Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde "Schumacher için" Verstappen'i destekliyor

Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde

Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde ... Vettel, 2021 Formula 1 şampiyonluğu mücadelesinde, Michael Schumacher'in ortak olduğu 7 şampiyonluk rekorunun kırılmaması için Max Verstappen'i desteklediğini ifade etti.

Hafta sonu, Formula 1 tarihinin en önemli şampiyonluklarından birisi belli olacak. Max Verstappen şampiyon olursa kariyerindeki ilk şampiyonluğu kazanacak ve Mercedes ve pilotlarının dominasyonuna son vermiş olacak.

Son 3 yarışta aldığı galibiyetlerle Cidde'de Verstappen ile puanını eşitleyen Lewis Hamilton kazanırsa, İngiliz pilot 8 şampiyonlukla Formula 1 tarihinin en çok şampiyon olan pilotu olma unvanını ele geçirecek. Bu rekor 2004'ten beri Michael Schumacher'in elindeydi ancak geçen sene Hamilton onu yakalamayı başarmıştı.

Vettel, duygusal sebeplerden dolayı Verstappen'in kazanmasını istediğini ancak günün sonunda daha iyi olan tarafın kazanacağını söyledi.

Vettel, "Michael benim kahramanım. Bu yüzden muhtemelen Lewis'in kazanmasını istemiyorum. Ancak gerçek şu ki, her ikisi de güçlü bir sezon geçirdiler ve her ikisi de hak ettiği için son yarışa şampiyon olma fırsatı ile giriyorlar."

"Bu yüzden evet, Michael'in rekoru kalırsa bir bakıma mutlu olurum. Ancak Lewis kazansa bile Michael hâlâ en büyük olacak. Bu açıdan Lewis bir, iki, üç ya da beş şampiyonluk daha kazanabilir. Benim için değişen bir şey olmaz."

"Lewis ile iyi anlaşıyorum. Ancak muhtemelen Michael'in rekorunun canlı kalması için Max'in kazanmasını istediğimi söyledim. Ancak daha iyi olan adamın kazanacağı konusunda kafam oldukça net." dedi.

Michael'in oğlu Mick ise, "Şu anda bir şey belli olmadı, bu yüzden size nasıl hissettiğimi söyleyemem. Ancak her ikisi için de dua ediyorum. Açıkçası şampiyonluk kazanabilecek olan isimler sadece onlar. Bunun sonucunu görmek ilginç olacak. Kim kazanırsa, şampiyon olacak. Bu konuda bir şey yapamam." dedi.

Vettel, 2010 ile 2013 yılları arasında art arda 4 defa Red Bull'da şampiyon olmayı başarmıştı. Verstappen şampiyon olmayı başarırsa, Vettel'den sonra bunu başaran ilk isim olacak.

Vettel, "Açıkçası takım çok fazla değişti. Bazı insanlar benim gibi çok önce takımdan ayrıldılar, bazıları hâlâ orada. Onların kazandığını görmek harika olabilir. Takımlar şampiyonası açısından, son yarışta puan durumunda geriye düştükleri için durum daha zor. Ancak onların şampiyon kazanmalarından mutlu olurum çünkü orada güçlü, uzun ve güzel anılarım var. Onlar için de güzel olur."

"Ancak dediğim gibi, pilotlar açısından her ikisi de bunu hak ediyor. Takımlar şampiyonası açısından Red Bull'a Mercedes'ten daha yakınım ve bir şampiyonluk daha almaları onlar için güzel olabilir. Bu sayede benim rekorum artık bir yerde görüntülenmez." diye ifade etti.(Kaynak. : Abdullah Çelik)

"Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde "Schumacher için" Verstappen'i destekliyor" haberi, 10 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde "Schumacher için" Verstappen'i destekliyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sebastian Vettel, şampiyonluk mücadelesinde "Schumacher için" Verstappen'i destekliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  2. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  3. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  4. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  5. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  6. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  7. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  8. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  9. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  10. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  11. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  12. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  13. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  14. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  15. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  16. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  17. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  18. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  19. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  20. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
Spor Haberleri