Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, "kullanılamaz" denilen THK uçakları ile eşini, dostunu yemeğe götürmüş

Selçuk Özdağ: Ünsal Ban,

Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, "kullanılamaz" deni... Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Sedat Peker’in rüşvet iddiaları ile gündeme getirmesinin ardından tutuklanan Ünsal Ban'ın THK Üniversitesi'nde rektörlük yaptığı dönemde yangın için kullanılamaz denilen uçakları özel işleri için kullandığını iddia etti.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban’ın THK uçaklarını özel işleri için kullandığını, bu uçaklarla yemeğe ve tatile gittiğini öne sürdü.

Halk TV’de, "Özlem Akarsu Çelik ile Ankara’dan" programına konuk olan Selçuk Özdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve Sedat Peker’in yayımladığı videodan sonra tutuklanan THK Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban’la ilgili şunları söyledi:

"Ben buradan YÖK Başkanına sesleniyorum. Ünsal Ban döneminde YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca her yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi denetlendi. Bu denetlemelerin raporlarını kamuoyu ile paylaşır mısınız? Paylaşmazsanız Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde isteyeceğim sizden. Cumhurbaşkanlığına, birinci yardımcıya, YÖK Başkanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ve YÖK’e yazacağım. Burada neler oldu? Kimlere diplomalar verildi? Bu şahıs (Ünsal Ban) Türk Hava Kurumu (THK)’nun uçakları ile kaç defa Ankara’yı terk etti, nerelere gitti, kaç defa gitti? Yurt dışına kaç defa çıktı THK uçakları ile?"

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, "Eski rektör, yangın söndürmek için kullanılamaz halde denilen THK uçaklarını özel işleri için mi kullanmış?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii… Yurt dışı, yurt içi, özel işleri için kullanmıştır. Oraya giden insanları, falan yere gidelim, orada yemek yiyelim diyerek eşini, dostunu ahbabını götürmüştür. Devletin malını adeta deniz olarak kabul etmişler ve denizin de sahibi biziz, millet değildir benim demişler. YÖK Denetleme Kurulu, bu şahıs beş yıl bu üniversitede rektörlük yaptı. Buradan diyorum ki, Ünsal Ban mal varlığını açıkla!"

Ne olmuştu?

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, son dönemde olaylı boşanma süreciyle gündeme gelmişti. Akademisyen Ünsal Ban, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma dilekçesinde kendisinden 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediğini duyurmuştu. Ban, bazı ifşalarda bulunacağı mesajını vermişti. AKP'li Taşkesenlioğlu'nun kocası için 'zenginleşirken benim ve ailemin gücünden faydalandı, ben ona iş kursun diye 2,5 milyon dolar verdim' demesine karşılık olarak Ünsal Ban, "Sormak lazım, 2,5 milyon doları nereden buldu?" diye sormuştu.

Zehra Taşkesenlioğlu, Peker'in rüşvet iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Daha sonra Sedat Peker, eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı.

Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunurken, Ban Yunanistan'a kaçarken yakalanmıştı.

"Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, "kullanılamaz" denilen THK uçakları ile eşini, dostunu yemeğe götürmüş" haberi, 27 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, "kullanılamaz" denilen THK uçakları ile eşini, dostunu yemeğe götürmüş haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, "kullanılamaz" denilen THK uçakları ile eşini, dostunu yemeğe götürmüş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  2. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  3. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  4. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  5. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  6. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  7. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  8. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  9. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  10. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  11. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  12. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  13. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  14. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  15. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  16. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  17. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  18. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  19. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  20. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
Gündem Haberleri