Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere imar verile

Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere imar verile

Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Ar... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak şehri ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak şehri “Yenişehir” adıyla üst ölçekli plana işledi. İstanbul’un can damarlarından Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzasını yok edecek yeni plan, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza ile Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef’in kanal güzergâhında aldığı arazilere imar verilmesinin önünü açıyor.

Önceki gün yapılan değişiklikle İstanbul’un anayasası sayılan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı delindi. Askıya çıkan imar planı açıklama raporunda söz konusu alan “Yenişehir” diye tanıtıldı. Planlama alanı; Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Eyüp, Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Sultangazi’de olmak üzere 33 bin 498 hektarlık alanı kapsıyor.

İSTANBUL’UN ANAYASASI

2009 yılında İBB Meclis kararı ile onaylanan Çevre Düzeni Planı’nda söz konusu alan, “Meskun alanlar, gelişme alanı, eğitim bilişim ve teknoloji alanı, askeri alanlar, kentsel ve bölgesel ölçekte yeşil ve spor alanı, üniversite alanı, tarımsal niteliği korunacak alan, mera alanları, orman alanları, gelişimi ve yoğunluğu denetim altında tutulacak alanlar, kıyı rehabilite alanı, plaj kumsal ve kıyı alanı, baraj ve gölet alanları” olarak belirlenmişti.

500 BİN NÜFUS ÖNGÖRÜSÜ

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak’ın haberine göre, öngörülen nüfusun 500 bin olduğu planda “Su yolu” olarak gösterilen alanın kesin sınırlarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanacak alt ölçekli planlarda belirleneceği açıklandı. Suyolu projesi sınırları içerisinde yapılacak sanat yapıları, rekreasyon alanları, doğu-batı istikametindeki altyapı geçişlerinin kesin yerleri de yapılacak detaylı çalışmalarla alt ölçekli planlarda ortaya çıkacak. Planlama alanının mevcut arazi kullanım analizi incelendiğinde; alanın yüzde 43.65’inin tarım alanı, yüzde 21.23’ünün 3. havalimanı, yüzde 9.85’inin konut alanı olduğu anlatıldı. Planlama alanının yüzde 8.31’i orman vasfında. Ayrıca yeni planda Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzanın iptal edilerek imara açılması dikkat çekti.

MERAK KONUSUYDU

Bu süreçte Arap iş insanlarının arazilerinin ne olacağı da büyük merak konusuydu. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın kanal güzergâhında yer alan Arnavutköy ilçesi, Baklalı Köyü’nde aldığı 44 dönüm arazi tarla vasfındaydı. Yeni planda bu arazinin sağlık turizmi alanında kaldığı görülüyor. Eğer arazi bu fonksiyonda kalırsa bu alana özel hastaneler ve buna bağlı konaklama merkezleri yapılabilecek. Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın Arnavutköy Yassıören köyünde “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekare arazi ise yeni plana göre bir kısmı konut, bir kısmı da yeşil alanda kalıyor.

"Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere." haberi, 01 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Haberleri