Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detaylarını verdi

Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detaylarını verdi

Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detayl... Suç örgütü lideri Sedat Peker, Demirören’in Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini ifade etmişti. Demirören’i işaret eden Peker, yeni paylaşımlarında detay verdi.

Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

1-pambıkören sizin haram servetinizin nerde başladığını tarihçesi ile anlatacağım. Babanın hangi kişilerin öldürülmesiyle onların malına nasıl el koyduğunu da, Rumlar’ın mallarına nasıl çöktüğünü de…

2-pambıkören Kemer Country’de ki arsayı Avukat Osman Hacıvekiloğlu’nun koordinasyonunda nasıl ele geçirdiğini de anlatacağım. Total’i Oyak grubuna nasıl fahiş fiyatla sattığını herkese göstereceğim.

3-pambıkören temelini babanın cinayetler ve zulümler üzerine kurduğu bu sizin servetiniz bedavadan geldi lakin ilerde inşallah hepsi devlete geçecek.

4-Sen çakma gazetecilerle, çakma tartışmacılarına benim hakkımda yalan yanlış şeyler söylemeyi tembih ediyorsun ya, ben sana göstereceğim.

1-pambıkören sizin haram servetinizin nerde başladığını tarihçesi ile anlatacağım. Babanın hangi kişilerin öldürülmesiyle onların malına nasıl el koyduğunu da, Rumlar’ın mallarına nasıl çöktüğünü de…

— Sedat Peker (@sedat_peker) June 9, 2021

f1caa97b-53a4-469c-b2de-92089709869c.jpeg

Suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen günlerde yayımladığı videoda Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının bulunduğu araziye ilişkin çeşitli iddialarda bulundu. Peker’in iddialarının ardından, söz konusu arazi ve krediyle ilgili çok sayıda skandal yaşandığı ortaya çıktı.

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediyi ödemediği, kredi için ipotek ettirdiği araziyi ise borçlarına karşılık bankaya verdiği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapılaşmaya açtığı arazinin imar planları da bu süreçte iptal edildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre,Ziraat Bankası’nın yüz milyonlarca liralık alacağına karşı aldığı araziler, yeşil alan ve golf sahası olarak kalınca değeri çok büyük oranda düştü. Ziraat Bankası’nın hiçbir şey yapamayacağı bu arazileri Demirören’in borcuna karşılık neden devraldığı merak konusu. Demirören Holding’in bu krediyi Doğan Medya Grubu’nu satın alırken kullandığı öne sürülüyor. Edinilen bilgilere göre skandal süreç adım adım şöyle gerçekleşti:

2008’DE KEMER COUNTRY’NİN HİSSELERİNİ DEMİRÖREN ALDI

Kemer Country projesi Kemer Yapı ve Turizm AŞ tarafından 1990’lı yılların başında hayata geçirildi. Yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu bulunan Kemer Country projesinde zaman içerisinde golf sahası ve otellerin dışında sosyal tesisler, villalar gibi ilave yatırımlar yapıldı. Şirket sahibi Esat Edin’in Kazdağları’nda 3 çocuğuyla birlikte sel sularına kapılarak 2008 yılında hayatını kaybetmesi sonrası gelişen süreçte şirket iflastan döndü ve şirketin çoğunluk hisseleri Demirören Grubu’na geçti.

Demirören Holding 4 Nisan 2018’de Ziraat Bankası kredisiyle Doğan Medya Grubu’nu satın aldı.

Kemer Yapı ve Turizm AŞ’nin sahibi Demirören Holding 2018 yılının yaz aylarında İstanbul Göktürk Kemer Country’deki golf arazilerini Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon 330 bin liraya karşılık ipotek etti.

İPOTEKTEN KISA SÜRE SONRA İMARA AÇILDI

İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 adet konut yapılması sağlandı. Konut yapılması planlanan bölüm yaklaşık 26 futbol sahasına denk geliyordu.

MAHKEME İPTAL ETTİ

Bölge sakinleri bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açtı. 2019 yılında açılan davada mahkeme, planın iptal edilmesine karar verdi. Bakanlık planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkardı. Bölge sakinleri bu plana karşı da dava açtı.

Bu sırada Demirören’e ait söz konusu ipotekli arazilerin çekilen krediye karşılık Ziraat Bankası’na devredildiği öğrenildi.

Bakanlığın ikinci planına karşı açılan davalarda da mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve bakanlığın itirazları reddedildi.

 

 

"Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detaylarını verdi" haberi, 09 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detaylarını verdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker ‘Demirören’ operasyonunun detaylarını verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  2. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  3. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  4. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  5. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  6. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  7. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  8. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  9. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  10. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  11. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  12. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  13. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  14. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  15. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  16. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  17. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  18. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  19. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
  20. 02:54 Steinmer, Türkiye'de: Terörle mücadele, güvenlik ve göç konuları gündemde
Gündem Haberleri