SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim ... Ressam Emine Kasap Karakoç'un akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan "Döngü" temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

Ressam Emine Kasap Karakoç'un akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan "Döngü" temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sergi açılışında konuşan Emine Kasap Karakoç, sanat ve sporun toplumların gelişimi açısından hayati önem taşıdığını belirterek, "Aileler ve öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sanat ve sporun herhangi bir dalına mutlaka yönlendirmeli" dedi.

En saf, en temiz ve erişilmez ilahi sırrın, anne karnındaki can olduğunu vurgulayan Karakoç, "Felsefesi ve konusu olan eserleri sanatseverlerle buluşturuyorum. Doğadaki tüm canlılar, gök kubbe altında geçen binlerce yılda bir ileri bir geri yaşamaya devam edecek. Yaşam bir döngü olduğu için eserlerimde döngü konusu ön plana çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sanatçıların gerek eserleri gerekse fikirleriyle toplumların aydınlanıp yücelmesine büyük katkı sunduğuna işaret eden Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanat ve sanatçılar, toplumun her kesimi tarafından destek görmelidir. Toplumların gelişiminde sanat önemli yere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Gençlerimizin estetik duygusu, planlı ve düzenli olma, hayatta ilerleme gibi alışkanları sanat derslerinde kazandırılır. Bu bakımdan sanatın daha ileriye gitmesi ve toplumda yaşayan bireylerin geçmiş ile gelecek kuşaklar arasındaki kuvvetlendirmesi için toplumun her kesimine büyük görev düşmektedir."

Gaziantep'te 2016 yılında çalıştaya katıldığını hatırlatan Karakoç, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde eserlerimi Gaziantepli sanatseverlerle buluşturduğum için gururluyum. Bu vesileyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi sonsuz şükranla anıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Konuşmalardan sonra Muhammed Aliyev, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli yayını Karakoç'a takdim etti.

Karakoç'un 20 eserinin yer aldığı "Döngü" temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 1 Aralık 2023'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Emine Kasap Karakoç, Sivas Gürün'de doğdu, ilk ve ortaokulu Sivas'ta okudu. Sivas İlk Öğretmen Okulu'ndan 1974 yılında mezun oldu. Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü 1976 yılında 1.'ncilik kazanan Karakoç, kamudan 1999 yılında emekli oldu. Şimdiye kadar yurt içinde 100'den fazla karma sergiye katılan sanatçı, Hollanda, ABD, Fransa, Polonya, Ukrayna, Lübnan, Nahcivan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve İran'da sergilere katıldı. Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Sivas Şair ve Yazarlar Derneği (SİYŞAD), ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRDH) üyesi olan Karakoç, Ankara Çankaya Dikmen'deki atölyesinde sanatsal çalışmalarını sürdürüyor.

SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi

"SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi" haberi, 18 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SANKO Sanat Galerisi’nde döngü temalı resim sergisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  2. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  3. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  4. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  5. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  6. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  7. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  8. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  9. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  10. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  11. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  12. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  13. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  14. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  15. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  16. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  17. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  18. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  19. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  20. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
Kültür Sanat Haberleri