Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fidan kararnamesi’ işleme konulmadı

Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fidan kararnamesi’ işleme konulmadı

Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fid... Türkiye siyasi tarihinin darbeler tarihi olduğunu belirten gazeteci Sedat Bozkurt, 15 Temmuz darbesiyle ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

Bozkurt, Binali Yıldırım’ın, ‘Hakan Fidan görevden alınma kararnamesi’nin işleme konulmadığını yazdı.

“‘O gece fiziki müdahaleye maruz kalan tek siyasetçinin o dönemin Başbakan’ı Binali Yıldırım olduğunu” belirten Bozkurt, Yıldırım’ın, MİT Müsteşarı’nın görevden alınması kararnamesini hazırlattığını ancak sürprizle karşılaştığını kaydetti.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, 15 Temmuz’da fiziki müdahaleye maruz kalan tek siyasetçinin dönemin Başbakanı Binali Yıldırım olduğunu yazdı. Yıldırım’ın o gece MİT Müsteşarı Fidan’a ‘ulaşamamayı’ kendisine dert edindiğini anlattı.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimini konu edindi .

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın o sırada Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşamadığını, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın da saatlerce uğraşmasına rağmen Fidan’a ulaşmayı başaramadığını dile getiren Bozkurt, şu bilgileri aktardı:

‘TÜNELE SAKLANMA FİKRİ KORUMA MÜDÜRÜNÜNDÜ’

“Bu arada Ilgaz tüneline saklanma fikri Binali Yıldırım’ın değil koruma müdürünündü. Erdoğan İstanbul’da bulunan Yıldırım’a Ankara’ya dönmesi talimatı vermişti. Koruma müdürü önlem olarak resmi koruma araçlarını bırakıp bir iş adamının zırhlı araçlarına alarak yola çıkmıştı. Ankara’da havadan ateş açıldığı bilgisini alınca da Ilgaz tüneline saklanmayı planlamıştı.

Yıldırım’ın telefonları kapatıldı başka telefonlar ile konuştu ve tünele hiç girmedi. Bu arada destek için onu arayan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşemedi. Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bir biçimde devreye girerek görüşmelerine yardımcı oldu. O gece Yıldırım’ın konvoyuna ateş açıldı ve danışmanlarından birinin aracı isabet aldı. Aslında o gece fiziki müdahaleye maruz kalan tek siyasetçi Yıldırım’dı.”

Bozkurt, bu sözlerin ardından Yıldırım’ın Fidan’a ulaşamamayı dert edindiğini ve Vietnam gezisi sonrasında 2017 yılında MİT Müsteşarının görevden alınma kararnamesini hazırlattığını aktardı:

“AKAR NİYE KONUŞMUYOR?”

15 Temmuz tartışmalarına girmeden bugün sorulması gereken bir soruyu dillendirelim. Sizce de meydanlara ya da ekranlara çıkıp yaşananları en çok anlatması gereken kişi; 15 Temmuz’un bir nevi mağduru olan ve kendi ordusu tarafından rehin alınan o dönemin Genelkurmay, şimdinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar değil midir?

Artık asker değil siyasi bir kişilik ve TBMM Genel Kurulu toplantılarında muhalefet milletvekillerine parmak sallayarak yanıtlar veriyor. Siyasi bir kişilik olarak basınla görüşüyor onlara açıklamalarda bulunuyor, 15 Temmuz için Devlet Bahçeli’den daha çok meydanlarda konuşması gereken kişi o değil mi? Niye konuşmuyor ve hatta ortalıkta bile çok fazla gözükmüyor?

"Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fidan kararnamesi’ işleme konulmadı" haberi, 24 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fidan kararnamesi’ işleme konulmadı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Bozkurt: Binali Yıldırım’ın ‘Hakan Fidan kararnamesi’ işleme konulmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  2. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  3. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  4. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  5. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  6. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  7. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  8. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  9. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  10. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  11. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  12. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  13. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  14. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  15. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  16. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  17. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  18. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  19. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  20. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
Politika Haberleri