Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy’un otelleri ile Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e milyonlarca li

Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy’un otelleri ile Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e milyonlarca li

Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy... Ticaret Bakanlığı’nın Turizm Bakanı Ersoy’un otelleri ile Sağlık Bakanı Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e milyonlarca lira destek verdiği ortaya çıktı. Reklam ve istihdam gibi harcamalarının yarısını devlet karşılıyor.

İsmail ARI 

Devletin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy otel zincirlerine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi ile Menzil Cemaati’nin Emsey Hastanesi’ne milyonlarca liralık destek verdiği ortaya çıktı.   

Ticaret Bakanlığı, “TURQUALITY” adlı bir program ile bazı şirketlere milyonlarca liralık destek veriyor. TURQUALITY Destek Programı’nın amacı ise “Firmalarımızın uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri, olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacıyla oluşturulmuş devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır” şeklinde açıklanıyor. 

Bu program kapsamında Ticaret Bakanlığı “konaklama” alanında sadece Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal ile Voyage Hotels isimli otel zincirlerine destek veriyor.   

MENZİL’İ UNUTMAMIŞLAR 

“Sağlık turizmi” adı altında da 7 hastaneye destek sağlanıyor. Bu hastanelerden biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi. Daha önce de Medipol’e TCDD’nin Ankara Garı yerleşkesindeki binaları ile Atatürk Orman Çiftliği arazisinin tahsis edilmesi gündem olmuştu. 

Ayrıca Menzil Cemaati’ne ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’ne de Ticaret Bakanlığı tarafından destek sağlanıyor. Destek verilen diğer hastaneler ise MedicalPark ve Medicana gibi iktidara yakınlığıyla bilinen özel hastanelerden oluşuyor. 

YARISINI DEVLET ÖDÜYOR 

Ticaret Bakanlığı, bu “seçkin isimlerin” şirketlerinin, “Tanıtım, fuar, istihdam, danışmanlık ve pazar araştırması” harcamalarının yüzde 50’sini karşılıyor. Yani Ticaret Bakanlığı bu yol ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otellerine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu hastanelere ve Menzil Cemaati’ne milyonlarca lira aktarıyor. Ayrıca program kapsamında birçok yandaş şirketin de desteklendiği belirtiliyor. 

"Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy’un otelleri ile Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e mi." haberi, 24 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy’un otelleri ile Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e mi.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şanslı bakanlar: Ticaret Bakanlığı’nın Ersoy’un otelleri ile Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e mi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  2. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  3. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  4. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  5. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  6. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  7. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  8. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  9. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
  10. 09:14 Bakanlıktan onay bekliyor: Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
  11. 09:12 Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
  12. 08:55 Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
  13. 08:50 Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
  14. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  15. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  16. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  17. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  18. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
  19. 08:22 Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
  20. 08:19 Erdoğan açıkladı: Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
Türkiye Haberleri