Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sınırdaki mayınları temizliyor!

Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sınırdaki mayınları temizliyor!

Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sını... İsrail ordusu, Suriye sınırındaki mayınları temizlemeye başladı. Bu durum, İsrail’in Suriye topraklarına müdahale hazırlığında olduğu yorumlarına yol açtı. Aynı zamanda, HTŞ ve muhalif grupların Halep’i almak için harekât planları, Türkiye’nin müdahalesiyle engellendi.

İsrail ordusu, Suriye sınırındaki mayın temizleme operasyonlarına başladı. Bu durum, İsrail’in Suriye topraklarına müdahaleye hazırlık yaptığı şeklinde değerlendiriliyor. Kuzey Batı Suriye’de ise Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ve bazı muhalif grupların Halep’i almak için Şam yönetimine karşı başlatmayı planladıkları kapsamlı harekât, İdlib’deki insanî durumu etkileyeceği gerekçesiyle Ankara tarafından engellendiği öne sürülüyor. Rusya destekli Suriye ordusu, harekât hazırlığına karşılık vererek saldırılara geçti. Rusya'nın savaş uçakları, Suriye ordusunun tankları ve topları, muhalif bölgelere yönelik bombardıman başlattı.

Aynı zamanda, İsrail ordusu Lübnan’daki Hizbullah’a yönelik operasyonlarını Golan Tepeleri’ne doğru genişletti. Jerusalem Post’un haberine göre, İsrail tankları Suriye sınırlarından içeri girdi ve Kuneytra'nın güneyindeki Kwdana/Kodna civarına konuşlandı. Daha fazla ayrıntıya ise İsrail medyasında yer verilmedi.

İsrail’in Suriye’ye yönelik harekâtı genişletme niyetinin bir göstergesi olarak, sınırdaki kara mayınları temizleniyor. Golan Tepeleri ile Suriye sınırındaki askerden arındırılmış bölge arasında yeni bariyerler kurulduğu bildiriliyor.

Arap medyasında yer alan haberlere göre, HTŞ’nin Halep’i almak için harekât hazırlığına giriştiği dönemde, Türkiye’nin insanî durumu etkileyeceği gerekçesiyle bu duruma karşı çıktığı ifade ediliyor. HTŞ ve Suriye yönetimi arasında artan gerginlik, Türkiye ile Rusya arasında daha önce yapılan anlaşmalarla belirlenen "Gerilimi Azaltma Bölgeleri"nde kendini gösteriyor.

Sonuç olarak, Rusya’nın bölgeye gönderdiği takviye güçlerle birlikte Suriye ordusu, muhalif grupların kontrolündeki bölgelere yönelik karadan ve havadan saldırılar başlattı. Lazkiye’deki Hmeymim Hava Üssü’nden kalkan Rus savaş uçakları, İdlib ve Cisruş-Şuğur bölgelerine 46 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar sırasında sığınak delici füzeler kullanıldığı bildirildi. Ayrıca, İdlib’e su dağıtımı yapan Aynu Zerka su istasyonuna düzenlenen saldırılar sonucunda, bölgedeki su şebekesi hizmet dışı kaldı. Suriye ordusunun Halep kırsalındaki Etarip kasabasına yönelik top atışları da siviller arasında ölü ve yaralanmalara yol açtı.

"Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sınırdaki mayınları temizliyor!" haberi, 16 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sınırdaki mayınları temizliyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savaş, Suriye sahasına kayıyor: İsrail, sınırdaki mayınları temizliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:21 İsrail basınına göre, İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi ve hedef alınacak noktalar belirlendi
  2. 18:14 Kasırganın peşinden North Carolina'da 92 kişi hala kayıp!
  3. 18:09 Biden, İsrail'e gönderilen balistik füze savunma sistemine ilişkin Kongreyi bilgilendirdi
  4. 18:05 MİT'ten nokta operasyon; Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumluları etkisiz hale getirildi
  5. 18:02 Malatya'da yaşanan depremi sonrası Mardin ve Cizre için uyarı geldi!
  6. 18:01 Kuzey Kore'de 1,4 milyon kişi gönüllü askerlik için başvurdu!
  7. 17:57 Meteoroloji uyardı!: Erzurum ve çevresine soğuk hava geliyor!
  8. 17:56 Bitcoin 68 Bin Doları Aştı! Çin'in Teşvik Paketi Kripto Piyasalarını Ateşledi!
  9. 17:56 Atilla Yeşilada: Ciddi Düşüş Geliyor!
  10. 17:53 Uzmanlar uyarıyor!: Adet döngüsü 22 günden kısa ise erken menopoz riskiniz var!
  11. 17:53 Mourinho'ya Karşı Heyecanlıyız: Thomas Reis'ten Kritik Fenerbahçe Maçı Yorumu
  12. 17:51 Kılıçdaroğlu İçin Mahkemeden Şok Zorla Getirme Kararı!
  13. 17:37 Ebrar Apartmanı davasında, yargılanan kamu görevlileri duruşmaya katılmadı
  14. 17:36 Bir son dakika haberi!: Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verildi!
  15. 17:30 Özel sektörün kredi borcu 175 milyar doları aştı
  16. 16:56 16 Ekim 2024 Döviz ve Altın Fiyatları
  17. 16:50 Ekim 2024 ÖTV İndirimiyle İlgili Gelişmeler
  18. 16:43 Türkiye’de Kadın ve Çocuk Cinayetleri
  19. 16:41 Üniversiteli Rojin Kabaiş'in ön otopsi sonucu belli oldu!
  20. 16:26 AKP'li Karagül: 'Bir savaş olsa bunlar kılını kıpırdatmaz, kale kapılarını içeriden açarlar'
Dünya Haberleri