Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!

Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!

Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Bele... Yunusemre Belediyesi'nde, seçim gecesi yaklaşık 100 milyon liraya yakın alım yapıldığı skandalı patlak vermişti. AKP'li eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, iddialara ilişkin açıklama yaptı ve lüks eşyalarla ilgili olarak "Çoğunu eşimle birlikte biriktirdik. Bit pazarından aldık" savunmasını yaptı.

Manisa Yunusemre Belediyesi'nde AKP'den CHP'ye geçişin ardından ortaya çıkan lüks ve gösterişli görüntüler, vatandaşların tepkisine neden olurken, son günlerde yeni bir skandal daha gün yüzüne çıktı. AKP'li Başkan Mehmet Çerçi'nin 10 yıl boyunca yönettiği belediyede, seçim gecesi 100 milyon lira değerinde alım yapıldığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Musa Semih Balaban, "Bu çeklerin hiçbiri belgelenmeden ödeme kararı aldık. Başkan Yardımcımız Sayın Ali Kuyumcu, bu çeklerin hangi gerekçeyle kesildiği, bir belgesi olup olmadığı konusunda hiçbir bilgiye sahip değil. Bu nedenle, tüm bu çekleri belgelendirilmeden ödememe kararı aldık ve ödemiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca, lüks tasarımla ilgili olarak yapılan 'bit pazarı' savunması da dikkat çekti.

AKP’li eski Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi hakkındaki iddialar üzerine bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çerçi, ‘lüks’ eşyalarla ilgili, "Bunların hepsi benim ve eşimin senelerdir biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Yunusemre’ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun derdim" ifadelerini kullandı.

BORÇLARLA İLGİLİ ‘YATIRIM YAPTIK’ DEDİ

Çerçi’nin açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

– 1,1, milyar borç diyor ya. Bunun 200 milyonu enerji santraline gitmiştir. Ve ödemeleri, taksitleri devam ediyor. Bakın şimdi 4 megavatlık bu 65 dönüm üzerine kurulu güneş enerji santrali yılda 8 milyon saatten ortalama şu anda EPDK birim tutarları 2,7 TL, 22 milyon lira senelik getirisi var. Şu anda. Biliyorsunuz dolara endekslidir. EPDK üç ayda bir altı ayda bir bu rakamı sent üstünden yeniler. 4 milyar 373 milyon TL kayıtlara girsin. Bu yatırımların içinde belediyemizin yaptığı kültür, sanat projeleri, sosyal yardım destekleri, sağlık hizmetleri destekleri, gençlik spor destekleri, deprem ve pandemi dönemi yardımları yer almamaktadır. Yatırım bu.

"BİZ HANIMLA ‘VINTAGE’A MERAK SARDIK"

Şimdi şatafat lüks deyince 10 senelik son yaşam döngümü söylüyorum. Ev belediye, yurttaş, cami. 100 seneden öncekilere ama antika denir. 50-60 senelik öncekileri antika denmez. Bu tür dekorasyon ürünleriyle hepsi ikinci el, üçüncü el malzemelerle yapılan iç mimariye vintage diyorlar. Biz hanımla bu tür işlere merak sardık. Burada şimdi retro denir. Bunların hepsi benim ve eşimin senelerdir biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Şimdi ben bu tarz şeyleri istiyorum. Siz bu belediyenin bu makam odasına bir büro mobilyasından, şuradan buradan bunların yenisini yani modern mobilya tarzında mobilya aldığınızda eminim sizin maliyetiniz benim aldığım maliyet daha da üzerine, belki 2-3 katı olacak. Benim evimde böyledir. Evime kaç kişi gelmiştir burada. Yeni bir tane mobilya yoktur. Biz bu tarz şeyleri seviyoruz. Bu bizim medeniyetimiz. Şimdi senelerdir biriktirdiğimiz koleksiyonlarımızdan aldığımız kendi eserlerimiz.

"EŞYALARI ALMAYA GELECEĞİM"

Eşyaları geri almak için kamyonla yarın Yunusemre Belediyesine gideceğini belirten Çerçi, şunları söyledi:

"Getirdiğimiz kendi eserlerimiz. Şimdi burada 7 tane memurun imzası var. Belgede yazılanlar ise aynen şu şekilde: ‘Mehmet Çerçi’nin makam odasındaki ekte fotoğrafları bulunan sayı ve adları yazılan eşyalar Mehmet Çerçi’nin kişisel eşyalardır. Görevde bulunduğu süre içerisinde kullanılmak üzere makam odasına yerleştirilmiştir. Kendi isteğiyle talep etmesi durumunda eşyalar kendisi tarafınca alınacaktır’ Ben arkadaşlara dedim ki ‘5 yıl sonra kim öle kim kala. Ondan sonra da bu tarz şeyleri belediyeye hibe ederiz ne olacak. Bizim de belediyemize bir hediyemiz olur. Tutanağı falan boş verin dediğim halde dostlar dediler ki ‘Başkanım önümüzde seçim var, şu var, bu var. Ne olur ne olmaz. Biz bu tarz şeyleri tutacağız’ Ne yazdıklarını bile görmedim. Tutanağı tuttular. Şunu deseydi başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım dediniz çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Manisa’ya, Yunusemre’ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun demezsem beni bilen bilir. Elimdeki yüzüğü beğenen adama yüzüğümü veririm ben. Bu etik bir şey değil. Bu belediye başkanlığı makamına yakışan bir şey değil. Herkesin bir onuru var. Ben 22 senedir bu şehirde siyaset yapıyorum. Böyle bir kepazelikle karşılaşmadım. Bunlar başkana yakışıyor mu? Satacağım diyorsun. Hani kaydın yok. Kimin malını satıyorsun sen? Bakın buradan duyuruyorum dostlar. Siz de gelin. Yarın, cuma günü saat 18.00’de. Kamyonu işçileri ayarladım. Siz de buyurun. Kalabalık olmaz. Orada güvenlikçiler var. Sayın başkan talimatı ver. İki tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak müzenin de eşyaları olacak. Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme. Yoksa mahkemede bu tarz şeyleri görüşeceğiz"

Manisa’da, AKP’den CHP’ye geçen ve makam odasındaki lüks dizaynla gündeme gelen Yunusemre Belediyesi’nde, seçim gecesi de 100 milyon liraya yakın alım yapıldığı skandalı patlak vermişti. AKP’li eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, iddialara ilişkin açıklama yaptı. Çerçi, lüks eşyalarla ilgili "Çoğunu eşimle birlikte biriktirdik. Bit pazarından aldık" savunmasını yaptı.

"Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!" haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 14:37 Galatasaray'da Yönetim Krizi: Timur ve Özbek Arasındaki Fikir Ayrılığı Gündemde
  2. 14:32 KV Oostende Borç Batağında: İflas Başvurusu Yapacak
  3. 14:27 Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
  4. 14:27 USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
  5. 14:24 Fenerbahçe'de Başkanlık Seçimleri Öncesi Mourinho Hareketi
  6. 14:22 Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor
  7. 14:15 İsmail Kartal kararını vermiş bulundu
  8. 14:14 Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
  9. 14:13 Mohamed Salah ve Alisson Becker, Suudi Profesyonel Ligi'nin Transfer Hedefi Haline Geldi
  10. 14:11 Galatasaray, Avrupa'nın zirvesinde: Okan Buruk, Ancelotti'yi ve Guardiola'yı geride bıraktı!
  11. 14:09 Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler
  12. 14:02 Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
  13. 13:58 Çinli Elektrikli Otomobil Devleri Türkiye'ye Yatırım İçin Görüşmelerde
  14. 13:53 Ekonomistler o tahminde uzlaştı! Merkez Bankası faiz kararı kaç seviyelerinde olacak?
  15. 13:52 Süper Lig devinin ana sponsoruydu: O şirket iflas ediyor!
  16. 13:52 Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi rekor seviyeye ulaştı ve 77 hisse değer kazandı
  17. 13:52 Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik indirimli faydalanma imkanını duyurdu
  18. 13:52 İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
  19. 13:45 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar
  20. 13:37 Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Gündem Haberleri