1 Nisan 2024 altın kuru tutarları: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Yatırımcılar, altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bugün gram ve çeyrek altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Ancak, altın fiyatları ne durumda? Gram ve çeyrek altın fiyatları bugün hangi seviyede?

ABD'de öncü enflasyon rakamlarının Fed'in Haziran ayında senenin ilk faiz indirimine gideceği tahminlerini güçlendirmesiyle altın fiyatları, senenin ikinci çeyreğine rekor seviyeden başladı.

Altının ons fiyatı, yeni haftanın ilk işlemlerinde 2.260 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü; şu anda ise 2.254 dolarda seyrediyor.

Dolar/TL ve ons altına göre hesaplanan gram altın fiyatı ise, ons altındaki hızlı yükselişin etkisiyle tarihi zirvesini 2.362 liraya taşıdı. Gram altın şu anda 2.314 liradan alıcı buluyor.

ÇEYREK ALTIN 3 BİN 801 LİRADAN, CUMHURİYET ALTINI 15 BİN 810 LİRADAN SATILIYOR

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsünün güçlü bir şekilde korunduğunu belirtiyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin, piyasalardaki beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Analistler, bugün ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini belirtiyor. Altının ons fiyatı için 2.300 ve 2.400 dolar arasında direnç, 2.250 ve 2.200 dolar seviyelerinin ise destek olarak rol oynadığını ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı