1 yıl içinde Kahramanmaraş ve çevresinde 60 bin sarsıntı oldu

AFAD Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgede yaşanan artçı sarsıntıların sayısının 1 yıl içinde yaklaşık 60 bin olduğunu açıkladı. Bu durum, deprem aktivitesinin devam ettiğini gösteriyor.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaşanan artçı sarsıntıların şaşırtıcı boyutlarda olduğunu duyurdu. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye ve çevresindeki depremlerin sürekli olarak izlendiği ve takip edildiği vurgulandı.

1 YIL İÇİNDE 60 BİN SARSINTI

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından, bölgede 1 yıl içinde yaklaşık 60 bin sarsıntının yaşandığı belirtildi. Bu rakam, deprem aktivitesinin ne denli yüksek olduğunu gözler önüne serdi. Grafiklerle desteklenen paylaşımda, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki bu önemli depremlerin hemen ardından yaşanan artçı sarsıntılar da detaylı bir şekilde aktarıldı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın sürekli izleme ve analiz çalışmalarının, depremler sonrası oluşan artçı hareketlerin boyutunu netleştirmeye yardımcı olduğu ifade edildi. Ayrıca, paylaşımda depremler sonucu kaybettiğimiz vatandaşlara Allah'tan rahmet dilemekten de geri durulmadı. Bu bilgilendirme, deprem sonrası toplumun güvenliği ve bilinçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada