Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden Cemal Enginyurt'un koruması hakkında 3 yıla kadar

Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden Cemal Enginyurt'un koruması hakkında 3 yıla kadar

Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Ş... Mahkeme, sanık Topal hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti; duruşma ertelendi

Televizyon programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışan gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği iddiasıyla yargılanan Emrah Topal hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Topal'ın "Hakaret" ve "Basit yaralama" suçlarından 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki  duruşmaya, tutuksuz sanık Emrah Topal ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen "Gündeme Dair" isimli programın moderatörü Pınar Işık Ardor, "Program sırasında gerginlik oldu, sesler yükseldi. Latif Şimşek ve Cemal Enginyurt tartışmaya başladı. Cemal Enginyurt yayın ortasında bir anda ayağa kalkıp Şimşek'in üzerine yürüdü. 'Terbiyesizlik yapma' dedi. Ben de yayını kesmelerini söyledim. Enginyurt ağır küfürler etti. Ben de onları ayırmaya çalıştım. Orada bulunanlar araya girdiği sırada arkam dönüktü, bir gürültü duydum. Sanırım Enginyurt, Şimşek'e yumruk atmış. Ben görmedim. Latif Bey'i eğilmiş gözlüğü yere düşmüş şekilde gördüm. Kaçıncı hamlesi bilmiyorum lakin araya girmemle Emrah Bey hamlesini durdurdu. Çok fazla küfür vardı ancak Emrah Bey'in söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Sanığın tehdit içeren sözünü de duymadım. Latif Bey'i oradan uzaklaştırdık" dedi.

Şikâyetçi avukatların sorusu üzerine de tanık Ardor, sanık Emrah Topal'ın Cemal Enginyurt'un yanında arkadaşı mı, koruması mı olarak geldiğini bilmediğini ancak koruması sandığını belirtti. Olay günü yorumcu olarak bulunan Doğan Çağlar ise tanık olarak verdiği ifadesinde, arbede sırasında sanığı gördüğünü, sanığın Latif Şimşek'e vurduğunu gördüğünü söyledi.

Savcı iki suçtan cezalandırılmasını istedi

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın olay günü şikayetçiye yumruk atarak yaraladığı ve küfür ettiği gerekçesiyle "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplam 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tehdit suçundan ise beraatini talep etti.

"Maalesef vurdum"

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Emrah Topal, "Tehdit ve hakaret etmedim. Sadece maalesef olmaması gereken bir şeyi yaptım ve müştekiye vurdum. Diğer suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Sanık avukatı ise mütalaaya karşı süre talep ederek müvekkili hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

Şikâyetçi avukatı: Nitelikli halden cezalandırılsın

Latif Şimşek'in avukatı, sanığın müvekkiline hakaret içeren söylemlerde bulunduğunu ve müvekkilinin gazeteci olması sebebiyle sanığın hakarete ilişkin nitelikli halden cezalandırılmasını talep etti.

Savunma için süre verildi

Sanık avukatına savunma yapması için süre veren mahkeme, sanık Topal hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 Ağustos 2022 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan "Gündeme Dair" programında konuk olan gazeteci Latif Şimşek ve milletvekili Cemal Enginyurt'un arasında tartışma yaşandığı, diğer konukların tarafları sakinleştirmeye çalıştığı, bu sırada Emrah Topal'ın Latif Şimşek'i yumruk ve tokat atmak suretiyle darbettiği belirtildi. Emrah Topal'ın, Latif Şimşek'e sinkaflı küfür de ettiği belirtilen iddianamede, olay anına ait kamera görüntülerine göre şüphelinin şikayetçiyi ensesinden kendisine doğru çekerek, sağ eliyle yumruk attığı, yüzüne tokat attığı ve vurmaya devam etmek istediği, ancak diğer şahısların araya girdikleri kaydedildi. Adli Tıp raporunda şikayetçinin olay nedeniyle meydana gelen yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir nitelikte olduğu ifade edildi. Sanık Emrah Topal'ın ifadesinde, olay anında aşırı tahrik edildiği ve öfkesine yenik düştüğü için şikayetçiye fiziki müdahalede bulunduğunu söylediğine yer verildi. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine Emrah Topal hakkında "Basit Yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar cezası talep edildi. Olay nedeniyle tutuklanan sanık Emrah Topal 21 Ekim 2022 tarihli ilk duruşmada tahliyesine karar verilmişti. (DHA)

 

"Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden Cemal Enginyurt'un koruması hakkında ." haberi, 26 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden Cemal Enginyurt'un koruması hakkında .. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savcı mütalaasını açıkladı: Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden Cemal Enginyurt'un koruması hakkında .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  2. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  3. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  4. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  5. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  6. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  7. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  8. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  9. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  10. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  11. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  12. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  13. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  14. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  16. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  17. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  18. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  19. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  20. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
Gündem Haberleri