Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğrayan kadın konuştu

Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğrayan kadın konuştu

Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğraya... Scotty sürücüsünün istismar ettiği kadın yaşadıklarını anlattı. Cinsel istismara uğrayan 24 yaşındaki stajyer avukat G.G, "Tecavüzün yalnızca

Scotty sürücüsünün istismar ettiği kadın yaşadıklarını anlattı. Cinsel istismara uğrayan 24 yaşındaki stajyer avukat G.G, "Tecavüzün yalnızca şiddetle, darpla olduğu sanılıyor" dedi.

İstanbul Barosu’na bağlı 24 yaşındaki stajyer avukat G.G., motorlu servis uygulaması “Scotty” sürücüsü tarafından cinsel istismara uğradığını, Twitter üzerinden @ScottyMagduru adıyla açtığı hesapla duyurmuştu. İstismarcı “Scotty” sürücüsü gözaltına alınmış, sonrasında ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Öte yandan genç kadın, tacizcinin ailesi tarafından da tehdit edildiğini iddia etmişti.

Cinsel istismara uğrayan 24 yaşındaki stajyer avukat G.G., olaya ilişkin hukuki süreci ve olay sonrasında yaşadıklarını Odatv’den Fethi Yılmaz'a anlattı.

“KAMUOYU DUYMADIĞI SÜRECE BÖYLE İNSANLAR YARGILANMIYOR”

“Bizim talebimizle dosyaya İstanbul 3’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından gizlilik kararı kondu. Bu dosyanın içeriğine dair paylaşımlar suçtur bundan sonra” diyen G.G., ismin ifşa olmaması için böyle bir karar aldıklarını, bu olaydan sonra da hayatının devam edeceğini ifade etti.

Pazartesi günü, İstanbul Barosu Başkanı’nın talimatıyla, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları ile birlikte mahkemenin adli kontrol kararına itiraz edeceklerini ifade eden G.G., olayı, sanık adli kontrol şartı ile serbest kaldıktan sonra kamuoyu ile paylaşma gerekçesini de şöyle anlattı:

“Zanlı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıktan sonra ben olayı kamuoyuna duyurdum. Çünkü herkesin ortak bir söylemi var; kamuoyu duymadığı sürece böyle insanlar yargılanmayacağı yönünde. Ben de kadınların başlarına böyle bir şey geldikten sonra söylemekten neden çekindiğini anladım. Çünkü, haberleri pornografik bir şekilde yayınlamaya ve kişinin kimliğini ifşa etmeye çok meraklılar. İsimleri ifşa eder şekilde bu haberleri yapıyorlar. Bu sebeple insanlar korkuyor böyle şeyleri anlatmaktan. Böyle olaylarda mağdurun kimlik bilgileri konusunda çok hassas olunmalı. Çünkü hayatımıza bu olaydan sonra da devam edeceğiz. Ben olabildiğince temiz atlatmak istiyorum bu süreci.”

'UYGULAMA DATALARI PAYLAŞACAĞINI SÖYLEDİ'

Scotty uygulaması ile de görüştüğünü ifade eden G.G., mahkemenin talep etmesi durumunda uygulamanın dataları paylaşacağını açıkladığını söyledi. “Benim işaretlediğim konumda yolculuğun sonlandırılmadığı ve yolculuğun başka bir yere yönlendiği onların datalarında da mevcut” diyen G.G., uygulama ile görüşmesini şöyle anlattı:

“Scotty uygulamasına ilk ben ulaştım. Onlarla da iletişim kurduk. Avukatları bana ulaştı ve avukatımla irtibat kurdu. Uygulamada bu olaydan tabi ki ticari olarak zarar görmeden çıkmak istiyor. Tabi onlar da ‘siz elinizden geleni yapın çok çirkin bir olay’ dediler. Gerektiği takdirde tüm data bilgilerini paylaşacaklarını söylediler. Çünkü, benim işaretlediğim konumda yolculuğun sonlandırılmadığı ve yolculuğun başka bir yere yönlendiği onların datalarında da mevcut. Bunların bilgilerini, mahkemeden gelecek herhangi bir talepte verebileceklerini söylediler.”

'BÖYLE BİR HABER OLAMAZ, BEN OLAYI BU ŞEKİLDE ANLATMADIM'

Bu süreçte kendisine birçok gazetecinin ulaştığını ifade eden G.G., yapılan haberlerle mağdur kadının daha mağdur hale getirildiğini ve tecavüzcülerin işine yarayacak içeriklerin ortaya çıkarıldığını anlattı. Medyayı bu olaylarda daha hassas olmaya çağıran G.G.’nin sözleri şöyle:

“Bana birçok medya organı ulaştı. Haberi, ‘uyandığında kendisini çırılçıplak buldu’ diye yapmışlar. Böyle bir haber olamaz. Ben olayı bu şekilde anlatmadım. Bu tecavüzcülerin işine yarayacak bir haberleştirme. Bu olaya insanların dikkatini çekmek için mağduru daha mağdur hale getirir şekilde haber yapılmamalı. Bir kadın sokakta yalnız gezemeyecek mi,  kadınlar ulaşım aracı kullanamayacaklar mı, kadınlar sarhoş olamayacak mı?

Dosyada gizlilik kararı var ve bu tarz yayınlar yapan basın kuruluşları ile ilgili de hukuki süreç başlatacağım. Bazı yayın organlarına ulaşıp düzeltme talebinde bulunduk, yardımcı oldular. Ben diğerlerinin de yardımcı olacağına inanıyorum. Çünkü mağdur olan benim.

Medyanın bu tarz haberleri yaparken hassas olması gerekli. Olaya kişiler bazında değil, bir kadının gece evine dönmek istersen başına böyle bir şey gelmesi önemli olan. Medyanın kişi değil olay bazında konuya bakmasını istiyorum. Benim bunu paylaşma amacım da buydu zaten. Ben Türkiye’de kadınların başına böyle bir olay geldiğinde neden bunu söylemekten çekindiklerini anlıyorum. Çünkü hemen mağdur olan kadın oluyor. İşte Şule Çet cinayeti, Ayşegül’e taciz diye geçiyor. İnsanların aklında suçluların değil, mağdurların adı kalıyor. İsimler değil yaşanan olay ve bunun topluma nasıl aksettirildiği önemli.

Kamuoyu harekete geçmeyince mahkemelerin bir şey yapmaması da ayrı bir mağduriyet. Belki birçok kadın mahkemelere taşıma cesaretini gösterdi ama kamuoyuna taşıyamadığı için mahkemeler ilgilenmedi.”

'RIZA OLMAYAN HER TEMAS TACİZDİR, TECAVÜZDÜR'

Kadınların böyle bir olay başlarına geldiğinde susmaması gerektiğini ifade eden G.G., “Kadınların başına geldiğinde hiç kimse susmamalı. Tecavüzün yalnızca şiddetle, darpla olduğu sanılıyor. Ancak rıza olmayan her temas tacizdir, tecavüzdür” dedi.

G.G. sözlerinin sonunda rızanın Türk toplumu ve mahkemeler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi:

“Bu olayın sorumlu olan herkesten hesap sorulacak. Bu olayla birlikte insanların şunu görmesini istiyorum; Kadınların başına geldiğinde hiç kimse susmamalı. Tecavüzün yalnızca şiddetle, darpla olduğu sanılıyor. Ancak rıza olmayan her temas tacizdir, tecavüzdür. Dolayısıyla rızanın Türk halkı tarafından iyi anlaşılması lazım. Türk yargısı tarafından da rızanın iyi anlaşılması lazım, kimseyi döve döve tecavüz etmesine gerek yok. Bir insanın rızası yoksa, ona hiçbir şekilde temas edemezsiniz.

Yalnızca kendim için değil, bütün kadınlara ses olmak için bu süreci başlattım. Kimsenin korkmaması lazım böyle bir şey başına geldiğinde. Kimsenin kendisini sorgulamaması lazım. Tabi ki bizde sarhoş olacağız, tabi ki biz de eğleneceğiz. Ve evimize gitmek istediğimizde bu konuda görev yapan insanlar bizi evimize bırakmakla yükümlü.

Suçludan başka kimsede kusur aramamak gerekiyor. Onun iradesi ile gerçekleşmiş bir olay bu. Onun dışında kimse böyle bir şey yaşamak istemedi. Kendisi de bu olayı çok normal karşılıyor ve tabi ki de beni suçlamaya çalışıyor ama bu normal bir olay değil. Onun bunu normal karşılama sebebi de toplumun bunu normal karşılıyor olması. Toplumun onun yanında olduğunu bilmesi. İnternetteki birçok yorumda da göreceksiniz, suçluyu koruyacak teoriler geliştirilmiş. Bir kadın kolay kolay böyle bir süreci başlatmaz. Benim ne kadar yıpranacağım hesap edilmeli. Toplum da bu süreçte kadından yana olması ve rızayı çok iyi anlaması gerekli. Ben bunun hesabını sormak istiyorum.”

"Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğrayan kadın konuştu" haberi, 04 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğrayan kadın konuştu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Scotty sürücüsünün cinsel istismarına uğrayan kadın konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Haberleri