Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carlsen’e dava açtı

Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carlsen’e dava açtı

Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carl... Hile skandalıyla gündeme gelen 19 yaşındaki satranç ustası Hans Moke Niemann, dünya şampiyonu Magnus Carlsen’e 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Niemann, Doğu Missouri Bölge Mahkemesi’nde açtığı davada Carlsen, Chess.com ve aralarında satranç ustası Hikaru Nakamura’nın da bulunduğu diğer kişilerin kendisini satranç dünyasında kara listeye almak için işbirliği yaptıklarını iddia etti. Ayrıca satranç ustası davada davalıların kendisini hile yapmakla suçlayarak karalayıcı beyanlarda bulunduklarını ve bu iddiaların kendisinin dışlanmasına yol açtığını iddia ediyor.

“NİEMANN’IN HAYATINI MAHVETTİLER”

Niemann’ın avukatı Terrence Oved yaptığı açıklamada, “Bu bir oyun değil. Davalılar Niemann’ın hayatını mahvettiler. Sanıkları tamamen sorumlu tutacak ve gerçeği ortaya çıkaracağız” dedi Dava, Chess.com’un dünya şampiyonunun Play Magnus uygulamasını 83 milyon dolara satın aldığı için Carlsen ile gizli anlaşma yaptığını iddia ediyor. Niemann bu iş birliğinin satranç dünyasını tekelleştireceğini iddia ediyor.

NE OLMUŞTU??

Neimann ve Carlsen arasındaki çekişme St Louis’de düzenlenen bir satranç turnuvası sırasında başladı. Neimann, ilk oyunlarında Carlsen’i yenmişti. Carlsen bu mağlubiyetin ardından turnuvadan çekildi. Daha sonraki bir turnuvada oynanan ikinci oyunda Carlsen tek bir hamle yaptı ve ardından oyundan çekildi. Carlsen’in tartışmalı hamleleri, Neimann’ın hileci olduğu yönündeki iddialarla körüklendi. Carlsen turnuvalardan sonra “Niemann kamuoyuna itiraf ettiğinden daha fazla hile yaptı” dedi. Neimann daha sonra 12 ve 16 yaşlarındayken sınırlı çevrimiçi satranç oyunlarında hile yaptığını kabul etti ve bunların hayatının en kötü hataları olduğunu söyledi. Ancak son oyunlarda hile yaptığını reddetti.

Chess.com daha sonra, ilk olarak Wall Street Journal tarafından bildirilen ve Neimann’ın hilesinin boyutunu büyük ölçüde küçümsediğini öne süren bir analiz yayınladı. Raporda, Neimann’ın para ödüllü olanlar da dahil olmak üzere 100’den fazla oyunda hile yapmış olabileceği iddia edildi. Ayrıca, Neimann’ın 2020’de yasaklandıktan sonra sitenin kurallarını ihlal ettiğini özel olarak kabul ettiğini iddia etti.

Neimann davada, Chess.com’un ABD Satranç Şampiyonası öncesinde kendisine yönelik hile iddialarını artırmak için raporu Wall Street Journal’a kasıtlı ve kötü niyetli olarak sızdırdığını iddia ediyor. Chess.com’un hile yaptığını kabul ettiği yönündeki iddialarını ise reddediyor. Neimann’a göre, hile iddiaları, Chess.com’un Küresel Şampiyonası da dahil olmak üzere en az iki turnuvadan reddedilmesine neden olduğunu iddia ediyor.

 

"Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carlsen’e dava açtı" haberi, 21 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carlsen’e dava açtı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Satranç ustası Niemann, Dünya Şampiyonu Carlsen’e dava açtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  2. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  3. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  4. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  5. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  6. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  7. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  8. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  9. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  10. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  11. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  12. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  13. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  14. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  15. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  16. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  17. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  18. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  19. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  20. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
Spor Haberleri