açtı" haberi, 21 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince belediyeye dava açtı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şampiyon pehlivan, altın kemeri verilmeyince belediyeye dava açtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  2. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  3. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  4. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  5. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  6. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  7. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  8. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  9. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  10. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  11. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  12. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  13. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  14. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  15. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  16. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  17. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  18. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  19. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  20. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
Spor Haberleri