Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin

Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin

Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın ... Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un Twitter hesabı üzerinden, rüşvet ağı iddiaları ile gündeme gelen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ilişkin yeni iddialar öne sürdü.

Sedat Peker ayrıca, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu ve eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkındaki iddialarına temel olan bilgileri nasıl elde ettiğini açıkladı.

Sedat Peker; Ünsal Ban’ın, eşi Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’yla kendisini ‘rüşvet ağı’nın dışında tutmak şartıyla ‘bilgi aktardığını’ iddia etti. Peker, bunun üzerine her şeyin Ünsal Ban’ın üzerine yıkılmaya çalışıldığını öne sürdü.

"Twitter aleminin değerli insanları, 40 yaş altı, 40 yaş üstü (bizim ekip, ihtiyarlar);

Zehra Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban’ın arasındaki boşanma davası niye açıldı biliyor musunuz? Durun size anlatayım. Ben 45 gün kadar önce yaptığım bir paylaşımımda 'şu üç ismi unutmayın' diyerek, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, Zehra Taşkesenlioğlu’nun ve Ünsal Ban’ın isimlerini unutmayın demiştim. Hatırladınız değil mi?

Bu yaptığım paylaşım üzerine ortak bir dost vasıtasıyla bana ulaştı. Kendisinin ve karısının bu olaylarda ilgisinin olmadığını, her şeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun yaptığını söyledi. Kendisini ve karısını bu olayın dışında tutmam karşılığında Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında tüm bilgileri vereceğini söyledi. Bu konuda kendisi ile anlaştık. Eşi ile beraber yurt dışına tatile gideceklerini, dönünce beni arayacağını söyledi. Takriben 15 gün sonra kendisi ile bir daha görüştük (galiba eşine benimle yaptığı bu anlaşmayı anlatmış).

Aradan 15-20 gün geçtikten sonra kendisi ile bir daha görüştük. Bu görüşmemizde eşinin tavırlarından bahsetti. Gerekirse Dubai’ye benim yanıma gelip bilgileri burda bana teslim edeceğini söyledi. Daha sonra gündeme birden boşanma davası oturdu. Bu gelişmeler üzerine Ünsal Ban’ı gözaltına alıp tüm suçu ona yıkacaklarını ben anladım. Düşüncemi kendisine söyledim. Senin yurt dışına çıkmana izin vermezler, sen bütün bilgileri bana anlat ben not alayım dedim (alışkanlık gereği bu üç konuşmayı da görüntülü olarak kaydettim, kayıtlar bende).

Twitter aleminin insanları bilirsiniz ben sağlamcıyım. Bu anlattığımdan Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin. Birçok olayın içinde kendisi de var. Ancak Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu'na kıyasla daha masumdur. Ünsal Ban’ın Gazi Üniversitesi öğretim görevliliğinden Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne ayrıca Türk Hava Kurumu'nun vakfına yönetici olarak atanmasına, ayrıca da rektörlük sürecine dair bütün bilgiler bende mevcut. 2009 yılının Ekim ayında Türk Hava Kurumu'nun başkanlığına getirilen Osman Yıldırım’ın yolsuzluktan tutuklanıp cezaevine girme sürecindeki olaylarda da Ünsal Ban’ın dahili vardır. Ancak yine bir türlü kendini kurtarmıştır. 

40 yaşından genç kardeşlerim size her zaman söyledim. Bende delil olmadan asla bir şey anlatmam. Kendimi size, sizi de bir başkalarına mahcup ettirmem. Bu ifşaatlarda sonuç alınmaya başlandı ancak bu bile yeterli değil. Anlatacak insan bulamazsanız aynada kendinize anlatın, bu sizi motive eder.

Gündem oluşturmak konusunda kusura bakmasınlar ancak muhalefet partileri, muhalif gazeteciler çok başarılı değiller (daha doğrusu gündemi devam ettirebilmek konusunda başarılı değiller). Uzun yıllar önce Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı bir apartman dairesi aldı diye iktidar cenahı bu konuyu haftalarca gündem yaptı, sen bu parayı nerden buldun da o daireyi aldın diye. Sn. Kılıçdaroğlu açıklama yaptı, 'bu dairenin fiyatı en fazla 100 bin dolar getirin bu parayı daireyi size verelim' dedi. Sırf konuyu gündemden düşürmemek için parayı verip o daireyi satın aldılar. Daireyi kim satın aldı biliyor musunuz? Deyyusu Ekber Hasan Yeşildağ'ın abisi Zeki Yeşildağ aldı (hafızam beni yanıltmıyorsa Güneş Gazetesi bu konuyu büyük bir haber yapmıştı). Yüce Allah aşkına adamlar bir daireyi haftalarca yolsuzluk gündemi diye canlı tutuyorlar.

Bir buçuk senedir her bir tanesi deve dişi kadar olan yolsuzluk olaylarını delilleri ile anlattım, en fazla iki gün gündemde tutabildiniz. Bir de sizler bu olayları yaşlı dayılara anlatırken yanlış strateji izliyorsunuz. Karşınızdaki insanları ikna edeceğinize fikirlerinde daha radikal hale getiriyorsunuz. İnsan etkileme sanatının en büyük uzmanı kabul edilen Dale Carnegie’nin 3 evet teorisi vardır. Sohbete başlarken “Hava çok güzel değil mi?” ya da bunun gibi karşınızdaki kişinin 3 kez evet demesini sağlayacak sorular sorun. 3 eveti aldıktan sonra anlatacaklarınıza karşınızdaki kişiler kabul etmeye daha hazır hale gelirler. Şunu asla unutmayın, fakir insanların (özellikle de dindarsa) sahip oldukları tek şey gururlarıdır. 

 

"Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin" haberi, 31 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker'den yeni iddialar: Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
Gündem Haberleri