Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazandırmıştı: Artık devletin

Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazandırmıştı: Artık devletin

Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazand... Rıza Sarraf'a 3 yılda 1.4 milyon lira kazandıran İngiliz atı 'Dayım Benim'in savcılığın mal varlıklarına el koyması kapsamında devlete geçeceği belirtildi. Yasaya göre 'Dayım Benim' yarışabilecek ancak geliri devletin el...

Rıza Sarraf'a 3 yılda 1.4 milyon lira kazandıran İngiliz atı 'Dayım Benim'in savcılığın mal varlıklarına el koyması kapsamında devlete geçeceği belirtildi. Yasaya göre 'Dayım Benim' yarışabilecek ancak geliri devletin el koyduğu hesaba yatacak. Aylık mutfak masrafı 8 bin 500 lira olan 'Dayım Benim’in antrenör, bakıcı, seyis ve ahır kirasıyla 30 bin lirayı bulan masrafını kimin ödeyeceği ise meçhul.

ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan ve ilerleyen süreçte tanık statüsüne geçen iş adamı Rıza Sarraf'ın kendisinin ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu. Sarraf'ın, Veli Efendi Hipodromu’nda bakımı yapılan ''Dayım Benim’ adlı İngiliz atın da savcılığın el koyma kararı kapsamında devlete geçeceği belirtildi.

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre; 5 Kasım’da yapılan Atıf Esenbel Koşusu’nda ünlü Jokey Halis Karataş’la ikinci gelen ''Dayım Benim’ bu yarıştan 46 bin lira kazanırken, 3 yıl içindeki toplam geliri ise 1.4 milyon liraya ulaştı. Sarraf'ın diğer 3 atı ise sakatlandıkları için yarışmıyor ve başkalarına hediye edilmiş durumda. Sarraf'ın atının antrenörlüğünü yapan Tahir Kurt, Sarraf'ın mal varlıklarına el konulmadan önce kazanılan paranın belli banka hesaplarına yatırıldığı, antrenör, yiyecek, muhasebeci ve diğer masrafların bu hesaptan karşılandığını söyledi.

'Dayım Benim’in antrenör, bakım, kira ve beslenme dahil toplam masrafının 30 bin lirayı bulduğunu söyleyen Kurt, “2 yıldır muhasebeci ile muhatap oluyoruz. Kuruşu kuruşuna ödeme yapıyor. Reza Bey olduğunda bahşişlerimiz daha fazlaydı'' dedi.

Tahir Kurt, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Reza Zarrab’a ait şu anda İngiliz safkan ''Dayım Benim’ adlı atı koşuyor. Reza Bey, dayısını çok sevdiği için bu adı koydu. Muz, kivi, ananas ve özel yemlerle besleniyor. Ahırlarda bu şekilde beslenen tek hayvan diyebiliriz. Sadece aylık yemek masrafı 8 bin 500 lira. Bütün giderler faturalı. Reza Bey adına kesiliyor. Çalışanların ücretiyle birlikte masraf ayda 30 bin TL’yi buluyor. At 6 kupa aldı ve dereceleri var. Reza Bey beğendiği atı satın alır. Ama kendisi yetiştiricilik yapmıyor. ''Dayım Benim’in idmanı, bakımı her şeyi bende. Yarışlardan 3 yılda 1 milyon 400 bin TL kazandı.''

MASRAFLAR KİME KALACAK?
Sarraf'ın mallarına el konulmasından sonra sıkıntı yaşayacaklarını dile getiren Kurt, atın bakımının devam etmesi gerektiğini belirtti. Kurt, “Yarışsa da yarışmasa da masrafı var. Düzenli olarak antreman yapması, rutin bakımının olması gerekiyor. Yoksa atıl duruma düşer. Ama masrafı kim tarafından karşılanacak biz de bilmiyoruz'' dedi.

Hukukçusu Mehmet Ali Taşkın, ''Dayım Benim’in gelirine tedbir konulacağını ancak atın yarışabileceğini söyledi. Taşkın şu bilgileri verdi:

“Mal varlıklarının tamamına tedbir konulmuş. Yarış atı da bunun içinde. Tedbir devam ettiği süre atın gelirlerinin Zarrab’a aktarılması mümkün değil. Tedbir hesabında tutulur. Gelirler tedbir hesabının içine dahil edilir.'' Atın masraflarıyla ilgili ise Taşkın şunları söyledi: “Çalışanlar, hukuken atın masraflarını Zarrab’tan talep edebilirler. Atın masraflarını devlet karşılamaz. Muhtemelen onlar da bu saatten sonra masraf yapmayacaktır. Çünkü Zarrab’la ilgili alacak için bir icra takibi, hukuki alacak davası açmaları gerekiyor ama Zarrab’a şu anda tebligat yapılması çok zor. Bu durum seyislerle Zarrab arasındaki bir problem. Talep etseler de mal varlığına el konulduğu için bir şey alamayacaklardır. Konu çıkmaza girecektir.''

"Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazandırmıştı: Artık devletin" haberi, 03 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazandırmıştı: Artık devletin haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarraf'a hapisteyken bile milyon lira kazandırmıştı: Artık devletin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  2. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  3. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  4. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
  5. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
  6. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
  7. 12:27 Beşiktaş'a iki önemli oyuncudan kötü haber!
  8. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
  9. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
  10. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
  11. 12:26 AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi ‘jakuzi’ iddiası
  12. 12:23 Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e karşı ihracat kısıtlamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı
  13. 12:18 Fenerbahçe'nin Yarı Final Yolunda: Tobias Stieler, Olympiakos Rövanş Maçının Hakemi Olarak Atandı
  14. 12:09 Göçmen Kaçakçılığı Endişelerini Artıran Karayip'teki Tragik Bot Olayı
  15. 12:04 Fahiş Fiyat Cezaları Artıyor: Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Üzerinde Çalışıyor
  16. 12:01 Selektörle Radar Uyarısına Kesilen Cezalar İptal Edildi: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama
  17. 11:55 Mars'tan Kaya Getirme Projesi Yüksek Maliyet Nedeniyle Ertelendi: NASA Başkanı Açıkladı
  18. 11:53 X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
  19. 11:41 BİSAM açıkladı: Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı 26 bin lira
  20. 11:37 İran liderinden açıklama: En sert yanıtı veririz
Gündem Haberleri