Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı! 'Herkes çığlık atıyor'

Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı! 'Herkes çığlık atıyor'

Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı... Cezaevlerinde devam eden açlık greviyle ilgili bazı sanatçılardan çözüm çağrısı geldi. Barbaros Şansal, "Açlık grevleri Türkiye Cumhuriyeti’nin utancıdır. İktidarın silahı haline dönüşmektedir" sözleriyle tepkisini...

Cezaevlerinde devam eden açlık greviyle ilgili bazı sanatçılardan çözüm çağrısı geldi. Barbaros Şansal, "Açlık grevleri Türkiye Cumhuriyeti’nin utancıdır. İktidarın silahı haline dönüşmektedir" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cezaevlerinde süren açlık greviyle ilgili bazı sanatçılardan çözüm çağrısı yapıldı. Berna Laçin, “Dünyanın neresinde böyle bir açlık grevi yapılıyorsa insanların bir derdi vardır” derken, Barbaros Şansal da “Açlık grevleri artık adalete susamışlığın bir eseridir” ifadesini kullandı. Yazar Ümit Kıvanç da, “Ölüm oruçlarının bir an önce sona erdirilmesini diliyorum. Kimsenin ölmesini istemiyorum” dedi. Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirmelerde bulunan sanatçıların sözleri şöyle:

LEVENT ÜZÜMCÜ: 'HERKES ÇIĞLIK ATIYOR'

“Ülkenin halini görüyorsunuz. Herkes çığlık atıyor. Herkes sesini duyurmaya, kendini bir şekilde fark ettirmeye çalışıyor. Yapılan haksızlığı dile getirmeye çalışıyor. Ne diyeyim. Tam bir cehennem halini aldı. Hiçbir dönem bu kadar aleni, bu kadar saçma sapan şey yapılmadı. Umuyorum, iyilikler güzellikler olacak ama sadece ummakla da olmuyor. Sadece internette Twitter’e yazmakla da olmuyor. İnsanların çaba göstermesi lazım. Gerçekten istediklerinin peşinden koşmaları lazım. Umarım böyle şeyler olur.”

BERNA LAÇİN: ‘HER ŞEYİN BAŞI HUKUK’

“Her ne olursa olsun, dünyanın neresinde böyle bir açlık grevi yapılıyorsa insanların bir derdi vardır. Ve onları dinlemek anlamak ve bunu en olumlu insanın hayatına zarar vermeyecek şekilde çözümlemek için uzlaşı yönünde adımlar atılması lazım. Bu demek değildir ki illa her açlık grevi yapanın da dediği olacak sonunda. Elbette ki hukuk vardır, onun kuralları vardır. Hak vardır adalet vardır, suç vardır. Ama bunlar için önce bir bu aşamaya gelmiş insanları dinlemek lazım. İnsanlar ancak dinlenmediğini düşünürse böyle bir şeye kalkışırlar. Dolayısıyla eğer birileri açlık grevine kalkıştıysa bir dikkatlice dinlemek lazım ne diyorlar ve ondan sonra hak hukuk adalet ne diyorsa onun arkasından gelir. Her şeyin başı hukuk diyoruz.”

BARBAROS ŞANSAL: ‘AÇLIK GREVLERİ ADALETE SUSAMIŞLIKTIR’

“Açlık grevleri Türkiye Cumhuriyeti’nin utancıdır. İktidarın silahı haline dönüşmektedir. İktidar bu açlık grevlerini İmralı ile birlikte silaha dönüştürmektedir. Ölümler başlayacak. Abdullah Öcalan’ın açıklaması, durdurulması yönündekine cevap verilmedi. ‘Biz eyleme devam edeceğiz’ dediler. Yani demek ki mesele sadece tecridin kaldırılması değil, hukukun inşa edilmesi yönünde. Açlık grevleri bugün, Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması boyutunu geçmiştir Türkiye’de. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki açlık grevleri artık adalete susamışlığın bir eseridir.”

DENİZ TÜRKALİ: ‘TECRİT YASALARA AYKIRI’

“Tecrit, yasalara aykırı üstelik kendi koydukları yasalara aykırı. Tecritlerin bir an önce kalkması lazım. Bir rezalet.”

MİKAİL ASLAN: “Sanatçılar ve aydınlar açlık grevcilerinden bir daha kimsenin ölmemesi için bir an önce inisiyatif almalı. Önce ölümler durdurulmalı, tutukluların talepleri hükümete bu aracı aydınlar üzerinden aktarılmalı. Tutuklularla hükümet arasında bir aracı komisyon kurulsun.”

"Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı! 'Herkes çığlık atıyor'" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı! 'Herkes çığlık atıyor' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sanatçılardan açlık grevlerine ilişkin çağrı! 'Herkes çığlık atıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  2. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  3. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  4. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  5. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  6. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  7. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  8. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  9. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  10. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  11. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  12. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  13. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  14. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  15. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  16. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  17. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  18. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  19. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  20. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
Haberleri