Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi

Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi

Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi Bursa'da yerel radyolarda çalışan Nilgün D., internet üzerinden radyo kurmak için destek istediği Mustafa T. ve arkadaşı Selim A. ile görüşmek için, geçen yıl eylül ayında Uludağ yoluna çıktı. Nilgün D. daha sonra Mustafa...

Bursa'da yerel radyolarda çalışan Nilgün D., internet üzerinden radyo kurmak için destek istediği Mustafa T. ve arkadaşı Selim A. ile görüşmek için, geçen yıl eylül ayında Uludağ yoluna çıktı. Nilgün D. daha sonra Mustafa T.'nin, Selim A. ile kaldığı eve geldi. Sabah polis merkezine giden Nilgün D., gece esrar ve alkol alan Selim A. ile arkadaşı Mustafa T.'nin kendisini ölümle tehdit ederek ayrı ayrı ve birlikte tecavüz ettiklerini söyledi. Polis tarafından yakalanan Mustafa T. ile Selim A. tutuklandı.

Bursa 7'nci ağır Ceza Mahkemesi'nde, haklarında 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Cebir ve tehdit ile hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar yapılan ilk duruşmada iddiaları kabul etmedi. Selim A., "O akşam üşüdüğümüz için Uludağ yolundan Bursa'ya indik. Nilgün, bizimle kaldığımız eve gelmek istedi. Daha sonra Mustafa evden ayrıldı. Nilgün'ün isteği ile kendisiyle ilişkiye girdim. Alkollü olduğum için sızdım. Sabah kalkınca Nilgün ile eve gelen Mustafa'yı aynı yatakta uyurken gördüm. Zorla ilişkiye girmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Mustafa T. ise ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, "Uludağ yolundan eve gelince, ben ayrıldım. Sabah dönünce Selim ile Nilgün'ün ilişkiye girdiğini anladım" diye konuştu.

Nilgün D.'nin, esrar ve alkol alan Selim A. ile içki kullanmayan Mustafa T.'nin ölüm ile tehdit ederek kendisine tecavüz ettiklerini söylediği duruşmada söz alan sanık avukatları Ertuğrul Aslantaş ve Kutsal Tutku Kalezade, müvekkillerinin Nilgün D. ile olay gecesi samimi görünen selfie fotoğraflarını mahkemeye kanıt olarak sundu. Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme olasılığını göz önüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

Geçen duruşmada, Nilgün D.'nin avukatının sanıkların cezalandırılmasını istediği davanın esasına ilişkin savcı görüşünü açıkladı. Savcısı, 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Cebir ve tehdit ile hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından yargılanan sanıkların bu suçları işledikleri yönünde cezalandırılmalarına yetecek kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediğini, bu nedenle beraat etmelerini istedi. 

Tutuksuz sanık Selim A.'nın katıldığı son duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti savcının beraat talebi üzerine, iki sanığın Nilgün D.’ye şiddetle cinsel sadırı suçunu ve hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediği suçu sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Sanık Mustafa T.’nin avukatı Ertuğrul Aslantaş, sanık Selim A.’ın avukatı Kutsal Tutku Kalezade beraat kararını Adliye çay bahçesinde çay içerek kutladı. Beraat eden sanıklardan Selim A., “Olay gönül rızasıyla olmuştur. Hiçbir şey zorla yapılmamıştır. Beraat kararına sevindim. Mustafa ile ben kesinlikle böyle bir suç işlemedik. Suçsuzluğumuz beraat kararı ile ortaya çıkmıştır. Olay öncesi çekilen selfie fotoğrafları hayatımızın kurtaracağını hiç tahmin edemezdik. Bu sebeple fotoğraflar çok önemli. Aldığımız beraat kararıyla adalete inancımız bir kat daha arttı'' dedi.

"Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi" haberi, 01 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selfie tecavüz sanıklarını beraat ettirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  2. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  3. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  4. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  5. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  6. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  7. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  8. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  9. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  10. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  11. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  12. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  13. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  14. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  15. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  16. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
  17. 00:00 150 Yıllık İkonik Firma İflas Bayrağını Çekti!
  18. 23:51 Bronckhorst'tan kaleci açıklaması
  19. 23:39 Sosyal medya erişim sorunu düzeldi mi? Saatlerdir girilemiyordu
  20. 23:39 Cübbeli Ahmet'ten Bahçeli’ye cevap geldi! Dikkat çeken örnek!
3. Sayfa Haberleri