Saray'dan Binali Yıldırım'a veto!

Saray'dan Binali Yıldırım'a veto!

Saray'dan Binali Yıldırım'a veto! Başbakan Binali Yıldırım hükümetinde Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında ilk pürüzün TRT Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinde yaşandığı ortaya çıktı. RTÜK’ün başbakanlığa önerdiği, Başbakanlığın da Bakanlar...

Başbakan Binali Yıldırım hükümetinde Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında ilk pürüzün TRT Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinde yaşandığı ortaya çıktı. RTÜK’ün başbakanlığa önerdiği, Başbakanlığın da Bakanlar Kurulu kararı olarak imzalaması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği TRT aday listesinin Saray’dan döndüğü öğrenildi.

Daha önce Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde; Davutoğlu’nun önerdiği müsteşar, müsteşar yardımcıları ve genel müdürler başta olmak üzere pek çok bakanlıkta üst düzey görevlere gelecek isimlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesine benzer bir durumun Binali Yıldırım hükümetinde de yaşandığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nunb haberine göre TRT’nin iki yönetim kurulu üyesi Feridun Keşir ve Hikmet İnce’nin 4 yıllık görev süreleri 16 Ocak’ta doldu. Basın ve medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 17 Ocak’ta RTÜK’ü ziyaret etti. Bu toplantıda, Kurtulmuş’un hükümetin TRT Yönetim Kurulu’nda görmek istediği isimlere işaret ettiği öğrenildi. 24 Ocak tarihli üst kurul toplantısında, “kültür ve sanat'' alanında Ergun Yıldırım ve Cumhur Kemal Koca; “elektronik ve kitle iletişim'' alanında ise Ali Osman Öztürk ile Hilmi Bolatoğlu’nun adaylıkları Başbakanlığa gönderildi. Başbakanlık da 4 adaydan her bir alan için iki ismi belirleyerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderdi. Bundan sonra Cumhurbaşkanı’nın onaylaması ve iki TRT Yönetim Kurulu’nun atanmalarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyordu. Ancak aday listesinde üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın itirazları oldu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, aday listesini Başbakanlığa geri gönderdi.

46 GÜN SONRA ÇEKİLDİ

Adaylar Erdoğan’dan onay beklerken, RTÜK tarafından belirlenen adaylardan biri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ergun Yıldırım, 9 Ocak tarihinde yaptığı adaylık başvurusunu 23 Şubat tarihinde geri çekti. Yıldırım geri çekilme gerekçesini ise “üniversitedeki işlerinin yoğunluğu'' olarak açıkladı. Soner Yalçın bir köşe yazısında Yıldırım’ın FETÖ’cü olduğunu ima ederken Ersoy Dede ise buna karşı çıktı. RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ise dünkü üst kurul toplantısında adaylıktan çekilen Yıldırım yerine Yenişafak gazetesi yazarı Salih Tuna’nın aday gösterilmesini resen önerdi. Üst kurul, Tuna’nın isminin Başbakanlığa gönderilmesine karar verdi

"Saray'dan Binali Yıldırım'a veto!" haberi, 02 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saray'dan Binali Yıldırım'a veto! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray'dan Binali Yıldırım'a veto! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  2. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  3. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  4. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  5. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  6. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  7. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  8. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  9. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  10. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  11. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  12. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  13. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  14. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  15. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  16. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  17. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  18. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  19. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  20. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
Politika Haberleri