Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası "yenilgi" !

Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası

Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası "y... Türkiye’nin en çok izlenen ana haber programı olan Fox TV Ana Haber’in spikeri Fatih Portakal’ın 'emekliye ayrılması' tartışması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Portakal'ın istifasını "yenilgi" olarak nitelerken, Sözcü yazarı Rahmi Turan, "iktidarın ağır baskısı"nı gerekçe gösterdi.

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, "Umarım Fatih kardeşim gerçekten de çevresine söylediği gibi bir hayat tarzı değişimi sürecine girmiştir" diyerek, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük kapsamında büyük bir mücadele insanından artık mahrum olacağını ifade etti.

'CEFASINI ÇEKMEK İSTEMEZLER'

"Ama şuna da eminim Fatih Portakal’ın yeni hayatında daha uzun ömürlü ve mutlu olacağına inanıyorum" diyen Turgut yazısında şunları kaydetti: "'İdeolojik, siyasi ve toplumsal sorumluluk bilinci olmayan kişinin muhaliflikle bedel ödemesi zordur. Sefasını sürmek isterler ama cefasını çekmek istemezler. Bu hayat tarzı değişimi düşüncesi toplumun özellikle laik, demokrat, Atatürkçü kesimindeki insanlar tarafından son günlerde sıkça dile getirilmeye başlandı. Bu tabii ki bir yenilme ve mücadeleden vazgeçme duygusunu da maalesef içeriyor. "Fatih Portakal uzun zamandır Sözcü gazetesindeki Yılmaz Özdil gibi belirli kesime yönelik ve onların duygularını yansıtan türde yayın yapmaktaydı. Bunu da güzel yapıyordu. Ama bu tür yayıncılığın yapanı da çok yıpratabileceğini görmeniz gerekiyor. Bir defa karşınıza gerek devletten gerekse kendi yandaş bildiklerinizin klik tartışmalarından kaynaklanan büyük engeller çıkabilir. 'Fatih Portakal, ağır hükümet baskısı altında görevini bırakarak, hem canını, hem FoxTV’yi kurtarmış oldu. Ancak istifası, basın tarihine bir başka teslimiyet hikâyesi olarak yazıldı.' Ayrıca ne kadar doğruları söyleseniz de, doğru tavırlar alsanız da Türkiye’de hiçbir şeyin değişmediğini, aksine sizin arzu ettiğiniz yolun tersine gidildiğini görmenizin sizde sürekli yarattığı tahribat da olacaktır. Ben yenilgiyi, hayal ettiğim ülkeye hiçbir zaman kavuşamayacağımı da kabul edip birçok kez bir köye gidip yerleşeyim ve büyük şehirden kalıcı olarak çekileyim düşüncesini taşıdım. Ama bendeki zorunlu koşullar nedeniyle sadece bir fantezi olarak kalmaya mahkum olan adımı şimdi Fatih Portakal galiba atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bunu yapabiliyor ne kadar güzel." Dün iddia olarak gündeme giren haberler gerçek çıktı. Tanınmış sunucu ekranlara veda etti.

'TÜRKİYE BÜYÜK BİR MÜCADELE İNSANINDAN MAHRUM KALDI'

"Türkiye demokrasi, özgürlükler için büyük bir mücadele insanından artık mahrum olacak ama şuna da eminim Fatih Portakal’ın yeni hayatında daha uzun ömürlü ve mutlu olacağına inanıyorum. Bundan sonra hayatını nerede sürdürürse sürdürsün bir de haberleri hiç açmazsa hayatının daha güzel olacağına eminim ben."

NE OLMUŞTU?

Fatih Portakal, Fox’ta 2017’de sunduğu Ana Haber bülteninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Parkasız Deniz Gezmiş’dir" diyen Rıdvan Dilmen ile ilgili habere ilişkin, “Deniz Gezmiş önemli biridir. Ülkesinin tam bağımsızlığını savunan biridir” ifadelerini kullanmış, canlı yayında Deniz Gezmiş'in savunmasını okumuştu.

"Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası "yenilgi" !" haberi, 26 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası "yenilgi" ! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Serdar Turgut: Fatih Portakal'ın istifası "yenilgi" ! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Otomotiv Haberleri