Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını sonuna kadar koruyacağım

Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını sonuna kadar koruyacağım

Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını ... Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Koyunoğlu’nun Belediye Meclisi’ndeki ayrımcı ifadelerine tepki gösterdi.

Kadıköy Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Koyunoğlu belediye meclisinde yaptığı konuşmada Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda LGBTİ+’ların yer almasını eleştirerek “Şerdil başkanın gözlerinin içine bakarak bir sualim olacak bu konuyla ilgili. Kadıköy Belediyesi, Belediye Meclisi’nde Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda 6 yerde LGBT’yi kurumsallaştıran broşür ve afişlerle bunu normalleştiren, hedefler yer almaktadır. Bu hedefler toplumsal kültür, ahlak ve örflerimize aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Koyunoğlu ayrımcı sözlerine “Sapkın tercihlerin normal şeylermiş gibi gösterilmesinin ötesinde yeni üçüncü bir cinsiyet gibi sunularak bunun meşrulaştırılma çabasını reddediyoruz. Ayrıca Şerdil başkan bu LGBT merakı nedir? Sayın başkan LGBT merakı nedir?” ifadeleriyle devam etti.

Odabaşı tepki gösterdi

Koyunoğlu’nun ayrımcı ifadelerine önce oturduğu yerden tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ardından konuşması sırasında da bu sözlere tepki gösterdi ve “LGBT’lere özel merakın mı var” sorusuna “Evet, var” diye cevap verdi.

Şerdil Dara Odabaşı’nın konuşmasının tamamı şu şekildeydi:

“LGBT’lere özel bir merakın mı var?” Evet var. Kadıköy’de kim dezavantajlı ise, Kadıköy’de kimin yardıma ihtiyacı varsa, Kadıköy’de kim ayrımcılığa uğruyorsa ben onun yanındayım. Bunların yanında durmaktan onur duyarım, şeref duyarım. Biz CHP’li bir belediye olarak, sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak hiç kimsenin dini, dili, ırkı, cinsel tercihinden dolayı ayrımcılık yapmayız. Yapmam, yaptırmam. Biz ayrımcılık yapamayız. Yerel Eşitlik Eylem Planımızda ortaya koyduğumuz hedef ve faaliyetler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden doğan, farklı gelişen ihtiyaçlara çözüm bulabilmek adına eşitlik temelli eylemlerdir.

“Üretim hatası olarak hiç kimseyi değerlendiremezsiniz. Sapkın olarak hiç kimseyi değerlendiremezsiniz. Haddiniz değil, haddimiz değil. Belediye; haksızlığa uğrayan, eşitsizliğe uğrayan, bu tür tanımlamalarla suçlanan herkesin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Sizin makbul bulmadığınız, sapkın bulduğunuz, hatta daha da ileriye giderek üretim hatası olarak nitelendirdiğiniz tüm tabirler insan haklarına aykırıdır. Burada kalkıp başkanın gözünün içine bakarak “LGBT’lere özel merakın mı var”… Gözünün içine bakarak söylüyorum: Evet, var! Onlar da insan, onların yanındayım. Haklarını sonuna kadar koruyacağım. Ben senin gibi cinsel tercihlerinden dolayı onlarla ilgilenmiyorum. İnsan oldukları için ilgileniyorum. Mağdur oldukları için ilgileniyorum.”

AKP’li üyenin konuşması da, Şerdil Dara Odabaşı’nın konuşması da hem belediyenin hem de Odabaşı’nın sosyal medya hesabından “Hiç kimsenin dini, dili, ırkı, cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılık yapmayız, yapmam, yaptırmam! Kadıköy'de kim dezavantajlı ise, kimin yardıma ihtiyacı varsa, kim ayrımcılığa uğruyorsa @kadikoybelediye olarak onun yanındayız ve yanında olacağız” diye konuştu.

"Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını sonuna kadar koruyacağım" haberi, 19 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını sonuna kadar koruyacağım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şerdil Dara Odabaşı: LGBTİ+’ların haklarını sonuna kadar koruyacağım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  2. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  3. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  4. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  5. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  6. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  7. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  8. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  9. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  10. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  11. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  12. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  13. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  14. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  15. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  16. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  17. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  18. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  19. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  20. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
Yerel Gündem Haberleri