1 Yıldır Devam Eden Düğün! Eğlenceye Rihanna Renk Kattı!

Hindistan'ın en zengin ailelerinden birinin oğlu Anant Ambani, uzun süredir birlikte olduğu Radhika Merchant ile evleniyor. Mumbai'de 12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek düğün töreni, şatafatı ve görkemiyle dikkat çekiyor..

Hindistan, "yılın düğünü" olarak adlandırılan ve şatafatıyla tüm dünyanın ilgisini çeken görkemli bir törene ev sahipliği yapıyor. Mart ayında Jamnagar'da 1.200 kişilik bir parti ile başlayan kutlamalar, Mayıs ayında Akdeniz'de 800 kişilik bir gemi turu ile devam etti. Geçen Cuma günü Mumbai'de Justin Bieber'ın sahne aldığı bir Sangeet töreni düzenlendi.

Üç Gün Sürecek Geleneksel Törenler

Hindu geleneklerine uygun olarak gerçekleşecek düğün töreni üç gün sürecek. 12 Temmuz'da Shubh Vivaah (hayırlı düğün) töreni, 13 Temmuz'da Shubh Aashirwad (ilahi kutsama) ve 14 Temmuz'da Mangal Utsav (kabul töreni) yapılacak. Davetiyeler süslü kırmızı kutularda gönderildi ve Hindu tanrısı Vishnu'nun tasvirine yer verildi.

Düğünün Kreatif Direktörü: Manish Malhotra

Düğünün kreatif direktörlüğünü ünlü modacı Manish Malhotra üstleniyor. Malhotra, dekorasyondan ambiyansa, kıyafetlerden mutfağa kadar her ayrıntıyı çiftin zevkine ve Hindistan'ın ruhuna uygun olarak tasarladı. Gelin ve damadın geleneksel ve gösterişli giysiler giymesi bekleniyor. Sadece Cuma günü yapılacak düğünde konukların geleneksel Hint giysileri giymesi isteniyor.

Astronomik Maliyetler ve Eleştiriler

Düğünün maliyetinin astronomik olduğu tahmin ediliyor. Bu kadar büyük bir masrafın, ülkedeki yoksullukla tezat oluşturduğu ve zengin-fakir uçurumunu derinleştirdiği eleştirileri de beraberinde getiriyor. Hindistan'daki düğün sektörü son yıllarda büyük bir büyüme yaşarken, Bollywood kültürünün de etkisiyle düğünler oldukça şatafatlı hale geldi. Hindistan Ticaret Konfederasyonu'na göre düğün sektörü 130 milyar dolar değerinde ve milyonlarca kişiye istihdam sağlıyor.

Rihanna Sahne Almıştı

Mukesh Ambani'nin oğlu için düzenlenen düğün öncesi partide sahneye dünyaca ünlü Grammy ödüllü müzisyen Rihanna çıktı. Sahnede ortalama bir buçuk saat duran şarkıcının 6,5 milyon dolar aldığı iddia ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.