Saray’dan Kürt seçmen açıklaması

Saray’dan Kürt seçmen açıklaması

Saray’dan Kürt seçmen açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, anketlere göre anayasa değişikliğine destek verecek Kürt seçmenlerin oranının, beklentilerin üzerinde çıkacağını öne sürdü. Kalın, “zayıf koalisyonlar dönemini bitirecek,...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, anketlere göre anayasa değişikliğine destek verecek Kürt seçmenlerin oranının, beklentilerin üzerinde çıkacağını öne sürdü. Kalın, “zayıf koalisyonlar dönemini bitirecek, ekonomiye can verip güçlü denge-denetleme mekanizmaları ortaya koyacak yeni sistemin faydalarını gördükleri için Kürtlerin değişiklikleri desteklemesinin normal olduğunu'' savundu.

İbrahim Kalın, "Daily Sabah gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, 1 Nisan'da Diyarbakır'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtleri ülkenin eşit vatandaşları olarak kucaklayan mesajının 16 Nisan halk oylamasının ötesinde bir önem taşıdığını" iddia etti.

"?Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Diyarbakır'a 2005'te yaptığı ziyaretten itibaren ülkenin modern tarihinde başka hiçbir siyasi lider tarafından atılmamış adımlar attığını" söyleyen Kalın, "Cumhurbaşkanı'nın Kürt vatandaşları Türk milletinin eşit ve önemli bir parçası olarak gördüğünü ve PKK terör örgütü ile Kürtler arasında kesin bir ayrım yaptığını" ifade etti.

"Cumhurbaşkanı'nın, Kürtçe'nin medyada, seçim kampanyalarında ve hayatın diğer alanlarında kullanılabilmesini sağlayan reformlara imza attığını, sandığı ve Meclisi PKK terörüne alternatif olarak sunduğunu" aktaran Kalın, "Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde de Kürt nüfusun yoğun bulunduğu bölgelerde milyonlarca dolarlık yatırım yapılarak insanların hayat standartlarının iyileştirildiğini" kaydetti.

Kalın, "Kürtleri eşit vatandaşlar olarak kucaklamanın, Erdoğan'ın siyasi mirasının önemli bir parçası haline geldiğini" savundu.

Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'da "Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak" dediğini hatırlatan Kalın şunları yazdı: "PKK terör örgütünün 2015'te çözüm sürecini bitirmesi ve HDP'nin potansiyel bir siyasi aktör olarak oynayabileceği rolü heba etmesinden itibaren Cumhurbaşkanımız kanaat önderlerine, siyasi figürlere, sıradan vatandaşlara, iş insanlarına, sivil topluma ve diğerlerine, yani doğrudan Kürt vatandaşlarımıza ulaştı." Kalın, şöyle devam etti:

"Neticede PKK, AB ve ABD tarafından terör örgütü olarak tanınan ve yalnızca Türk devletine karşı değil bizatihi kendi ideolojisini kabul etmeyen Kürtlere yönelik barbarca saldırılarıyla tanınan bir örgüttür. HDP ise 30 Mart seçimlerinde kazandığı belediyelerin kaynaklarını, tesislerini ve personelini terör örgütünün kullanımına tahsis edip PKK'nın hendek siyasetine destek olarak siyaseten intihar etmiştir.

“Kürtlerin çoğu PKK ve HDP'den uzaklaşmış, huzur, güvenlik ve kalkınmadan yana tavır almıştır''

Bu yapılanlar yalnızca yasa dışı değil, aynı zamanda HDP'nin siyasi meşruiyetine zarar veren adımlardı. Sonuç olarak Kürtlerin çoğunluğu hem PKK hem de HDP'den uzaklaşmış; bunun yerine huzur, güvenlik ve kalkınmadan yana tavır almıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Diyarbakır'da tam olarak bunu vaat ettiğini ve "Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz" dediğini aktaran Kalın, şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Türklerin, Arapların ve diğerlerinin olduğu kadar Kürt vatandaşların da devletidir. Üstelik 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü halin Kürt vatandaşları ilgilendiren reformlara hiçbir etkisi olmadığını da görmek gerekir. Bugün hükümet PKK terör örgütü tarafından zarar verilen Sur başta olmak üzere birçok bölgeye milyonlarca dolarlık yatırım yapmaktadır."  

“HDP'nin PKK terörünü ne çözüm süreci sırasında ne de sonra sorgulayamadığını biliyoruz''

Kalın, "Esasen HDP'nin PKK terörünü ne çözüm süreci sırasında ne de daha sonra sorgulayamadığını ve reddedemediğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalın, "dünyada hiçbir devletin, eli silahlı bir örgüte meşruiyet kazandırırken Meclisin imkanlarından faydalanan bir siyasi yapıya müsamaha gösteremeyeceğini, Türkiye'de hem şiddete başvurup hem siyasi statü veya barış talebinde bulunmanın Kuzey İrlanda'da IRA'nın, İspanya'da ETA'nın veya Kolombiya'da FARC'ın taleplerine boyun eğmekten bir farkının bulunmadığını" söyledi.

Kürtleri PKK'dan kurtarmanın yalnızca hayat standartlarını iyileştirmek veya haklarını tanımakla olmayacağını aktaran Kalın, onları PKK şiddetinden ve zulmünden koruyacak adımlar atılması gerektiğini bildirdi.

''ÇOĞUNLUK GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ DESTEKLİYOR’

"Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Kürtlerin yoğun olarak bulunduğu diğer şehirlerde vatandaşların çoğunun, PKK ve şehir yapılanmasına karşı alınan güvenlik önlemlerini desteklediğini, çünkü bu adımlar atıldığında bir normalleşme hissi ve geleceğe dair umutlar ortaya çıkabildiğini" iddia eden Kalın, şunları kaydetti:

"Bugün PKK'ya kucak açan ve teröristleri Türkiye'ye karşı kullanmak isteyen Avrupa devletleri yalnızca kendi değerlerini ayaklar altına almıyor, aynı zamanda mağlubiyete mahkum bir strateji ortaya koyuyorlar. Maalesef ABD yönetimi de PKK'nın Suriye yapılanması olan PYD ve YPG'yi DAEŞ ile mücadele adı altında destekleyerek aynı hatayı yapıyor. Oysa PKK'nın Suriye'deki savaşı bölgesel hırsları için bir basamak olarak kullandığını herkes biliyor. Avrupa'da veya Suriye'de PKK terör örgütünü ve bağlantılı yapıları desteklemek, bölgesel barış ve istikrara ciddi şekilde zarar verir.

Bütün bunlar olurken Kürtlerin çoğunluğu yabancılar tarafından kendi ülkelerine karşı kullanılacak birer piyon muamelesi görmekten bıkıp usanmış durumdalar. Batı medyasının sadece PKK ve HDP sözcülerini ciddiye alıp, Kürtlerin PKK karşıtlığını görmezden gelmesinden artık bıktılar. Vekalet savaşı peşinde koşan yabancı ajanlar tarafından Marksist-Leninist bir ideolojik aygıt olarak kullanılacak Kürt imajını reddediyorlar. Kürtleri temsil ettiğini iddia ederken PKK'nın siyasi gündemini destekleyenlere karşı çıkıyorlar."

''KÜRTLERİN, DEĞİŞİKLİKLERİ DESTEKLEMELERİ NORMAL’

"Anketlere göre Kürt seçmenler arasında Anayasa değişikliğine destek vereceklerin oranının, beklentilerin üzerinde çıkacağını" öne süren Kalın, "zayıf koalisyon hükümetleri dönemini bitirecek, ekonomiye can verecek ve güçlü denge ve denetleme mekanizmaları ortaya çıkaracak yeni sistemin faydalarını gördükleri için değişiklikleri desteklemelerinin normal olduğunu" kaydetti.

Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtleri Cumhuriyetimizin eşit vatandaşları olarak kucaklama yaklaşımı 2003'ten itibaren tüm politikaları etkiledi. Bu mesaj, 16 Nisan'da ve sonrasında önemini koruyacak" değerlendirmesinde de bulundu.

"Saray’dan Kürt seçmen açıklaması" haberi, 04 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saray’dan Kürt seçmen açıklaması haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray’dan Kürt seçmen açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri