Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman Soylu' iddiası Meclis gündeminde

Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman Soylu' iddiası Meclis gündeminde

Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman ... HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında öne sürdüğü iddiaların araştırılması için önerge verdi.

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi veren Turan: 

Emre Olur’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında öne sürdüğü iddiaların araştırılması ve bundan kaynaklı olarak başta İyi Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a yapılan kumpas ve iktidar karşıtlarına yapılan diğer kumpasların aydınlatılması; Emniyet içinde sosyal medyada algı yöneten, hedef gösteren, gündem belirleyen, fişleyen ve AKP’ye muhalif tüm toplum kesimlerine karşı oluşturulan trol çetesinin ortaya çıkarılmasını; bu çerçevede de Medya-Emniyet-Hükümet arasındaki ilişkilerin ve olayların tüm ayrıntılarıyla incelenmesi

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın önergesinin özet gerekçe kısmında şu ifadeler yer aldı:

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 16 Mayıs 2021’de Beyaz TV'de Kerim Çoraklık'a kumpas kurulduğunu ve Beyaz TV yayınlarında kurulan bu “tezgah”ı Emre Olur'un kendisine anlattığını iddia etmişti. “FETÖ” propagandası yaptığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 Mayıs 2018’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kerim Çoraklık ise 14 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat etti. Emre Olur, Türkiye İşçi Partisi adına hazırlanan ve "Duvar" ismiyle kitaplaştırılan Sedat Peker’in iddia/itiraf ve ifşalarını araştırma raporunda konuyla ilgili sorulan soruları yanıtlayarak Çoraklık’a yönelik kumpasta Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yöneticilerinin talebi üzerine görev aldığını söyledi. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın bazı ihalelerini aldığını da belirten Olur, bu ilişkileri açık ismini vermediği “Başkomiser K.” isimli bir polis memurunun sağladığını ve karşılığında kendisine “komisyon” adı altında rüşvet verdiğini de söyledi. Çoraklık’ın tutuklanmasına neden olan kumpasta Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’e ait Beyaz TV’nin kullanıldığını belirten Olur, "Gökçeklerin bilgisi ve onayıyla oldu." dedi. Olur, açıklamalarının devamında tüm bu sürecin hedefinin ise Meral Akşener olduğunu "Kerim Çoraklık üzerinden asıl hedef Meral Akşener’di. Çoraklık üzerinden İYİ Parti’ye oradan da Meral Akşener’e yürümek istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Başarıyla yaptık" sözleriyle dile getirdi.

Olur, hedef alınan kişilerle ilgili kumpasların doğrudan Emniyetten ya da polisle bağlantılı kişilerden verilen dosyalarla yapıldığının altını çizerek “Ben polisin bana verdiği görevi yapardım. Televizyon programında hedef alır, sosyal medyada o hedefi büyütürdüm. Soruşturma açtırmak tutuklatmak gibi işleri ise diğerleri hallederdi.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bana bu işleri yaptırtanlar Süleyman Soylu’nun ekibiydi…Oradaki ‘sivil memur’ topluluğunun hepsi Soylu’nun trolleriydi. Görevli tüm polis birimlerinin ekranlarını kullanıyordu. Yetkilendirildiler. Kimi isterlerse onların emniyet kayıtlarına ve bilgilerine erişebilirlerdi. Bu trollerin hepsini isim isim biliyorum...Minimum 4-5 bin TL maaş ödeniyor.”

2013 sonu ile 2016 ortalarına kadar Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı için çalıştığını belirten Emre Olur bir grup arkadaşıyla birlikte çeşitli yazılımlar ürettiklerini söyledi. Olur, “Bu yazılımlar bir nevi fişleme mantığı üzerine çalışıyordu.” diyerek bu iş için örtülü ödenekten para aldıklarını ve o dönemin parasıyla 150 bin TL ödendiğini aktardı. Bu yazılımların başta Twitter olmak üzere sosyal medya araçlarında Adalet ve Kalkınma Partisi ve iktidar karşıtı paylaşımlarda bulunanların tespitinde kullanıldığını belirterek “…ne istenirse yapıyorduk, hedef göstermekse onu da yapıyorduk. İktidar karşıtı kişileri tespit ediyorduk. Beğeni ve paylaşımlara müdahale ediyorduk. Ya da birini hedef gösterme işi olacaksa belirlediğim sistem üzerinden binlerce tweet atılıyor ve gündem oluyordu. İstenilirse gündem belirleme işleri de yapıyorduk. Sosyal medya platformlarını rehin almıştık resmen" dedi."

HDP'li Turan, önergesinde "Bütün bu bilgiler doğrultusunda iddiaların odağında bulunan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere Medya-Emniyet ve Hükümet içinde suça bulaşmış insanların ve suçların tespit edilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılması elzemdir" ifadelerini kullandı.

 

"Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman Soylu' iddiası Meclis gündeminde" haberi, 15 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman Soylu' iddiası Meclis gündeminde haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker'in adamı Emre Olur'un 'Süleyman Soylu' iddiası Meclis gündeminde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Politika Haberleri