Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir gibi uyarılsaydım, komutanımı vururdum

Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir gibi uyarılsaydım, komutanımı vururdum

Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir g... 15 Temmuz darbe girişiminde Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden sanıklar ilk kez bugün hâkim karşısında. Semih Terzi'nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara "Ömer Halisdemir'in bildiği bilgiye sahip olsaydım, uyarılsaydım...

15 Temmuz darbe girişiminde Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden sanıklar ilk kez bugün hâkim karşısında. Semih Terzi'nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara "Ömer Halisdemir'in bildiği bilgiye sahip olsaydım, uyarılsaydım ben de Ömer Halisdemir'in yaptığı gibi Semih Terzi'yi vururdum" diyerek kendini savundu.

Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci General Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılanmasına başlandı. Vatan gazetesinin haberine göre, Semih Terzi'nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara, "Ömer Halisdemir'in bildiği bilgiye sahip olsaydım, uyarılsaydım ben de Ömer Halisdemir'in yaptığı gibi Semih Terzi'yi vururdum" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Astsubay Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin 18 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler Hatice Halisdemir ile İsmail Oğuz katıldı. 

Sincan ceza evinde tutuklu bulunan sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliyesi'ne getirildi. Davanın duruşma savcılığını Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Akmanyapıyor. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, duruşmanın 3 gün olarak planlandığını belirterek, sanıkların ifade alma işleminin bitmemesi halinde cuma günü de davanın görülmesine devam edilebileceğini söyledi. Ademoğlu, kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin özetini okudu ve ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tutuklu sanıklardan Semih Terzi'nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara, 15 Temmuz'da Semih Terzi'nin kendisini çağırıp Diyarbakır'a hareket edeceklerini ve hazırlanması gerektiğini söylediğini anlattı. Hazırlandıktan sonra Terzi'nin odasına gittiğini ve bu esnada pistte helikopterin çalıştırıldığını gördüğünü belirten Kara, "Helikopterin en arkasında dörtlü koltuk vardı o sökülmüştü. Semih Terzi ile sırt sırta oturuyorduk. Semih Terzi sürekli telefonuyla uğraşıyordu. Diyarbakır'daki piste indiğimizde kimse bizi karşılamadı. Buna şaşırdım. Terzi bana 'Ankara'dan bir uçak gelecek onu kaçırmayalım' dedi. Bu sırada dinlenme salonuna gittik orada bir arkadaş 'Televizyonu aç İstanbul karışmış' dedi. Terzi 'Size kim televizyonu açın diye emir verdi' dedi ve bizi dışarıya çıkardı. Daha sonra tabur komutanlarını yanına çağırdı. İçeride ne konuşuldu bilmiyorum. Daha sonra uçağa bindik ve uçak içerisinde onunla iki kez temasım oldu. Özel Hava Alay Komutanlığı'nda bizi Ahmet Balaban karşıladı. Orada 2 helikopterin hazır olduğunu gördüm. Hareket etmeye başladık. İkinci helikopterin bizimle geldiğini daha sonra fark ettim" diye konuştu.

'CEP TELEFONUNU ÇIKARIP ÜMİT BAK'A UZATTI'

Kara, Özel Kuvvetler Komutanlığına iniş yaptıklarında kendilerini Ümit Bak ve Ali Kapucu'nun karşıladığını anlatarak, "Kapıya doğru ilerlerken silah sesi duydum. Ben Semih Terzi'nin sol gerisindeydim. Ateş edildikten sonra ben eğilerek karargah binasına koştum. Karargah binasında Mehmet Ali Çelik ile burun buruna geldik. 'Ne oluyor' diye sordum ona bilmediğini söyledi. Daha sonra ambulans çağırdım ben. Asansör açıldığında Semih Terzi'nin vurulduğunu gördüm. Ben koşarken silah sesleri devam ediyordu, yukarıya çıktıktan sonra silah sesi duymadım. Semih Terzi cep telefonunu çıkarıp Ümit Bak'a uzattı ve 'sen bakarsın' dedi. Normalde telefonunu bana vermesi lazımdı ama bana vermedi. Daha sonra helikopter geldi onu helikoptere taşıdık. Ben, Fatih Şahin, Hasan Aksoy, Hüseyin Astsubay, Ali Kapucu GATA'ya götürdük.

"Sedye ile hastaneye soktular. Silahlı olduğumuz için bizi almadılar içeriye. Daha sonra halkın sesini duymaya başladım. Burada bir komutana ne olduğunu sorduğumda 'Kalkışma var, şerefsizler halka ateş ediyor' dedi. Darbeyi orada öğrendim. Semih Terzi'nin darbeci olduğunu orada öğrendim. Halil Soysal Paşa'yı aradım. Olayla ilgimiz olmadığını, ne için oraya gittiğimizi bilmediğimizi söyledim. O da 'Fırat Çelik Albayı arayın o ne derse onu yapın' dedi. Fırat Çelik Albay 'Hastanede kalın' diye emir verdi. Fatih Şahin Binbaşı bizden ayrı durdu telefonla konuşuyordu sürekli" ifadelerini kullandı.

'KİMSE 'DARBE YAPIYORUZ' DİYE BİLGİ VERMEDİ'

Kara, "Semih Terzi ya da buradaki herhangi bir personel 'Darbeciyiz, darbe yapıyoruz' diye bilgi de vermedi, emir de vermedi. Böyle bir şeyden haberim yok. Zaten Özel Kuvvetler bizim birliğimiz neden ele geçirelim. 18 kişiyle Özel Kuvvetleri de ele geçiremezsiniz. Semih Terzi emirleri sürekli son dakika söylerdi. Onun tarzı bu. Daha önce ne darbe gördüm, ne darbe duydum. Semih Terzi'nin vurulma anından sonra mantıklı düşünmekten çıktım. Semih Terzi'nin böyle bir şeyin içinde bulunacağı aklıma bile gelmedi" dedi.

'HALİSDEMİR GİBİ UYARILSAYDIM BEN DE SEMİH TERZİ'Yİ VURURDUM'

'FETÖ' ile bir bağlantısının olmadığını ileri süren Kara, 'FETÖ'nün her yere sızdığını bildiğini söyledi. Üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirten Kara, suçlamaların hiçbirini yapmadığını savundu. Diyarbakır'dan IŞİD'e karşı operasyona gideceklerini sandığını belirten Kara, Semih Terzi'nin darbe yapılacağını kendisine söylemediğini iddia etti. Kara, "Ömer Halisdemir'in bildiği bilgiye sahip olsaydım, uyarılsaydım ben de Ömer Halisdemir'in yaptığı gibi Semih Terzi'yi vururdum. Ömer Halisdemir de benim gibi emir astsubaylığı yapmış olan bir ağabeyimiz. Semih Terzi'nin gönüllü veya isteyerek emir subaylığını yapmadım, zorla yapıldım" şeklinde konuştu.

"Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir gibi uyarılsaydım, komutanımı vururdum" haberi, 21 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir gibi uyarılsaydım, komutanımı vururdum haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Semih Terzi'nin emir astsubayı: Halisdemir gibi uyarılsaydım, komutanımı vururdum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  2. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  3. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  4. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  5. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  6. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  7. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  8. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  9. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  10. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  11. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  12. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  13. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  14. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  15. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  16. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  17. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  18. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  19. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  20. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
Gündem Haberleri