'Sarayın kibirli adamı milleten koptu'

'Sarayın kibirli adamı milleten koptu'

'Sarayın kibirli adamı milleten koptu' CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Seçimlere 'tarafsız' kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'Seçimlere 'tarafsız' kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi vermeye çalışmasına İsmet Paşa'nın sözü ile yanıt verilir. "Hadi canım sen de" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Diyanet, cuma hutbesinde millet dedi, haysiyet dedi, vatan dedi zillet demeyi unutmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını hutbede geçirmedi. 30 Ağustos'ta Atatürk'e uygulanan sansür aslında tek olay değil. 15 Mart'ta da Atatürk'ü tek cümle olsa dahi anmadı. 10 Kasım'da bir rahmet dahi dilenmedi.

Bu milletin ortak değeri üzerinden kin ve nefret siyaseti üretmeye çalışanlar cübbelerini derhal çıkarsınlar. Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atayan Saray'a aittir. Saray bu kendini bilmezleri, bu makamda bir dakika bile tutarsa bu suça ortaktır.

İktidar eliyle hazinesinden, maliyesine, askeriyesine kadar çürürken Diyanet de kendi payını almıştır.

Genel Başkanımız 15 Temmuz sonrası Yenikapı'daki mitinge katıldı. Üç yere siyaset girerse kurumlar çürür. Bundan biraç yıl öncesine kadar Yargıtay'da yapılan Adli Yıl Açılış Töreni artık Saray'da yapılıyor. AK Parti Genel Başkanı'nın önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmesini iliklemeye çalıştılar.

Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar? Milletten adalete güvenmesine nasıl beklerler.

Sanayi ve hizmetler sektörü üç çeyrektir; inşaat sektörü 4 çeyrektir daralıyor. Bugün medyada haberlere bakarsanız 'Toparlandık' diyorlar. Yatırım olmadan nasıl büyüyeceğiz? Savrulan büyüme rakamları bunlar.

Doğal gaza yüzde 32 zam yapıldı, elektriğe yüzde 15 arttı. Fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlere zam yağdı. Bu zamlar şirketlerin üretim maliyetini de etkiliyor. Bugün oradaki planları da olumsuz etkileyecek. Bu isyanın sebebi bu. İktidar milleti adeta haraca bağladı.

" Bize yemin dersi vermeye kalkıyor"

Seçimden önce AK Parti Genel Başkanı, "Bay Kemal dinlesin, doğal gaza yüzde 10 indirim yapacağız" dedi. Yüzde 32 zam yapıldı. Bize yemin dersi vermeye kalkıyor.

Seçimlere 'tarafsız' kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi vermeye çalışanına İsmet Paşa'nın sözü ile yanıt verilir. Hadi canım sen de.

Tam bir yağma düzen Sarayın kibirli adamı milleten koptu, milleti unuttu. Türkiye’de her yıl sahnelenen bir oyun var. Hakem Heyeti iktidar ne karar veriyorsa onu yapıyor. Sonra da buna toplu sözleşme görüşü diyorlar. Buna dört dörtlük tiyatro denir.

357 milyon lira vakıflara harcandığını öğrenmiş olduk. Vakıflar bizim kültürümüzde önemli müesseselerdir. Tüyü bitmedik yetimin parasını harcıyorlarsa bunun hesabı sorulur.

Son iki yılda yapılan bağışları bilmiyoruz. ABD’de çiftlik alınıyor, gökdelen yapılıyor. Güya yurt yapıyorlar, tabii yerseniz. Şunu çok iyi biliyoruz CHP’li belediyelerin kaynakları bu vakıflara peşkeş çekilmeyecek.

Adana’da yapılanlar dünya yolsuzluk literatürüne geçecek cinsten. Kuyu açıldığı iddia ediliyor. Kapak var, kuyu yok. Biz bu ülkenin kaynakları doğru kullanılırsa ülkemizin çok kısa zamanda ayağa kalkacağına inanıyoruz. Bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Saray’ın kibirlisi başkanlarımızı hedef alıyor"

"'Sarayın kibirli adamı milleten koptu'" haberi, 02 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Sarayın kibirli adamı milleten koptu' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Sarayın kibirli adamı milleten koptu' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  2. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  3. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  4. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  5. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  6. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  7. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  8. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  9. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  10. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  11. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  12. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  13. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  14. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  15. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  16. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  17. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  18. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  19. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  20. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
Politika Haberleri