Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokrasi güçlerini, konferansı savaşa karşı mücadelenin bir aracı olarak

Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokrasi güçlerini, konferansı savaşa karşı mücadelenin bir aracı olarak

Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokra... Demokrasi İçin Birlik’in çağrısıyla bir araya gelen 70 demokratik kurumun katıldığı toplantıda oluşturulan Savaşa Karşı Hayat Konferansı Hazırlık Komisyonu çağrıda bulundu.

18 Aralık 2022 Pazar günü düzenlenecek Savaşa Karşı Hayat Konferansı öncesi hazırlık komisyonu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "İktidarın savaş politikalarını teşhir etmek, çocukların okulda açlıktan bayıldığı bir ülkede kamu kaynaklarının savaş sermayesine, bombaya mermiye aktarılmasına itiraz etmek, iktidarın çoluk çocuk demeden bombaladığı komşu halklarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek, hayatımızı ve geleceğimizi savunmak için yapılacak" denildi.

"Hastaneler, sivil yaşam alanları tahrip edildi"

Açıklamanın devamı şöyle:

"Taksim’de yurttaşlarımızın canına mal olan bombalı saldırıyı elindeki bütün güçle karartmaya çalışan iktidar, yerdeki kanlar kurumadan bu saldırıyı nasıl kullanacağını gösterdi.

Saldırının acısını yaşayan ülkenin büyük çoğunluğu, yok edilen hayatların iktidarda kalma, seçimi kazanma stratejisinin aracı haline getirileceğini derinden sezdi. İçişleri Bakanının saldırı gerçekleşir gerçekleşmez yaptığı açıklamaya karşı aksi yönde çeşitli açıklamalar yapıldı. Buna rağmen birkaç güne kalmadan, Kobane bombalandı. Hastaneler, sivil yaşam alanları tahrip edildi.

Daha vahim olan saldırının nedeninin iktidarın Suriye’de cihatçı çetelerle girdiği karanlık ilişkilerin olduğunun saklanamamasıydı. Saldırıyı gerçekleştirenin ifadelerinde cihatçı ÖSO ve İŞİD bağlantıları bol bol açığa çıktı.

Buna rağmen Kuzey ve Doğu Suriye ve Kuzey Irak’a hava operasyonları başladı. Ardından Karkamış’taki roket saldırısında yine canlar yitirildi. Muhalefet ise iktidarın seçim stratejisi olduğu yurttaşların ezici çoğunluğu tarafından görülen bu savaş politikalarına ve sınır ötesi operasyonlara açıktan destek verdi. Yalnızca savaşın ülkemize verdiği ve vereceği korkunç yıkımın sorumluluğunu üstlenmekle kalmadı, iktidarın seçim stratejisinin parçası haline geldi.

"Bu ülkenin insanları iktidar için, egemenler için ucuz asker, ucuz emektir"

Hepimiz biliyoruz bu ülkenin insanları iktidar için, egemenler için ucuz asker, ucuz emektir. Bunun için asker millet oluruz, vatanın dağı taşı, ormanı, deresi satılırken vatan, bayrak nidaları bunun için yükseltilir. “Ayağına taş değmesin” denen Mehmetçikler bunun için hayatı, umutları olan insanlar değil, savaşlarda harcanabilecek isimsiz, belirsiz birileridir. Boğaz tokluğuna çalışan Ayşenur öğretmen bunun için şehit mertebesine konulur.

Asıl olan soygun, talan, rant rejiminin sürmesidir. Savaştan para kazananlar zenginliklerine zenginlik katarken, bize düşen ölüm, göç ve alabildiğine yoksulluktur.

Savaş politikaları faşizmin kurumsallaşmasına meşruiyet sağlamak, demokratikleşme olanaklarını boğmak, halkın ve muhalefetin sesini yok etmek işlevini görür. Tam da şimdi olduğu gibi.

Bütün demokrasi güçlerini, iktidarın faşist konsolidasyon sürecini savaş politikalarını derinleştirerek ilerletmesi, demokrasi güçlerini savaş aracıyla parçalaması ve etkisizleştirmesi politikasını boşa çıkarmak için savaşa karşı güçlerini birleştirmeye ve konferansı savaşa karşı mücadelenin bir aracı olarak güçlendirmeye çağırıyoruz."

"Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokrasi güçlerini, konferansı savaşa karşı mücadelenin bir ." haberi, 05 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokrasi güçlerini, konferansı savaşa karşı mücadelenin bir .. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savaşa Karşı Hayat Konferansı: Bütün demokrasi güçlerini, konferansı savaşa karşı mücadelenin bir .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  2. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  3. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  4. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  5. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  6. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  7. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  8. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  9. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  10. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  11. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  12. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  13. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  14. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  15. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  16. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  17. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  18. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  19. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  20. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
Gündem Haberleri