Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Halil Falyalı hakkında konuştu

Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Halil Falyalı hakkında konuştu

Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Ha... Peker, yaşadığı iddia edilen BAE'de sosyal medya üzerinden uzun bir süredir açıklama yapmıyordu

Kuzey Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı’nın “Sedat Peker abimle tanışmak istedi. Abim reddetti” şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak Peker, “Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile tanışmak istemeyi kendime zül sayarım” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Seyhan Avşar’a verdiği röportajda kullandığı, “Sedat Peker abimle tanışmak istedi. Abim reddetti” şeklindeki açıklamasına ilişkin Peker avukatı aracılığıyla halktv.com.tr'ye yanıt gönderdi.

Açıklamada Halil Falyalı’dan ‘rahmetsiz’ diyen bahseden Sedat Peker, “Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, Seyhan Avşar isimli muhabirle bir röportaj yapmış. Rahmetsiz abisi ile tanışmak istediğimi ancak abisinin bunu kabul etmediğini söylemiş. Oysaki olayın gerçeği bunun tam zıddıdır” dedi.

Türkiye’den ayrılmadan önce bayramlaşmak için kamuoyunda Berber Yaşar olarak bilinen Yaşar Aktürk’ü aradığını belirten Sedat Peker, “Telefonda sohbet ederken ‘Halil Falyalı ile beraberiz o da bayramlaşmak istiyor’ diyerek telefonu rahmetsize verdi. Bu emrivaki karşısında Halil Falyalı şahsımı övücü sözler söyleyerek sohbete başladı ve bayramımı kutladı. Benimle tanıştığına çok memnun olduğunu söyledi. Ben ise kendisine tanışmaktan memnun olmadığımı çünkü, seninle ilgili tek duyduğum önce insanlarla dost olup sonra onlara kötülük yaptığındır dedim. Senin de bayramın mübarek olsun dedim” ifadelerini kullandı.

Telefonu kapattıktan sonra Yaşar Aktürk’e mesaj attığını aktaran Sedat Peker’in açıklamasında özetle şu ifadeler yer adlı:

“Berber Yaşar’ın telefonuna ‘Yaşar abi bir daha bu adamla beni konuşmak zorunda bırakmazsan sevinirim’ diye mesaj yazdım. Aradan belli bir saat geçtikten sonra Berber Yaşar beni arayarak, ‘Lütfen kusura bakma. Kendisi tanışmak istediğini söyleyince telefonu verdim. Senin Halil Falyalı hakkında bu şekilde düşündüğünü bilseydim telefonu vermezdim’ dedi. Bu dediklerimin doğruluğu Yaşar Aktürk’e sorularak öğrenilebilir ancak yazmış olduğum mesajın doğruluğu Falyalı cinayetinin tahkikatını yapan savcılar tarafından rahatlıkla ortaya çıkarılabilir. Daha önceki paylaşımlarımda da söylemiştim bende biraz megalomanlık var diye. Uzun yıllar önce vefat eden büyük önder Atatürk hayatta olsaydı kendisi ile tanışmak için uğraş verebilirdim. Ancak Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile yukarıdaki satırlarda delilleri ile anlattığım üzere tanışmak istemeyi dahi kendime zül sayarım.”

 

"Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Halil Falyalı hakkında konuştu" haberi, 16 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Halil Falyalı hakkında konuştu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker'den aylar sonra ilk açıklama: Halil Falyalı hakkında konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:17 : Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  2. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  3. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  4. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  5. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  6. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  7. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  8. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  9. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  10. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  11. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  12. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  13. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  14. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  15. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  16. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  17. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  18. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  19. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  20. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
Gündem Haberleri