Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu’ndan böyle intikam alıyor

Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu’ndan böyle intikam alıyor

Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçda... ''İçişleri Bakanı, uygun bulursa terfileri onaylıyor. Ancak birinci sınıf emniyet müdürlüğüne ise atamayla geliniyor. Yeni, durum diğerlerinden farklı''

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde komiser muavinliğinden, ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne kadar terfiler Merkez ve Yüksek Değerlendirme Kurulları tarafından yapılıyor.

İçişleri Bakanı, uygun bulursa terfileri onaylıyor. Ancak birinci sınıf emniyet müdürlüğüne ise atamayla geliniyor. Yeni, durum diğerlerinden farklı.

Mevcut iktidar döneminde Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 55. Maddesi'nde değişiklik yapıldı. Buna göre ikinci sınıf emniyet müdürü, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne bakan onayı ile atanıyor. Bu durumda, iktidara yakın olanların atamaları yapılıyor, kıdem, liyakat bir kenara bırakılıyor. Nitekim haklarını arayanlar dava açsa da bu kez mahkemelerin müdürler lehine verdiği karar sıkıntı yaratıyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMASI OLUNCA   

İkinci sınıf emniyet müdürlüğünde en az iki yılını dolduran yani atamaya hak kazanmış  694 müdür bulunuyordu. Bunlardan 187'si birinci sınıf emniyet müdürlüğüne atandı. İçişleri Bakanı'nın kıdemi, liyakati dikkate aldığına inanan yok. İktidara yakınlık derecesi  atamalarda etkili oluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 11 yıl koruma müdürlüğünü yapan İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Koray Aslan'ın birinci sınıf emniyet müdürlüğüne ataması bir türlü yapılmamış, sonunda “Kadrosuzluk” gerekçe gösterilip emekliye sevk edilmişti. Aslan'ın yerine Koruma Müdürlüğü'ne İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Cihangir Sağıroğlu atandı. 2022 atama döneminde sırası gelmesine rağmen birinci sınıf emniyet müdürlüğüne ataması yapılmadı. Açıkçası, Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürlüğünü yapmak, birinci sınıfa atanmasına engel oluşturuyor.

BELEDİYELERE BASKI

Nasıl Emniyet'te bu sıkıntılar yaşanıyorsa CHP'li belediyeler üzerinde de yoğun baskılar sürüyor. İçişleri Bakanı'nın, belediyelerle ilgili yaptığı açıklamaların önemli bir bölümünün gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Mersin'de polisevine yapılan saldırıda da, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı eylemde de bakanın verdiği bilgilerin çelişkili oluşu da dikkat çekmişti.

Bakan 28 Kasım'da İstanbul, Mersin, Seyhan ve Ataşehir belediyeleriyle ilgili “Bomba gibi açıklamalar” yapacağını belirtti. Terör örgütüyle bağlantılı olduğunu öne sürdüğü kişilerin işe alındığını daha önce de söylemişti. Ancak, bunların “Boş” olduğu anlaşılmıştı. Tabii ki belediyelerin bu tür kişileri işe başlatılabilmesi için Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Sabıka kaydı olup olmadığı”na ilişkin belge yani “Temiz kağıdı” alması esastır.

Bu belgeye dayanarak kişi işe alındıysa sorun yok. Ancak işe başladıktan sonra örgütsel bağı ortaya çıktıysa savcılık ya da emniyet tarafından belediyeye bilgi verilmedikçe öğrenmeleri de mümkün olmaz. İçişleri Bakanı'nı inşallah yanıltmazlar da gerçek neyse orya çıkar.

BAŞKANIN EYLEMİ

Rize'nin Fındıklı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, tam 22 gündür her sabah saat 09.00 da, belediye ait olan ancak kendilerine bir türlü teslim edilmeyen binanın önünde basın açıklaması yapıyor. Bugün ikinci durağı ise saat 12.00'de Hayati Aykut Parkı'ndaki tuvaletin önü olacak. Samsun'dan Sarp sınır kapısına kadar engellilerin de kullanabildiği tek tuvalet yıkılmak isteniyor. Başkan da bu yıkıma karşı direniyor.

AKP'li belediye 4-6 yaş grubu çocuklar için okul öncesi eğitim ve kreş olarak kullanılacak binayı 2017 yılında yaptırdı. Ancak bu bina demirbaş ve oyun gruplarıyla birlikte 5 yıllığına Fındıklı Müftülüğü'ne tahsis edildi. Müftülük de bu binayı 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an Kursu olarak kullanmaya başladı.

BİR SAAT İÇİNDE

Kullanım süresi 31 Ekim 2022'de dolmadan önce Belediye Meclisi, sekize karşı bir ret oyuyla tahsis süresinin uzatılmamasını kararlaştırdı. Meclis kararıyla tahsis edilen bina, bu kez yine meclis kararıyla tahsis süresinin uzatılmaması yönünde karar aldı ama bu kararın “hukuksuz” olduğu öne sürüldü. Belediye Başkanı, başvurunun üzerinden bir saat geçmeden İdare Mahkemesi'nin aleyhlerine karar verdiğini söyledi. Belediye kullanılmayan okul binası istedi vermediler. Müftülüğe başka bir yer vermek istedi, kabul etmediler.

Bu durumda Kaymakamlık, müftülüğün binayı kullanmaya devam edeceğini bildirdi. Keşke bu kadarla olsa. Fındıklı'da belediye çalışmalarını engellemek için her gün yeni bir şey çıkarıyorlar. Neyse ki başkan dayanıklı ve inatçı.

İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu'ndan kendince böyle intikam alıyor.

"Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu’ndan böyle intikam alıyor" haberi, 22 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu’ndan böyle intikam alıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saygı Öztürk yazdı: İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu’ndan böyle intikam alıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri