Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı: Kocasının çıplak fotoğrafları yayılmasın diye altınlarını sattı

Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı: Kocasının çıplak fotoğrafları yayılmasın diye altınlarını sattı

Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı... Tuzağa düşürdükleri kişileri, çıplak fotoğraflarıyla tehdit eden şebeke bu kez Konya’da ortaya çıktı.

İstanbul Bağcılar’da yaşayan evli M. B.’yi, tuzağa düşürüp para almaya çalışan şebeke bu kez Konya’da ortaya çıktı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya göre yapınak işçisi 2 çocuk babası F. Y.’nin Facebook hesabına bir arkadaşlık isteği geldi.

Mahrem fotoğraflarını gönderdi

Daveti gönderen kişinin profili ‘Şule’ adlı bir kadına ait görünüyordu. F. Y. bir süre bu kişi ile yazıştı. Bir süre sonra, karşıdaki kişi F. Y.’ye birkaç çıplak kadın fotoğrafı gönderdi. Gönderilen fotoğraflarda kişinin yüzü görünmüyordu. F. Y. de aynı şekilde çıplak fotoğrafını gönderdi.

Sahte avukat devreye girdi

Şantaj şebekesi de bu aşamadan sonra devreye girdi. Kendisini ‘Avukat Ercan Soylu’ diye tanıtan biri F. Y.’yi aradı. Oysa gerçekte bu isimde bir avukat yok. Bu kişi F. Y.’ye “Yazıştığın kişi müvekkilimin kızı. Kızın yaşı 18’den küçük. Yaptığın yazışmalar ve fotoğrafların elimde” dedi. Sahte avukat, F. Y.’ye, 12 bin 751 lira göndermesi halinde dosyayı kapatabileceğini söyledi. F. Y., denileni yaptı ve 16 Mayıs’ta parayı gönderdi.

761901-2-t.jpg

Ailenin bilgileri şebekenin elinde

Ancak kısa süre sonra sahte avukat bir kez daha aradı ve “Bu para yetmez. Yoksa çıplak fotoğrafların eşine ve ailene gider” dedi. Çaresiz kalan F. Y., 19 Mayıs’ta 10 bin lira daha gönderdi. Şebeke tekrar para talebinde bulundu ve F. Y.’ye “Eşine ulaşacağız” dedi. Şebeke, F. Y.’nin eşi ve yakınlarına ait cep telefonu numaraları ile vatandaşlık numaralarını da kendisi ile paylaştı.

Çalıştığı fabrikaya da asacağız

F. Y. durumu eşi ile paylaştı. Şok geçiren kadın, şebekeden gelen aramayla, içine düşülen sorunun büyüklüğünü fark edebildi. Arayan kişi iki çocuk annesine “Kocan, küçük çocukla yazışmış. Çıplak fotoğraflarını da atmış. Tüm fotoğraflar elimizde. Bunları sana ve ailene göndereceğiz. Fotoğrafları ayrıca yaşadığınız çevreye ve eşinin çalıştığı işyerinde de asacağız” dedi.

Son çare altınlarını bozdu

Evliliğinin tehlikeye girebileceğini gören genç kadın ilk olarak çevresinden borç para aldı ve şebeke gönderdi. Genç kadının hesabında şebeke üyelerinin hesabına önce 12 bin 560 TL daha sonra 15 bin TL gönderildi. Ancak şebeke para istemeye devam etti. Genç kadın son çare altınlarını bozdu ve 100 bin lirayı Baran A.’nın hesabına gönderdi. Böylece, şebeke, bir haftada toplam 150 bin TL almış oldu.

Fabrika işçisi F. Y. adına savcılığa yapılan başvuruda şüpheli listesinde Metehan K., Baran A. ile Yusuf Y.’nin adı yer aldı. F. Y.’nin avukat ise “Büyük bir şantaj şebekesi ile karşı karşıyayız” diye ifade etti.

"Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı: Kocasının çıplak fotoğrafları yayılmasın diye altınl." haberi, 14 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı: Kocasının çıplak fotoğrafları yayılmasın diye altınl.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şantaj şebekesi bu kez Konya’da ortaya çıktı: Kocasının çıplak fotoğrafları yayılmasın diye altınl.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  2. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  3. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  4. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  5. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  6. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  7. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  8. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  9. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  10. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  11. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  12. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  13. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  14. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  15. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  16. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  17. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  18. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  19. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  20. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
Türkiye Haberleri