Selçuk Özdağ ifade verdi

Selçuk Özdağ ifade verdi

Selçuk Özdağ ifade verdi Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle ifade verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Selçuk Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘heyet halinde çalışan kamu görevlilerini alenen tehdit’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi.

İfadesinin ardından basın açıklamasında bulunan Özdağ, “Bir suç işleme kastımız yoktur, kesinlik bir tehdit dilimiz yoktur. Kesinlikle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir niyetimiz de cümlemiz de yoktur. Asla olmaz. Biz Gelecek Partisi olarak kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye değil barışa ve kardeşliğe doğru yürüyoruz” dedi.

PARTİLİLER DE EŞLİK ETTİ

İfade vermek için adliyede bulunan Özdağ’a; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün, Feramuz Üstün, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Seren Yıldız Öztürk, Adalet Politikaları Başkanı Ali Aydın, Parti Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seymen, Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Hakverdi Altuğ, Tacettin Türeli, Mehmet Erman, Buket Döndü Bal, Pursaklar İlçe Başkanı Zekeriya Ersarı, Ankara İl Başkanlık Kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları başta olmak üzere çok sayıda partili ‘yalnız değilsin’ mesajı vererek eşlik etti.

Savcılık ifadesinin ardından basın açıklamasında bulunan Özdağ şunları söyledi:

“Zamanında yapılacak bir seçimde Sayın Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olmayacağı sorulduğunda, anayasanın 101. maddesi açık ve sarihtir: Aday olamaz, ancak bir erken seçim kararı alındığında aday olabilir. Buna rağmen ‘velev ki’ diye bir gazeteci ‘Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri sayın Erdoğan’ın adaylığını kabul ederlerse bir siyasetçi olarak ne yaparsınız?’ diye sordu. Biz de meşru, hukuki, ahlaki zeminde Yüksek Seçim Kurulu Kararları yargıya götürülmediği için ‘milletimize şikayet ederiz, demokratik hakkımızı kullanır, bir yandan seçim sathı mahalinde görevimizi yaparız, diğer yandan milletimize anayasayı çiğnediklerini anlatır ve çiğnetmeyiz, çiğnetmeyeceğiz deriz’ şeklinde konuştuk ve ifademizi de bu şekilde verdik. Bu bir ifade özgürlüğüdür bizler demokratik tepkilerimizi herkes hukuk sınırları içinde kalsın diye veriyoruz. Bir suç işleme kastımız yoktur, kesinlik bir tehdit dilimiz yoktur. Kesinlikle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir niyetimiz de cümlemiz de yoktur. Asla olmaz. Biz Gelecek Partisi olarak kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye değil barışa ve kardeşliğe doğru yürüyoruz”

"Selçuk Özdağ ifade verdi" haberi, 27 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Selçuk Özdağ ifade verdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selçuk Özdağ ifade verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Yargı Haberleri