Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi uğurladı

Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi uğurladı

Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi u... Midyat şehidi polis memuru Nefise Özsoy’u CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan adaylarından Merak Akşener, Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve çok sayıda soydaşın da aralarında bulunduğu...

Midyat şehidi polis memuru Nefise Özsoy’u CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan adaylarından Merak Akşener, Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve çok sayıda soydaşın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi uğurladı.

MARDİN’de Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden 32 yaşındaki Nefize Özsoy, memleketi Edirne’de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkan adaylarından Merak Akşener’in de katıldığı törende imamın şehitler için dua okuduğu sırada Atatürk ve silah arkadaşlarını adını da anması üzerine büyük bir alkış tufanı koptu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun makam aracına binip ayrıldığı sırada sözlü sataşma üzerine çıkan arbedeye sinirlenen şehit babası Süleyman Çetin, "Ya bir de beni düşünün, ne demek bu ya" diye isyan edip ağladı.

Öğretmen olarak ataması yapılmayınca 6 yıl önce polislik mesleğini seçen evli ve bir çocuk annesi Nefize Özsoy’un cenazesi, dün Mardin’de düzenlenen törenin ardından uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne oradan da karayoluyla memleketi Edirne’ye getirilerek Yeni Şehir Mezarlığı’ndaki morga konuldu. Aile tarafından bu sabah mezarlık morgundan alınan Nefize Özsoy’un cenazesi helallik alınması için Şükrüpaşa Mahallesi 168’nci sokak üzerindeki baba evinin önüne getirildi. 

Şehit ailesinin yakınları ve komşularını yanı sıra baba evindeki helallik duasına Bulgaristan’dan gelen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve çok sayıda soydaş da katıldı. Şehit polis Nefize Özsoy’un cenazesinin evinin önüne getirilmesinin ardından ayakta durmakta güçlük çeken annesi Hafize, babası Süleyman Çetin ve eşi polis memuru Cumhur Özsoy, bayrağa sarılı tabuta tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Hafize Özsoy, kızının tabutuna sarılarak, "Kalk Nefizem, yavrum" diye feryat etti.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün dualarının ardından yeniden cenaze aracına konulan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un cenazesi tören için, sadece şehit cenazelerinin kılındığı Selimiye Camii’ne getirildi.



KALABALIK CAMİYE SIĞMADI
Şehit polis Nefize Özsoy’u son yolcuğuna uğurlamak için binlerce Edirneli hemşerisi Selimiye Camii’ne akın etti. Cami içi, bahçesi ve çevresi tamamen doldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 kadar kadın milletvekili ve parti yöneticileriyle, MHP'nin genel başkan adaylarından Meral Akşener de cami bahçesinde şehit polisin ailesine taziyelerde bulunarak yanlarında oturdu. 

Şehit polis Nefize Özsoy’un ailesine taziyede bulunan Kılıçdaroğlu daha sonra tabutu önünde saf tuttu. Cenaze törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hükümeti temsilen cenazeye sadece AKP Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe katıldı. 


ATATÜRK'E DUAYA ALKIŞ
Selimiye Camii ve çevresini dolduran binlerce kişi, cuma namazının bitmesi ve cenaze namazının kılınmasını beklerken hutbe hoparlörle dışarı verildi. Hutbede imamın "Atatürk ve silah arkadaşlarına da" diyerek dua istemesi üzerine, binlerce kişiden alkış tufanı koptu. Alkışlar dakikalarca sürdü.

Cenaze başta Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş çelenk gönderdi. Başbakanlık çelengi ile İçişleri Bakanlığı'nın çelengi arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengi üniformalı 5 polis tarafından korunması dikkati çekti.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm cenaze namazını kıldırırken şehit polis Nefize Özsoy'un, İstanbul'da görev yaptığı sırada Sultanahmet Camisi'nde bir faciayı önlediğini söyledi. Kılınan namazın ardından şehit polis Nefize Özsoy’un tabutu meslektaşlarını omuzlarında camiden çıkarılarak cenaze aracına taşındı. Camiyi dolduran binlerce kişi cenazenin çıkışını alkışladı. Cenazenin arkasından yürüyen annesi Hafize, babası Süleyman Çetin ve eşi Cumhur Özsoy gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis Nefize Özsoy'un 4 yaşındaki kızı Elif ise camiye getirilmedi.


CAMİ ÇIKIŞINDA ARBEDE 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanındaki milletvekilleriyle cenazenin arkasından yürüyerek cami bahçesinden çıktı. Kılıçdaroğlu'nu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Antalya Milletvekili Devrim Kök makam aracına bindirerek yolcu etti.

Bu sırada camiden çıkan kalabalıktan bir kişi, "Bölücüleri desteklemeye devam edecek misiniz?’ diye laf attı. Bunun üzerine milletvekilleri Bircan ve Kök laf atanlara provokasyon yapmamaları için uyarıda bulunarak müdahale etti. Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Bu sırada Ataşehir Belediyesi tarafından Edirne’ye Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirildiği söylenen bir grup da olaya karıştı. 

Burada arbede yaşanırken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirilen partinin gençlik kolları üyesi 10 kişilik grup da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na laf attıklarını sandıkları Ataköy’den gelen partili gruba müdahale etti. Aynı partiden grup arasında çıkan kavgada Ataköy’den gelenlerden Ali Haydar Kahraman yaralandı.

ŞEHİT BABASI İSYAN ETTİ: YA BİR DE BENİ DÜŞÜNÜN
Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un anne, babası ve eşinin gözü önünde çıkan kavga ortamı gerdi. Şehit babası Süleyman Çetin, "Ya bir de beni düşünün, ne demek bu ya" diyerek ağlayıp isyan etti. Bu sözler üzerine şehit yakınlarıyla cenazeye katılanlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Polis ekiplerince çıkan arbedenin güçlükle önlenmesinin ardından şehidin annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin ile eşi Cumhur Özsoy, cenazeye katılanlarla birlikte Şehir definin yapılacağı Şehir Mezarlığı'na gitti.

Şehit polis Nefize Özsoy, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi. Tabutun sarıldığı ay- yıldızlı bayrak ailesine teslim edildi.

"Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi uğurladı" haberi, 10 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi uğurladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şehit Nefise Özsoy’u Edirne'de 20 bin kişi uğurladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri