Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen; delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır

Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen; delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır

Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen... "Türkiye Değişim Partisi olarak tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Kadınların ve gençlerin önünü kesen kim? Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağalarıdır" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkez binasında basın açıklaması yaptı. Sarıgül’ün gündeminde, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 88’inci yıl dönümü yer aldı. 

Kadınların temsiliyetinde istenilen seviyeye çıkılamadığını söyleyen TDP Genel Başkanı Sarıgül, “88 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanındı. Kadınların siyasette temsili aradan geçen 88 yıla rağmen maalesef istenilen düzeye ulaşmadı. TBMM’deki kadın oranımız son derece düşük, demek ki kota koyarak kadının siyasetteki ağırlığını sağlayamazsınız. Kadınların ve gençlerin önünü kesen kim? Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağalarıdır” diye konuştu.

"Avrupa ülkesinden önce Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vermiş; bu büyük bir onurdur"

Mustafa Kemal Atatürk’ün, birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesine atıfta bulunan Sarıgül, “88 yıl önce bugün İsviçre’den, Belçika’dan, Danimarka’dan ve birçok Avrupa ülkesinden önce Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vermiş. Bu büyük bir onur, gurur ve büyük bir şekilde ileriyi görmedir. 56 İslam ülkesi içinde demokrasi diyorsak, barış diyorsak, güçlü bir ordumuz varsa; her şeye rağmen her türlü talimattan haberdar, ayakta kalan, barış üzerine kurulan bir ordumuz varsa bunu da Mustafa Kemal Atatürk’ün almış olduğu demokrasi, Cumhuriyet ve inançlara saygılı laikliğe borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Market ve pazardaki pahalılığa işaret eden Sarıgül, "Pahalılığı marketlere yükleyerek beceriksizliğinizi örtemezsiniz. Pahalılığı marketler yapıyorsa, neden 20 senedir perakende yasasını çıkarmadınız?" dedi.

"Türkiye Değişim Partisi olarak tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz"

TBMM’nin yetkilerinin artırılmasını desteklediğini ifade eden Sarıgül, "6'lı masanın anayasa taslağını arkadaşlarımla inceledik. Türkiye Değişim Partisi olarak, bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz. TDP olarak tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz. Bu açılardan bakınca 6'lı masa, TDP’nin programında ne varsa yüzde 90'ını almış oraya yazmış. 6'lı masa, TBMM'nin yetkilerini artırarak güçlendirmek istiyor. Biz TBMM’nin yetkilerinin artmasını destekliyoruz lakin yeterli görmüyoruz. Meclisi asıl güçlendirecek olan milletvekilleridir, teşkilatlardan gelen arkadaşlardır. Bir milletvekilinin gücünü belirleyen nasıl seçildiği ve arkasındaki seçmenin desteğidir. Bizim teklifimiz milletvekili adaylarını partiye kayıtlı üyelerin seçmesidir. Demokrasimizi, liderler demokrasisi olmaktan çıkaracağız. Genel başkanlara bağlı milletvekili değil, halka bağlı milletvekilleri gelecek. Genel başkana yakın olmayın, önce Allah'a sonra, millete yakın olun" açıklamalarında bulundu.

"Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen; delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır" haberi, 05 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen; delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarıgül: Kadınların ve gençlerin önünü kesen; delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri