“Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; milletten özür diledi mi?”

“Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; milletten özür diledi mi?”

“Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; millette... TBMM Genel Kurulu’nda, İyi Parti milletvekili Lütfü Türkkan’ın bir vatandaşa küfür etmesi üzerinden CHP, İyi Parti ve AKP ortasında tartışma yaşandı.

Gazeteci Selda Güneysu'nun haberine göre; Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Türkkan’ın şehit yakınına küfrettiğini gündeme getirince İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Keşke yaşanmasaydı. Böyle bir elim olaya vesile olduğu için grup başkanvekilim, Türk milletinden özür dileyerek görevinden istifa etti. Milletvekili olarak üzülmeniz gerekirken ‘İstifade edecek bir argüman bulduk’ diye sevinenlerin TBMM’de olmasından üzüntü duyuyorum” tepkisini gösterdi.

Dervişoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehitler için kullandığı “kelle” ifadesini gündeme getirdi. Bu ifadenin ardından 20 şehit annesinin Erdoğan’ı mahkemeye verdiğini ve bu sözlerinden ötürü Erdoğan’ın “üç kuruş tazminat ödemeye mahkûm olduğunu” söyleyen Dervişoğlu, Erdoğan’ın “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” şeklindeki sözlerini de anımsattı.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın bir polis memuruna “şerefsiz” dediğini de dile getiren Dervişoğlu, “Biz onu suiistimal ettik mi? Bu yaptıklarınızın size bumerang olarak geri döneceğini kabullenin. Ben, Enver Paşa’nın emrinde dövüşmeye giderken şehit olmuş bir ailenin torunuyum. Siz bunları dile getirerek şehit yakınlarına hakaret ettiğinizin farkında bile değilsiniz” çıkışında bulundu.

Dervişoğlu, “Ülkeyi TBMM üzerinden savaş alanına çevirmek istiyorsunuz. Üç beş oy diye Türkiye’nin değerleriyle oynuyorsunuz. Teröristleri devletin televizyonuna çıkıp konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkâm kesemez. Şehit annesi Pakize anayı yargılayanlar hiç ahkâm kesemez” dedi.

Bunun üzerine söz alan AKP’li Akbaşoğlu, “Türkkan eğer birinci gün ‘Şehit yakınından, bacısından özür dilerim. Kendime sahip olamadım deseydi. Ancak o, genel başkanınızdan özür diledi. Ben de şehit yakınıyım. Kendim de şehit olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Siyasetçinin başına yol kazası gelir. Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi. Milletten özür diledi mi? ‘Tayyip Bey’e yakışmadı’ diyen biriniz oldu mu? AK Partili milletvekili, kahraman polisimize hakaret etti. Kınadınız mı? ‘Soysuz’, ‘rezil’, ‘çakal’, ‘ölü sevici’, ‘terbiyesiz herif’ kelimelerini kamuya açık alanlarda söyleyen Sayın Erdoğan’ın bir üslup sorunu vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Altay “bir yol kazası yaşamış ve görevinden istifa etmiş bir milletvekiline bu derece yüklenilmesini doğru bulmadığını” kaydetti.

AKP’lilerin tepki göstermesi üzerine de CHP, İYİ Parti ve AKP’li milletvekilleri arasında “Türkkan tartışması” yaşandı. TBMM Grup Başkanvekili Haydar Akar, tartışma üzerine genel kurula ara verdi.

Disiplin süreci işletilmeyecek

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), genel başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda bazı GİK üyeleri, “tartışmanın büyümemesi için Türkkan’ın disipline sevkini” istedi. Ancak Akşener, “parti tüzüğünü” gerekçe göstererek “disiplin sürecinin işletilmeyeceğini, söz konusu olay sonrasında Türkkan’ın özür dilediğini” ifade etti.

"“Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; milletten özür diledi mi?”" haberi, 11 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan “Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; milletten özür diledi mi?” haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. “Sayın Erdoğan şehite ‘kelle’ dedi; milletten özür diledi mi?” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Gündem Haberleri