Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye kim almış

Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye kim almış

Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye... "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamadan önce, belediyeye sabıkalı, örgüt bağlantılı olan kişilerin doldurulduğu hiç söylenmiyor''

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör soruşturmasına değinerek, "İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı görevine başlamadan önce, belediyeye sabıkalı, örgüt bağlantılı olan kişilerin doldurulduğu hiç söylenmiyor" değerlendirmesini yaptı. 

Öztürk yazısında, "Terör örgütleriyle bağlantılı olan kişileri belediyelerde işe alan, çalıştıran suç işliyor lakin bunların hangi dönemde işe alındıkları konusunda ayrıntılı açıklama yapılmıyor, isimler gizleniyor. Oysa, bir suç varsa hangi belediye başkanı döneminde yapıldığı da tek tek ortaya konulmalı. Varsa yoksa, tüm suçlar İmamoğlu'na yükleniyor. ifadesini kullandı. 

Öztürk şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamadan önce, belediyeye sabıkalı, örgüt bağlantılı olan kişilerin doldurulduğu hiç söylenmiyor.

O zaman birkaç örnek verelim: Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan H., 1 Aralık 2018'de AKP'li belediye başkanı döneminde işe alındı. Personel dosyalarının incelemesinde bu kişinin kayıtları görülünce 4 Nisan 2022'de yani İmamoğlu döneminde işine son verildi.

İstanbul Metro A.Ş'de 1 Kasım 2018'de işe alınan silahlı terör örgütü üyesi Y.'nin durumu da İmamoğlu döneminde fark edildi ve bu kişinin iş akdi 30 Mart 2022'de feshedildi..

Sabıkalı oldukları, aralarında örgütün bombacısının da bulunduğu belgelerinde belirtilmesine rağmen onlarca kişi AKP'li başkan döneminde işe alındı. Bazı kişilerin ise adli sicil belgesini alırken özel sektörde işe gireceğini belirtmesine rağmen aynı belgeyle belediyeye alındıkları da ortaya çıkarıldı. Bunların belediye ile ilişkileri İmamoğlu döneminde kesildi.  Yani, AKP'nin aldıkları sakıncalı personeli, CHP'li başkan çıkardı.

Çarpıcı bir örnek daha vermek istiyorum. Belediye Ağaç A.Ş'de 20 Kasım 2018'de yani, İmamoğlu'ndan önce işe alınan kişiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi isteniyor. Emniyet, kişi ile ilgili bilgiyi 19 Nisan 2019'da gönderiyor. Belgeden aktaralım:

“Hükümlü ve tutukluların ayaklanması, kasten yangın çıkarma suçlarından Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Hükümlü ve tutukluların ayaklanma suçundan 1 yıl 8 ay, kasten yangın çıkarma suçundan da aynı ceza verildi.

Yasadışı irticai bir terör örgütüne üye olmak, bomba koymak suçlarından  dönemin İstanbul 1 No.lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandı. Bu yargılama sonucu terör örgütüne üye olmak suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.  Ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklandı, ceza müddeti döneminde yasal kısıtlılık altında bulundurulması kararlaştırıldı.

27 Ekim 1996'da Gebze'de bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesine bomba koymak suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis, 1 milyon 400 bin lira ağır para cezasına çarptırıldı, karar kesinleşti. 21 Kasım 2018'de, yani AKP'li başkan döneminde işe alınan bu kişinin işine CHP'li başkan İmamoğlu 1 Nisan 2022 tarihinde son verdi.

Önceki belediye başkanı döneminde işe alınanlar arasında silahlı örgüt üyeliğinden 7 yıl, suç işletmek kaydıyla silahlı örgüt üyeliğinden 12 yıl, Atatürk'e hakaret suçundan para cezasına çarptırılan kişi,  suç ve suçluyu övme suçundan 17 ay 15 gün hapis cezası alan, Devletin manevi şahsiyetini alenen aşağılamak, terörü övmek suçundan para cezasına çarptırılan, kişilerin de arasında bulunduğu çok sayıda çalışanın İmamoğlu döneminde görevlerine son verildiği anlaşıldı."

"Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye kim almış" haberi, 01 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye kim almış haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saygı Öztürk: Bakın o bombacıları belediyeye kim almış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Politika Haberleri