Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor

Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor

Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan ... Şanlıurfa temizlik işçisi Ömer Zaman'ın cansız bedenine ulaşılmasıyla kentte yaşamını kaybedenlerin sayısı 15'e terfi etti. Adıyaman'da da 2 şahıs yaşamını yitirirken, toplam can kaybı 17'ye çıktı. Öte taraftan Adıyaman'ın Tut ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen selde kaybolan anne ile kızını arama kurtarma emekleri sürüyor.

Kahramanmaraş depremlerinde büyük hasar alan Şanlıurfa ve Adıyaman'ı bu kez de sel felaketi vurdu.Selde arama kurtarma çalışmalarının devam etmiş olduğu bölgeden bir acı haber daha geldi. Arama kurtarma ekipleri, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde sel sonucu bodrum katı suyla dolan bir alışveriş merkezinde 1 kişinin cansız bedenini buldu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Cesedin yitik olduğu bildirilen temizlik görevlisi Ömer Zaman'a ilişik olduğu açıklandı. Böylelikle sel sebebiyle Şanlıurfa'daki can kaybı 15'e terfi etti. Adıyaman'da da 2 şahıs yaşamını yitirirken, toplam can kaybı 17'ye çıktı.

ANNE KIZI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Adıyaman'ın Tut ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen selde kaybolan anne ile kızının bulunması için başlatılan emekler ise sürüyor. Sağanak sonrası ilçe merkezinden geçen derenin dün taşması sonucu kaybolan kişilerin bulunması için aralarında Mersin Sahil Güvenlik Su Altı Arama Kurtarma, polis dalgıç, jandarma arama kurtarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, UMKE ve itfaiye ekiplerinin bulunmuş olduğu ortalama 500 kişilik ekip vazife yapıyor. İş makinelerinin de destek verdiği çalışmalarda yitik olduğu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ulaşılmaya çalışılıyor.

İkinci sel ihtimaline karşı bazı önlemlerin alındığını özetleyen Özkan, "Arama çalışmalarına konteynerin kaydığı yerden Yaylalı köyüne kadarki 20 kilometrelik hat süresince devam ediliyor. Ekiplerimiz gece ve gündüz durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan termal, bir taraftan sondalama ve boşluk arama cihazları kullanılıyor. Bunun yanında sondalama meydana getirilen alanlarda ince tarama usulüyle kaldırma emek vermesi yürütülüyor." dedi.

SURİYE UYRUKLU 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Dün Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin Veysel Karani Mahallesi'nde yürüttüğü çalışma sırasında Yavuz 12 Apartmanı'nın bodrum katında Suriye uyruklu olduğu anlaşılan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

VATANDAŞLARA "EVLERİ BOŞALTIN" ÇAĞRISI

Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak sebebiyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması mevzusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının ehemmiyet arz etmiş olduğu açıklandı.

ŞANLIURFA'DA EĞİTİME VERİLEN ARA UZATILDI

Şanlıurfa Valiliği, şiddetli sağanak sebebiyle eğitim öğretime yarın da ara verildiğini duyurdu. Valiliğin sosyal medya hesabından meydana getirilen açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 17.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki hamile/engelli/kronik rahatsızlığı olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı. Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle eğitim öğretime dün ve önceki gün de ara verilmişti.

"Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor" haberi, 17 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  2. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  3. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  4. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
  5. 10:48 Son dakika: Fenomen yönetmen hayatını kaybetti!
  6. 10:47 Epic Games'te Zam Alarmı: Oyun Fiyatları Artıyor!
  7. 10:44 Tarih verildi: Motorine indirim geliyor
  8. 10:36 Cem Yılmaz 51’inci yaşını dikkat çeken bir paylaşımla kutladı
  9. 10:32 Karar yazarı Akif Beki: Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor
  10. 10:25 İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın: Kurultayda sahte kimlikle oy kullanılabilir
  11. 10:18 Kayyumlar ‘gezi teknesi’ de almış: Van'da kayyumların geçmiş harcamaları ortaya çıktı
  12. 10:16 Bugün Ankara'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak
  13. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  14. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  15. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  16. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  17. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  18. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  19. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  20. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
Gündem Haberleri