Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmı... Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'FETÖ'nün 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıla kadar hapis, Celal Kara hakkında...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'FETÖ'nün 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıla kadar hapis, Celal Kara hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 62 yıla kadar hapis ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Hürriyet'in haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet BaşsavcıvekiliÖmer Faruk Aydıner tarafından, FETÖ/PDY'nin 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan 557 sayfalık iddianamede, şüpheli Zekeriya Öz'ün “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme'', “Görevi kötüye kullanma'', “Resmi evrakta sahtecilik'', “Haberleşmenin gizliliğini ihlal etme'', “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması'', “Özel hayatın gizliliğini ihlal'', “İftira'', “Suç uydurma'', “Nitelikli dolandırıcılık'', “Nitelikli tehdit'', “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarına azmettirmeden 27,5 yıldan 72 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.


İddianamede, şüpheli Celal Kara hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile “Silahlı terör örgütüne üye olma'', “Görevi kötüye kullanma'', “Resmi belgede sahtecilik'', “Haberleşmenin gizliliğini ihlal'', “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'', “Özel hayatın gizliliğini ihlal'', “İftira'', “Suç uydurma'', “Nitelikli dolandırıcılık'' ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 20,5 yıldan 62 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Şüpheli Mehmet Yüzgeç'in ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile “Silahlı terör örgütüne üye olmak'', “Görevi kötüye kullanma'', “Resmi evrakta sahtecilik'', “Haberleşmenin gizliliğini ihlal'', “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması'', “Özel hayatın gizliliğini ihlal'' ve “Kişi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 12,5 yıldan 38 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Müşteki listesi

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Beşir Atalay, Bülent Arınç, Ali Babacan, Taner Yıldız, Sadullah Ergin, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Zafer Çağlayan, Suat Kılıç, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer, Muammer Güler, Haydar Keskin, Barış Güler, Süleyman Aslan, İbrahim Bilgehan Taşdelen, Uğur Horata, Ahmet Özköse, Fatih Aysan, Müşir Deliduman ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu müşteki olarak yer aldı.

Şüpheliler Öz, Kara ve Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 18 Ağustos 2015'te tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartıldığı ve şüphelilerin yakalanamadığı belirtilen iddianamede, “Gündüz'', “Korkut'', “Ayçiçeği'', “Fatih'' ve “Yavuz'' isimli gizli tanıkların beyanları ile aralarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın da bulunduğu 9 kişinin tanık ifadeleri bulunuyor. İddianame, değerlendirme için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

"Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet istendi" haberi, 11 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet istendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savcı Öz, Kara ve Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet istendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri