Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avata... Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, sanal gerçeklik ve yapay zeka destekli programlarla öğrencilere ders veren avatarlar incelendi.
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırma, sanal gerçeklik gözlükleri ve yapay zeka destekli programlarla ders veren avatarların öğrenciler üzerindeki etkisini inceliyor. Akademisyen Pan Hui liderliğindeki proje, öğrenciler arasında farklı tepkilere neden olurken, avatarlarla gerçek öğretmenler arasındaki tercihlerde dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor.
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde, akademisyen Pan Hui liderliğinde yeni bir eğitim modeli deneniyor. Sanal gerçeklik gözlükleri ve yapay zeka destekli programlar kullanılarak geliştirilen bu modelde, öğrencilere dersler avatarlar aracılığıyla veriliyor. Hui, "tasarımcılar için sosyal medya" adlı dersinde 30 lisansüstü öğrenciye yapay zeka destekli programlar sayesinde derslerini işliyor.
Hui, ders materyallerini özel bir programa yükleyip, bunun üzerinden avatarlarla ders anlattığını belirtiyor. Ayrıca, ünlü figürlerin avatarlarını da denediklerini ve şimdiye kadar en popüler öğretmen tipinin genç ve güzel kadınlar olduğunu ifade ediyor.
Projenin bir parçası olan doktora öğrencisi Christie Pang ise Japon animelerinden karakterleri de öğretmen avatarı olarak kullandıklarını ve bu yöntemi beğenenlerin olduğunu ancak bazı öğrencilerin öğretmenin anlattıklarına güvenemediğini söylüyor.
Metaverse üzerine çalışan doktora öğrencisi Lerry Yang ise yapay zeka destekli öğretmenlerin daha erişilebilir ve rahat bir ders ortamı sunduğunu savunuyor ancak teknolojinin daha geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bazı avatarların öğrencilerin sorularına yanlış yanıt verdiği de belirtiliyor.
Hong Kong Üniversitesi'nden Cecilia Chan'ın geçen yıl yaptığı bir çalışmada ise katılımcıların çoğunun avatarlar yerine gerçek kişilerden ders almayı tercih ettiği ortaya çıkmıştı. Chan, öğrencilerin gerçek bir öğretmenle iletişim kurmayı tercih ettiğini ve gerçek bir öğretmenin deneyimlerini paylaşarak, geribildirimlerde bulunarak ve empati kurarak öğrencilere yaklaşabileceğini belirtiyor.
"Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim" haberi, 12 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 21 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.