Samsun'un Bafra ilçesinde Bengü Mahallesi'nin yol sorunu çözüldü

Samsun'un Bafra ilçesinde Bengü Mahallesi'nin yol sorunu çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesince meydana getirilen çabalama ile Bafra kazasının en uzak mahallesinin yol problemi giderildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesince meydana getirilen çabalama ile Bafra kazasının en uzak mahallesinin yol problemi giderildi.

Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya nazaran, Bengü Mahallesi'nin 7,5 kilometrelik yolunda A tipi yüzeysel kaplama emek vermesi yapılmış oldu.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri bir taraftan yeni yollar açarken bir taraftan da mevcut yol ağını yeniliyor. Bafra ilçe merkezine 47 kilometre uzaklıkta bulunan Bengü Mahallesi'nin 40 senelik yol problemi da Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla sona erdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2024 yılına kadar yol problemi olan mahalle kalmayacağı hedeflerinin bulunduğunu belirterek, "946'sı kırsal olmak üzere 17 ilçemizdeki 1251 mahallemizde yol sorunu kalmayacağının sözünü vermiştik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Tüm bu çalışmaları kendi imkan ve kabiliyetlerimiz ile yapıyoruz. Özellikle kırsal bölgelerimizdeki mahallelerde yol çilesi çeken vatandaşlarımızın sorunlarını hızla çözüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bengü Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya ise yolun yapılmasıyla birlikte çok büyük bir sorunun da ortadan kalkmış olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Önceden çok büyük sıkıntılarımız vardı. Çamurdan hiçbir yere adım atamıyorduk. Arabalarımız çıkmıyordu. Köyümüzü çamurdan kurtardık. Şimdi çamur olmadan, arabalarımız zorlanmadan, dışarıdan gelen gurbetçi arkadaşlar güvenerek, sevinerek geliyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.