Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 26 yıl hapsi istendi

Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 26 yıl hapsi istendi

Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 2... Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki oyuncak hırsızlığına dair iddianame tamamlandı. Beş çalışanın 26 yıl 3 ay hapsi istendi.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bazı çalışanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakları çaldığının ortaya çıkması sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başsavcılık, beşi saray çalışanı toplam yedi kişi hakkında dava açtı.  T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, iddianamede saray çalışanları hakkında “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis istendi.

Başsavcılık, 5’i saray çalışanı 7 kişi hakkında iddianame hazırlayarak, Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkemece kabul edilen iddianamede, 5 saray çalışanı hakkında “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçundan 26 yıl 3 ay hapis istenirken, oyuncakları deposunda saklayan Yusuf D. İsimli şüpheli hakkında “hırsızlık suçuna yardımdan” 12 yıla kadar, oyuncakları satın alan kırtasiyeci Mehmet B. hakkında da “suç eşyasının satın alınması” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

‘HIRSIZLIK 5 YIL DEVAM ETTİ’

Davanın iddianamesinde, soruşturmanın 25 Nisan günü Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihbar üzerine başlatıldığı, ihbarda Cumhurbaşkanlığı Millet Camii altında bulunan depolardan oyuncak kolilerinin çalındığı, eylemi gerçekleştirenlerin Cumhurbaşkanlığı çalışanları olduğu ve hırsızlığın yaklaşık 5 yıldır devam ettiğinin bildirildiği anlatıldı. İddianamede, bu kapsamda başlatılan soruşturmada, 5 yıla yönelik maddi bir tespit yapılamadığı ancak son bir ay içerisinde toplam 919 bin 958 TL’lik oyuncağın Cumhurbaşkanlığı dışına resmi araçlarla çıkartılarak piyasaya satıldığı ifade edildi.

‘TOPLAM RAKAM 919 BİN 958 LİRA’

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bebek ve kumandalı arabaları saray çalışanlarından Tuğrul Y’den satın aldığı belirlenen kırtasiyeci Mehmet B.’nin iş yeri deposunda 624 adet, saray çalışanı S.G’nin evinde ise 36 adet oyuncak bulunduğu anlatılan iddianamede, incelenen kamera görüntülerinde de şüphelilerin zaman zaman minibüslere oyuncak kolileri yüklediği ve bu şekilde son 1 ayda 298 kolinin dışarıya çıkarıldığının tespit edildiğine yer verildi. İddianamede, kumandalı araba kolilerinde 24’er, oyuncak bebek kolilerinde ise 16’şar adet bebek bulunduğu, yapılan piyasa araştırmasında 298 koli oyuncağın bedelinin yaklaşık 840 bin lira olduğu, şüphelilerden elde edilen oyuncakların da eklenmesi ile toplam rakamın 919 bin 958 liraya ulaştığı belirtildi.

‘HESAP HAREKETLERİ ELE VERDİ’

Şüphelilerden Tuğrul Y.’nin itirafçı olduğu ve suçunu kabul ederek diğer şüphelilerin isimlerini verdiği, kırtasiyeci olan şüpheli Mehmet B.’nin de Tuğrul Y’den oyuncakları satın aldığını söylediğine dikkat çekilen iddianamede, diğer 5 şüphelinin suçlamaları kabul etmemelerine karşın, kamera kayıtları ile aralarındaki banka hesap hareketlerinden oyuncakları çaldıklarının anlaşıldığı ifade edildi.

Davanın görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak. Öte yandan savcılık, itirafçı Tuğrul Y.’nin ifadesinde ismi geçen bir şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

RESMİ ARAÇLARLA ÇALINMIŞ

Nisan ayında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde bulunan Millet Camii altındaki depolardan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların resmi araçlarla çalındığı ve bu kapsamda gözaltına alınan 8 şüpheliden üçünün tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

 

"Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 26 yıl hapsi istendi" haberi, 18 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 26 yıl hapsi istendi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray’daki oyuncak hırsızlığı: 5 çalışanın 26 yıl hapsi istendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Yargı Haberleri