Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye iyi gelir

Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye iyi gelir

Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye ... Şeftali, meyve olmasının yanı sıra tatlı şeklinde de tüketilen bir meyve türüdür. Bunun dışında kalori şeklinde düşük, yağ bulunmayan ancak oldukça fazla besleyici değeri bulunan bir meyve türüdür.

Araştırmalara göre, şeftalinin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Şeftaliler, sağlıklı tansiyon seviyelerini korumaya ve kalp sağlığını artırmaya yardımcı olurlar. Şeftaliler karotenoidler bakımından zengindir. Şeftalinin faydalarını sizler için haberimizde derledik. İşte mucize meyve şeftalinin sağlığa yararları…

Kanseri önler
ABD Tarım Bakanlığı'nda yayınlanan araştırmalar, şeftalilerin, anti-tümör ve anti-kanser özelliklerine sahip fenolik ve karotenoid bileşikleri bakımından zengin olduğunu göstermektedir.

Frederick Khachik tarafından yapılan bir başka araştırmada da meme kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanseri gibi çeşitli kanser türleriyle mücadelede yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

604caa672af1071ae83ce59e.webp

Çalışmalar, şeftalilerde bulunan klorojenik asit ve neoklorojenik asidin, sağlıklı hücreleri de olumsuz etkileyen kemoterapinin aksine, normal hücreleri etkilemeden meme kanseri hücrelerinin büyümesini önlemede faydalı etkiler gösterdiğini desteklemiştir.
Buna ek olarak, 2008'de Chicago, Illinois Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar şeftali içeren botanik grubun Rosaceae'nin beta-karoten açısından zengin olduğunu ve böylece akciğer kanserine karşı koruyucu etkiler sağladığını göstermiştir.

Cilt bakımı
Şeftaliler, sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur ve ayrıca iyi miktarda C vitamini bulunduğundan, zararlı serbest radikallere ve enfeksiyonlara karşı savunma sağlar. Şeftaliler ultraviyole ışınlarına karşı cilt üzerinde koruyucu etkilere sahiptir.

Şeftali kozmetik endüstrisinde cilt kremleri ve güzellik paketleri üretimi için yaygın olarak kullanılmaktadır. Koyu halkalardan kurtulmana yardım ederler. Flavonoidlerin ve şeftalilerdeki temel vitamin ve minerallerin zenginliği, ölü hücrelerin atılmasına ve cildi nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcı olur. Şeftalilerdeki antioksidanlar, leke gibi cilt sorunlarının daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Diyabet tedavisi
Şeftaliler, yüksek lif içeriği nedeniyle, kan şekeri seviyelerinde önemli bir azalma sağladığı için, Tip 1 diyabet riskini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, 26-55'lik düşük glisemik indeksleri var ve bu da şeker hastalarına uygun olmasını sağlıyor.

Kalp sağlığını destekler
California Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, clingstone şeftalilerin soyulması ve hamurunda bulunan fenolik bileşiklerin daha düşük LDL seviyelerini korumaya (kötü) ve HDL (iyi) kolesterolü uyarmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu, kalple ilgili hastalıklar geliştirme riskini azaltmada ve optimal kardiyovasküler sağlığı korumada yardımcı olur.

"Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye iyi gelir" haberi, 02 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye iyi gelir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şeftalinin faydaları nelerdir? Şeftali neye iyi gelir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Sağlık Haberleri