1 Yaşındaki Bebek Parmağını Pervaneye Kaptırdı! Dehşet yaşandı!

İstanbul'da dehşet yaşandı! İ1 yaşındaki bebek, vantilatörle oynarken birden parmağını kaybetti! Bebek bir parmağını pervaneye kaptırdı. Bebeğin parmağına tamamına yakını kesilmek zorunda kaldı. Son dakika!

30 Haziran günü öğle saatlerinde İstanbul'da 1 yaşında bir bebek vantilatörün üzerine elini koymaya çalıştı. Parmağı pervaneye sıkışan çocuk hastaneye kaldırıldı. Kemiği kırılan çocuk ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren operasyonda çocuğun parmağının kesilen kısmı dikilerek kapatıldı.

Doç. son dönemde bu taleplerin sayısının arttığını söyledi. Dr. Egemen Ayhan, yaz aylarında sıklıkla kullanılan vantilatörler nedeniyle yaşanabilecek kazalar konusunda aileleri uyardı.

Küçük çocukların çevreyi keşfetmeye meraklı olduklarını bu nedenle ailelerin kazalara karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen uzman, şöyle konuştu: "Pervanelere parmak sokan çocuklarla karşılaşıyoruz. Bu süre zarfında yani son bir ayda haftada 4-5, yani 1-2 hastayla temasa geçtik. 4-5 yaşlarından küçük, özellikle 1-2 yaş civarındadırlar. Tabii ki çok meraklıdırlar ve çevreyi gözlemlemeye çalışırlar. Fanlar kolay ulaşılabilir yerlerde, sanki sürekli bir şeyler dönüyormuş gibi geliyor, oraya dokunayım. "Çocukların merakından dolayı bu tür yaralanmalarla sık sık karşılaşıyoruz" dedi

Ailelere tavsiyeler, Doç. Dr. tehlikeli şeyi, beklediğimizden daha iyi görüyorlar, anlatıp rahatlatmamız gerekiyor. onlara Oraya asla yaklaşmamaları ve dokunmamaları ebeveynler için çok zor bir şeydir. Öncelikle kontağı söküp fanı çıkarmak gerekiyor, eğer çocuğun eli hala oradaysa, kaybolmuşsa fandan uzak tutun. Tamamen yırtılabilir, yırtılmayabilir, kısmen yırtılabilir. Parça tamamen kesildiğinde kesilen parçanın çanta dediğimiz taşıma yöntemine göre bulunması ve parçanın gerektiği kadar taşınması gerekmektedir. El, çocuğa çok fazla gösterilmeden su ile yıkanmalı, çocuğu uzak tutup kaygı ve sıkıntıyı artırmadan biraz sakin hareket etmeye çalışmalı ya da hemen eli yıkamadan sarıp koruyarak acil servise götürmelidir. Mümkün olan en kısa sürede. Endişe, kaygı gibi çocuğu korkutan ve korkutan şeylerden kaçınılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.