Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İstifa ettirilirse seçim sürecine nasıl yansır?

Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İstifa ettirilirse seçim sürecine nasıl yansır?

Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İ... Depremin peşinden çadır ve besin sattığı ortaya çıkan Kızılay’a ilişkin her geçen gün yeni bir skandal çıkıyor. Giderek yükselen tepkilere karşın Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise hemen hemen çekilme etmedi.

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın edinmiş olduğu kulis bilgilerine nazaran uzun süredir gündemden düşmeyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık Saray’da da rahatsızlığa niçin oldu. Saray’ın Kerem Kınık’ın depremden sonrasında çadır satması, yapmış olduğu açıklamalar ve bu açıklamalarındaki üslubundan rahatsız olduğu öne sürülüyor.

KINIK'IN İSTİFASININ SEÇİM SÜRECİNE NASIL YANSIYACAĞI HESAP EDİLİYOR

İddialara nazaran, Kınık’ın istifasının istenmesine kati gözüyle bakılıyor sadece seçim sürecinde bunun yansımasının iyi mi olacağının hesabı yapılıyor. İktidar kanadında bir grup Kınık’ın istifasının istenmesinin oy kaybettireceğini düşünürken ağırlıklı bir grup ise oy kaybettirmeyeceği aklından geçiriyor.

Kulislerde konuşulan bir başka mevzu ise Kızılay’ın muhteşem kurultay sürecine dair. Çünkü Kınık’ın çekilme etmesi halinde Kızılay’da muhteşem genel kurul süreci başlamış olacak. Bu süreç ise kurultay takvimi gereğince cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonrasına duracak. Bu da Saray’da kafaları karıştıran bir öteki durum. Çünkü şimdiki Kızılay yöneticilerinin neredeyse tamamı AKP’li.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonrasında Kızılay’da yapılacak genel kurul bu tabloyu tersine çevirebilir. Ayrıca Kınık’ın çekilme etmesi halinde kongreye kadar Kızılay’a şu an Kızılay Birinci Genel Başkan Yardımcısı olan ve Menzil Cemaati’ne mensup olduğu malum Fatma Meriç Yılmaz başkanlık meydana getirecek.

KIZILAY'A DUYULAN GÜVEN AZALDI

Ipsos Araştırma Şirketi’nin çalışmasında nazaran Kızılay'ın ticari faaliyetlerde bulunmasının cemiyet tarafınca iyi mi karşılandığına da yer verildi. Toplumun yüzde 72’si Kızılay’ın ticari bir aktivitede bulunmasının yanlış bulunduğunu aklından geçiriyor. Araştırmaya nazaran Türkiye'de yaşayan her 10 kişiden 8'i Kızılay'ın çadır satışı yaptığından haberdar. Bu kişilerin yüzde 67’si de olayın detaylarına kısmen de olsa başat bulunduğunu belirtiyor.

Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir detay da Kızılay'a olan güvenin azalması. Her 10 kişiden 6'sı bir şekilde Kızılay'a bağışta bulunsa da bundan sonrasında bağışta bulunurum diyenlerin sayısı da yarı yarıya azalmış durumda.

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir de 1919’da İsviçre’nin Cenevre kentinde kurulan ve 188 Kızılhaç ve Kızılay Derneği’nin koordinasyonunu sağlamakla görevli olan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun, zelzele günlerinde çadır satışı ile gündeme gelen ve tepkilerin odağı olan Kızılay’ın şirketleşmesi sebebiyle statüsünü değiştirmeye hazırlandığı açıklandı.

"Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İstifa ettirilirse seçim sürecine nasıl yansır?" haberi, 15 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İstifa ettirilirse seçim sürecine nasıl yansır? haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray da Kerem Kınık'tan rahatsız iddiası: İstifa ettirilirse seçim sürecine nasıl yansır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri