Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler'

Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler'

Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: ... Ülke gündemine oturan dolandırıcılık davasına ilişkin yargılanması devam eden Seçil Erzan, mahkemede şoke eden ifadelerde bulunmuş oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar haberin devamında...

Geçtiğimiz yıldan beri Türkiye'de en dikkat çeken davalardan olan, özellikle futbol dünyasından sayısız kişinin adının geçtiği, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili Seçil Erzan'ın "sanık", Süleyman Aslan ve "Moci" olarak bilinen Mojtaba Haghani'nin "müşteki-sanık" olarak yargılanmalarına başlandı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Erzan ve tutuksuz müşteki-sanık Haghani ile avukatları iştirak etti.

Duruşmada savunma yapan Erzan, sanık Haghani'nin yakın arkadaşının eşi olduğunu, bu sebeple tanıştıklarını ifade etti. Para desteği istediği Haghani'den bir miktar para aldığını, daha sonra bunu Haghani'nin faiziyle geri aldığını öne süren Erzan, "Moci'yle (sanık Haghani) bir para alışverişinde bankada 'Süleyman Aslan'dan para alabilir miyiz?' diye düşündük. Süleyman abi geri 14 milyon lira almak şartıyla para vermeyi kabul etti. Moci Aslan'ın hesabından 10 milyon lira çekti, ben kefil oldum. Bu parayla Bozcaada'daki evin ipoteğini kaldıracaktık" diye konuştu.

'FON KELİMESİNİ KULLANMADIM'

Erzan, aldıkları 10 milyon lirayı Aslan'a 14 milyon lira olarak geri ödediğini ama Arslan'ın senedi yırtmadığını ve geri alamadıklarını öne sürdü. Bir süre sonra kendisine Aslan'ın 11 milyon lira verdiğini, dolar kurunun artması sebebiyle kendisinden 18 milyon lira ödemesini istediğini belirten Erzan, bu anlaşmaya uyduğunu ve gene senet imzaladığını iddia etti.

Mahkeme başkanının "Tekrar para vermiyorum desen ne olurdu?" sorusu üzerine Erzan, "Ben, bir banka müdürüyüm. Bu insanlar benim müşterim. Banka beni işten atardı. Süleyman Aslan'a 3 milyon dolar fazladan ödedim, senetleri geri alamadım. Herkes 'Bize para vereceksin' diyordu. Süleyman Aslan bankanın çok ciddi mevduat müşterisiydi" şeklinde yanıt verdi.

Erzan, Aslan'la para alışverişinin borç adı altında olduğunu, kendisine kesinlikle "fon" kelimesi kullanmadığını savundu.

'DENİZDE KUM SEÇİLDE PARA DİYE DÜŞÜNÜYORLARDI'

Sanık Haghani'den aldığı 200 bin lirayı geri ödediğini, aralarında borç kalmadığını anlatan Erzan, şunları söyledi:

"Mehmet Aydoğdu, o dönemde üst düzey yönetici olmamışken bile 'Mehmet Aydoğdu fonu' demişim gibi konuşuyorlar. Moci'den 200 bin lira aldım, onu da geri ödedim. Alacak vereceğimiz kalmadı. Ben Merve ve Tanın'a gidiyorum kapıyı Moci açıyor. Beni o evde kapıda kilitliyorlar. Üzerimde sigara söndürdüler, pastanede bile yüzüme bardak fırlattılar.

Bu insanlar 'Denizde kum Seçil'de para' olarak düşünüyorlardı. 'Ne yaparsan yap, bu parayı bul, bizlere getir' diyorlardı. Herkes beni çok seviyordu pamuklara sarıyorlardı."

Duruşmada söz verilen sanık Haghani ise Erzan'ın kendisine "Fatih Terim fonu var, boşluk kaldı siz de para verirseniz boşluğu kapatırız, siz de faydalanırsınız" şeklinde vaatte bulunması üzerine ona toplamda 280 bin dolar verdiğini iddia etti.

Erzan'ın başarılı banka müdürü olması sebebiyle para verdiğini ama geri alamadığını öne süren müşteki sanık Haghani, Erzan'ın kendisini çeşitli bahanelerle oyaladığını söyledi.

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bu dosya ile ana dava dosyası arasında fiili ve hukuki bağlantı bulunduğu gerekçesiyle iki davanın birleştirilmesine karar verdi.

Heyet, duruşmaya katılmayan Süleyman Aslan'ın ana davanın duruşma günü 15 Kasım'da hazır edilmesi için süre verilmesine hükmetti. 

Seçil Erzan Yeniden Hakim Karşısında: 4 Yeni İddianame HazırlandıGündem  

​​​​​​​

Dolandırıcılık Davasının Tarafıydı! Denizbank'tan Müşterilerine Dikkat Çeken MesajGüncel​​​​​​​

"Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler'" haberi, 04 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:59 Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İBB'den Çarpıcı Açıklamalar!
  2. 19:53 Piyasalarda Sarsıntı: Borsa İstanbul'da Düşüş, Altın ve Dövizde Karmaşa!
  3. 19:49 Hesaplarınızı gözden geçirin! Ödemeler artık hesaplara transfer edildi
  4. 19:49 'Sezaryen' dönemi bitiyor: Sağlık Bakanlığı'ndan denetleme geliyor
  5. 19:49 Victor Osimhen için beklenmedik bir talip daha ortaya çıktı
  6. 19:49 Münevver Karabulut'un Katilinin Mezarı Açıldı! Poşetin Sırrı Ne?
  7. 19:35 Ekonomik İlişkilerde Sıçrama: Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması Yayımlandı!
  8. 19:35 Ekonomik İlişkilerde Sıçrama: Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması Yayımlandı!
  9. 19:28 Filistin, uluslararası futboldan men edilmesi için başvuruda bulunmuştu: FIFA'dan İsrail kararı!
  10. 19:28 Ghezzal'den Çaykur Rizespor'a kötü haber: Sahalardan uzak kalacağı süre duyuruldu
  11. 19:12 Kiracılar ve Ev Sahipleri İçin Önemli Uyarı: Mahkemeden 20 Bin Liralık Kira İtirazına Çarpıcı Cevap
  12. 18:33 Jayden Oosterwolde: "Beraberlik maçın hakkıydı"
  13. 18:25 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
  14. 18:22 Ezgi Apartmanı Davası: 7 Kamu Görevlisi Hakim Karşısına Çıkacak
  15. 18:20 Konyaspor'dan Montella'ya Adil Demirbağ tepkisi!
  16. 18:15 Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya Yönelik İddiaları Hakkında İstinaf Mahkemesi'nden Kritik Gelişme!
  17. 18:08 MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi!
  18. 18:05 Tanju Özcan, Merih Demiralın “Bozkurt” heykelini diktirdi
  19. 18:03 AKP'den Burger King Açılışına Çelenk: Protesto Eden Yurttaşa Saldırı!
  20. 17:57 SGK, Faizsiz 400 Bin Liralık Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı Sunuyor!
Gündem Haberleri