Seçil Erzan: "Bu zaman aralığındaki tüm parayı Fatih Terim’e ben verdim"

Seçil Erzan:

Seçil Erzan: "Bu zaman aralığındaki tüm para... Yüksek kar getirili fon vaadi ile başta Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera gibi isimleri dolandıran Seçil Erzan, savunmasında çarpıcı ifadeler verdi. Erzan, "Ben bankanın bildiğini düşünüyordum, bilmeliydi" dedi.

Seçil Erzan, iddiaya göre yüksek kar vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılandı. İddiaya göre aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi tanınmış isimlerin bulunduğu 21 kişiye toplamda 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırmakla suçlanıyor. Erzan'ın savunmasına göre, bu paraların bir kısmını Fatih Terim'e teslim ettiği öne sürüldü.

Erzan, savunmasında Fatih Terim'in özel bankacılıkta zarar ettiği ve bankayı değiştirmek istediği bir dönemde 300 bin doları elden teslim aldığını ve "sen yaparsın, değerlendir bu parayı" dediğini iddia etti. Ardından 1 milyon dolar daha aldığını söyledi. Erzan, bu paraları özellikle 2022 Ocak ayından 2023 Nisan'a kadar yatırılan tutarları Fatih Terim'e verdiğini öne sürdü.

Duruşmada Erzan, kimden ne kadar para aldığını ve ne kadar para verdiğini detaylı bir şekilde anlattı. Semih Kaya'nın 4 milyon 275 bin dolar fazla aldığını belirtti ve Kaya'nın kendisine "Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?" dediğini aktardı. Erzan, ayrıca "milli piyango bileti alıp büyük ikramiyeyi kazandın, şimdi bunu vermiyor musun" şeklinde şantajlarla karşılaştığını ifade etti.

Erzan, savunmasında hata yaptığını kabul ederek, insanların kendisinden para istediklerinde itiraz etmeden yapıyordu çünkü türlü türlü şantajlarla karşılaştığını belirtti. Açık olduğunu fark ettiğini ve toparlanmasını beklediğini söyledi. Hep vakit kazanmaya çalıştığını ifade etti.

"ARDA TURAN BANA TOPLAM 10 MİLYON 736 GETİRİP 7 MİLYON 920 GERİ ALDI"

Arda Turan'ın beyanlarına karşı savunmasını yapan Seçil Erzan, "Arda Turan bana toplam 10 milyon 736 getirip 7 milyon 920 geri aldı. 2 milyon 816 bin alacağı kaldı. Bunun dışında benim hatırlamadığım rakamlar varsa konuşuruz. Arda çıkarsın getirsin bakalım, yok öyle bir şey aklımı oynatacağım yok" ifadelerini kullandı.

"BU ZAMAN ARALIĞINDAKİ TÜM PARAYI FATİH TERİM'E BEN VERDİM"

Erzan, bir şube müdürünün bile paraya dokunamayacağını ve hatta kasaya girmesinin yasak olduğunu belirtti. Kendisinin ciddi bir borç batağına sürüklendiğini ifade ederek, ödemeleri yapmak için bir borçla diğerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Tefecilerin paralarını getirdiklerini bilmediğini belirtti ve en büyük korkusunun işten atılmak olduğunu vurguladı. Erzan, hesapların tek tek incelenmesini talep ederek, özellikle 2022 Ocak ayından 2023 Nisan'a kadar olan tüm hareketlerin açığa çıkarılmasını istedi. Fatih Terim ile ilgili olarak da özel bankacılıkta zarar ettiğini ve bankayı değiştirmek istediğini iddia ettiğini aktardı. Erzan, Terim'in kendisine 300 bin dolar teslim ettiğini ve "ne istersen yap, sen yaparsın, değerlendir bu parayı" dediğini öne sürdü. Daha sonra da 1 milyon dolar verdiğini iddia etti. Özellikle 2022 Ocak ayından 2023 Nisan'a kadar yapılan tüm yatırımların ve paraların Terim'e verildiğini savundu.

Erzan, "Ben ciddi borç batağına girmiştim. Ödeme yapıyorlardı onunla diğerini kapatıyordum. Bana tefecilerin parasını getiriyorlarmış bunu bilmiyordum. En büyük korkum işten atılmaktı. Saydığım tüm isimlerin hesap hareketlerinin 2023 Nisan ayına kadar tek tek çıkarılmasını istiyorum. Bu arada Fatih Terim ile ilgili bir şeyler söylemediğim konuşuluyor. Hoca bir dönem özel bankacılıkta zarar etmişti, bankayı değiştirmek de istiyordu. Bana 300 bin dolar elden teslim etti ve "ne istersen yap, sen yaparsın, değerlendir bu parayı" dedi. Sonra da 1 milyon dolar verdi. Özellikle 2022 Ocak ayından itibaren 2023 Nisan ayına kadar yatırılan tüm tutarları, bu zaman aralığındaki tüm parayı Fatih Terim'e ben verdim" dedi.

"HOCA EKSİDE OLDUĞUNU BİLİYORDU"

Erzan, özellikle Aralık ayından sonra Muslera ile başlayan ve devam eden süreçte her şeyin birbirine girdiğini belirtti. Arabasının yolun ortasında durdurulduğunu, bagajının açıldığını ve paraların içinden alındığını iddia etti. Hocaya yüklü harcamalar yaptığını, mevduatlar aldığını ve ekside olduklarını söylediğini belirtti. Terim'in ekside olduğunu bildiğini ve daha önceden fazla aldığı için ilkinde getirisini az bulup fazla harcadığını bildiğini ifade etti. Bu nedenle Terim'in 1 milyon doları gönderdiğini iddia etti. Terim'in 300 bin dolar verdiğini ve "değerlendir" dediğini, beklediği kadar gelmediği halde her istediğinde tüm ödemeleri yaptığını öne sürdü. 300 bin dolarla ne yaptığını tam hatırlamadığını belirtti ve muhtemelen bir kısmını değerlendirip diğer kısmını başkasına vermiş olabileceğini ifade etti.

Erzan, "Arabam yolun ortasında durduruluyordu, bagajım açılıyordu ve paralar içinden alınıyordu. Ben hocaya şunu da söyledim, "hocam yüklü harcamalar yaptınız, mevduatlar aldınız, eksideyiz, lütfen bu konuda para getirmeniz gerekiyor" diyordum. Hoca ekside olduğunu biliyordu, daha önceden fazla aldığı için, ilkinde getirisini az bulup fazla harcadığını biliyordu, bunun için 1 milyon doları da gönderdi. Yani 300 bin doları verdi ve "değerlendir" dedi, beklediği kadarı olmadı ama her istediğimde bütün ödemeleri yaptı. 300 bin dolarla o an ne yaptığımı tam hatırlamıyorum, bir yatırım yapmadım. Muhtemelen bir kısmını değerlendirip diğer kısmını başkasına vermişimdir" dedi.

"BEN BANKANIN BİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUM, BİLMELİYDİ"

Erzan savunmasının devamında, "Ben kimsenin parasını alıp 30 kişiye isteyerek dağıtmadım. Şuna inanıyordum, insanlar bana yardımcı olur diyordum. İnsanlar kendi gelirlerini resmi olarak belgeleyebiliyorsa, giderlerini de yapabilir ama bunu yapamıyorlarsa bu aradaki kaynak bendim. Babamın kefen parasını bile aldılar. Mesela Semih Kaya 10 Nisan'da bankaya gidiyor ama hiç para almadım diyor. Benden aldıklarını söylemeyip şu kadar alacağım var, şu kadar alacağım var diyor. Zaten herkes söylese fazla aldıkları parayı her şey açığa çıkacak. Şubeye teftiş gelmeliydi. Ben bankanın bildiğini düşünüyordum, bilmeliydi" ifadelerini kullandı.

"ÖTELENEN KREDİ HOCANIN KREDİSİYDİ"

Önemli ve büyük bir müşterinin kredilerini şubeden ötelettirdiğini belirten Erzan, "Arka arkaya ötelettiriyorum, banka o dönem şubeye teftişe gelebilirdi. Yetki tamamen bendeydi, sonradan "nasıl böyle bir hayata düşmüşüz" dediler" dedi. Kendisine bu kişinin kim olduğu sorulduğunda ise "Ötelenen kredi hocanın kredisiydi" diye yanıtladı.

Kimseye fon vadetmediğini ve fon olayının herkesin birbiriyle konuşmasıyla ortaya çıktığını belirten Erzan, "Fatih Terim fonu demedim, asla kabul etmiyorum. Bu Fatih Terim fonu kendilerinden çıkan bir şey oldu. Birkaç kişiye söylediğim oldu sadece zor dönemdeyken. Hatta "Fatih Terim fonzedeleri" diye gruplar kurulmuş. Ben hocaya bir fon kuracaktım, öyle bir planım vardı ama kurulamadı. Hoca zaten parasının türediğini biliyordu" şeklinde konuştu.

"BENİM ODAMA VALİZ VALİZ PARALAR GİRİP ÇIKIYOR BANKA BUNU BİLMELİYDİ"

Savunmasına devam eden Erzan, "Bence banka benimle durum tespitine ilişkin yaptığı toplantıdan sonra bu parayı ödeme konusunda iyi niyetliydi fakat önüne gelen "aldım, almadım" dedi. Sonuçta banka personelinin hatası, ödeme konusunda kanaatleri bence o yöndeydi. Bir şube müdürünün odasında, paraya dokunulması yasakken benim odama valiz valiz paralar girip çıkıyor. Banka bunu bilmeliydi" ifadelerini kullandı.

"Seçil Erzan: "Bu zaman aralığındaki tüm parayı Fatih Terim’e ben verdim"" haberi, 08 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Seçil Erzan: "Bu zaman aralığındaki tüm parayı Fatih Terim’e ben verdim" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçil Erzan: "Bu zaman aralığındaki tüm parayı Fatih Terim’e ben verdim" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  2. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  3. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  4. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  5. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  6. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  7. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  8. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  9. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  10. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  11. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  12. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  13. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  14. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  15. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  16. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  17. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  18. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  19. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  20. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
Gündem Haberleri